swipegesture

Det gode arbejdsliv

Podcast 15 episoder
Lyt til vores podcast om en karrieresnak med dilemmaer og udfordringer i arbejdslivet, som de fleste af os kender til. CA's dygtige karriererådgivere og trivselseksperter giver dig gode råd med på vejen.
Afspil første episode
[alt]

Mindfulness - konkrete værktøjer til hverdagen

Podcast 6 min.

Skal jeg nu sidde og meditere i halve timer med sådan noget hokuspokus? Fordommene om mindfulness er mange, men mindfulness handler egentlig om ro og balance og om at være tilstede i nuet. Det giver mere ro og bedre beslutninger, og kan nemt gøres med små øvelser i hverdagen.

[alt]

Undgå at komme op i det røde felt

Podcast 5 min.

Hunde er søde og rare, men hvis de bliver presset op i et hjørne, så bider de. Sådan kan det også være med mennesker, hvis det hele koger over. Men hvordan kan du stoppe dig selv inden du kommer op i det røde felt?

[alt]

Giver dit arbejde mening?

Podcast 5 min.

Hvor er det skønt, når arbejdet giver mening og hvor er det drænende for energi, når det ikke gør. Lyt med, når vi taler om de fem R’er – Regler, Rammer, Relationer, Roller og Retning – som er med til at skabe klarhed og mening med arbejdet.

[alt]

Gør op med dine mødepestilenser

Podcast 5 min.

Vi bruger rigtig meget af vores tid på møder – men når vi så er til møderne kan det godt være lidt af en pestilens. I denne episode taler vi om mødekultur og hvordan man får afviklet et effektivt møde.

[alt]

Undgå at kollegaen går i baglås - sig fra med klar tale

Podcast 5 min.

Har du en kollega med en irriterende uvane? Det har de fleste af os, men hvis du gerne vil have dem til at ændre adfærd, skal du tage problemet op på den rette måde, så de ikke går i baglås.

[alt]

Det haster alt sammen - stop op og tag en ting ad gangen

Podcast 5 min.

Vi lever i en verden, hvor alt går hurtigt og vi hele tiden får nye opgaver og nye ting tikker ind i tide og utide. Vi flytter fokus fra det ene til det andet. I stedet bør vi fordybe os i en opgave af gangen.

[alt]

Giv brokkeren en chance

Podcast 5 min.

Brok trætter og det smitter, og det kan få dig til helt at prøve at undgå brokkeren. Men dine undvigemanøvrer er skidt for både dig for brokkeren. Og du kan nemt gøre noget ved det.

[alt]

Kom op på den store begejstringsklinge

Podcast 5 min.

Det kan være svært at vise begejstring for nye projekter, hvis din erfaring og mavefornemmelse siger, at det bliver en dødssejler. Men hvis du har fokus på fiasko, kan du også være sikker på, at du får fiasko.

[alt]

Hvad gør du, når kollegaen hænger med mulen?

Podcast 4 min.

Hvad gør du, når kollegaen hænger med mulen eller er lidt presset? Skal du tage ansvaret for andres arbejdsglæde, når det kan være svært nok at holde dampen oppe selv?

[alt]

Alle har brug for en pause

Podcast 5 min.

Har du for travlt til pauser i løbet af dagen? Det er skidt, for små pauser er med til at lade batteriet op igen. Gør som rygerne. Tag en rygepause – også selv om du ikke ryger.

[alt]

Nej-Nej-Nej. Bliv bedre til at sige fra

Podcast 4 min.

Nej er et ord, som mange har svært ved at sige til deres kolleger – og så ender det med for mange opgaver og for lidt tid. Bliv bedre til at sige nej og sætte grænser på jobbet – og måske også i privatlivet.

[alt]

Elsk din pendlertid

Podcast 3 min.

For mange af os er pendlertid spildtid. Men du kan godt få noget positivt ude af al den sure transporttid mellem hjem og job.

[alt]

Sov for satan

Podcast 4 min.

Sover du for lidt og arbejder for meget? Det er en giftig cocktail, der kan slå benene væk under de fleste. Få gode råd til den gode søvn.

[alt]

Skulle jeg ikke bare blive liggende?

Podcast 4 min.

Sådan er vi nok mange, der har det en gang i mellem - selvom vi står op og slæber os af sted alligevel. Men du kan godt øve dig i at få en god start på dagen.

[alt]

Jeg hader forandringer

Podcast 4 min.

Vi vil alle sammen gerne udvikles, men vi hader forandringer. Måske fordi de ofte kommer som en tyv om natten. Men kan det gøres på en anden måde?