Medlemshistorier – CA Advokathjælp

Vi har som inspiration samlet en række historier, hvor medlemmer fortæller om deres erfaringer med CA Advokathjælp og overraskende situationer, hvor det var godt at have en juridisk partner i ryggen.

Decorative

CA sikrer, at alt er som det skal være

”Jeg har været medlem af CA Advokathjælp siden jeg startede mit medlemskab i CA, og jeg har brugt dem af flere omgange.

Jeg har brugt dem i forbindelse med min barsel, fordi jeg ikke var helt klar over vilkårene under barsel som almindelig funktionæransat.

Jeg har også brugt dem i forbindelse med rådgivning omkring en fritstillingsperiode - og ja, også bare generelt. Jeg har haft fire forskellige jobs, så har jeg altid haft dem med inde over og tjekke min kontrakt igennem – og bare lige sikre mig, at alt nu er, som det skulle være. Og det har jeg været rigtig glad for”. 

Tina Bech-Mikkelsen, Marketingchef – markedsføringsøkonom fra IBA.  

We will fly in 100 lawyers and sue the ass of you!

To år tog det, før Peter Ferlev Jensby fik sin løn efter en fyring. Virksomheden trak sagen i langdrag og gik konkurs, og LG nægtede at betale dækning for lønnen - Indtil CA Advokathjælp klarede paragrafferne.

Bortvist inden blækket var tørt på kontrakten

Blækket var knapt nok tørt på direktørkontrakten, før Claus blev bortvist på forkert grundlag. Først efter 2½ års juridisk tovtrækkeri fik han sine penge. Men uden CA Advokathjælp havde han næppe krævet sin ret

Fik erstatning for fyring under barsel

Den lykkelige barselsboble sprang, da Iben Kølbæk blev fyret pga nedskæringer. CA Advokathjælp gik ind i sagen, og Iben fik en erstatning på 7 måneders løn for uberettiget fyring. 

Bortvist efter 11 år

Stressramt medarbejder blev bortvist med urette. Fik advokathjælp til at få sin løn, men måtte selv betale del af advokatregning pga. for sen indmeldelse i CA Advokathjælp.

Fik bedre kontrakt

Ingen prøvetid - længere opsigelsesvarsel - mere ferie: Bo Behrmann fik bedre vilkår i sit nye job, da først ansættelseskontrakten havde været forbi CA Advokathjælp.

Fyret pr. mail

Det kom som et chok, da 'Nina' blev opsagt over mailen helt uden varsel efter 4½ år i jobbet på grund af nedskæringer. Den dårlige oplevelse blev ikke mindre, da hun fandt ud af, at virksomheden samtidig hyrede andre.

Stor tryghed til små penge

Da Morten Birkebæk blev opsagt den ene dag og fik nyt job den næste, var CA Advokathjælp på pletten til at sikre, at juraen var i orden.

Slut med at sluge kameler

En ting er at fyre for at spare, men når man så bagefter hyrer en anden, så ryger logikken. Med CA Advokathjælp i ryggen fik medlem erstatning og rettens ord for, at hendes opsigelse var usaglig.

Opsigelsesvarsel gælder også i løntilskudsjob!

Først fik hun intet varsel, og så fik hun for kort varsel. Først da CA Advokathjælp kom på banen, fik Sara Hamdrup den opsigelse og det varsel, som hun har krav på...

På pletten når der hyres og fyres

Ansættelsen behøver ikke ende med et brag og store retssager, før man har brug for juridisk hjælp. Du kan også have brug for en jurist til at tjekke ansættelseskontrakten eller til at se på opsigelsen.

Fyret under barsel

Da Anna blev fyret pr. mail under sin barselsorlov, kostede det hendes arbejdsgiver en kæmpe erstatning for at overtræde ligebehandlingsloven. Men selv om lovgivningen slår hårdt ned på arbejdsgiverne. er der alt for mange af den slags sager, fortæller Advokat Steen Marslew fra CA Advokathjælp. Han anbefaler, at gravide tager deres forholdsregler.

Fyret efter barsel

Når chefen gør knuder, er det godt at have en stærk juridisk partner i ryggen. Det fandt Allan Nielsen ud af, da han kom tilbage til arbejdet efter barsel.

 

CA Advokathjælp – juridisk bistand fra professionelle advokater

CA Advokathjælp yder professionel hjælp omkring kontrakter, klausuler, opsigelser og andre ansættelsesforhold.

CA Advokathjælp er en del af CA+ og koster kun 55,- kr./md. for lønmodtagere og er gratis for studiemedlemmer.

Læs mere om CA Advokathjælp >

Bliv medlem af CA+

Med CA+ får du endnu flere fordele og en øget juridisk sikring - et godt alternativ til fagforeningen.

Knap: Tilmeld dig CA+

Endnu ikke medlem af CA?

OBS: CA Advokathjælp er kun for medlemmer af CA.

Læs mere om de mange fordele ved medlemskab af CA.