PRINCE2® Practitioner inkl. certificering

PRINCE2 Practitioner er et intensivt kursus, der giver dig udvidet viden om PRINCE2-metoden for at gøre dig i stand til at bestå PRINCE2 Practitioner eksamen.

Med i prisen er 

 • PRINCE2® Practitioner-forberedelseshæfte (inkl. 1 prøveeksamen)
 • Fyldestgørende kursusmateriale, der kan bruges som opslagsværk efter kurset
 • Adgang til PRINCE2®-skabeloner og -quizzer (på engelsk)
 • PRINCE2® Practitioner-eksamen
 • Let frokost, frugt, the og kaffe under kurset

 

Indhold, udbytte & kursusmål

PRINCE2 Practitioner bygger videre på PRINCE2 Foundation samt din forståelse for strukturen og indholdet af PRINCE2-metoden. Du får styrket din viden om de syv principper, syv processer og syv temaer, der er centrale for at køre projekter efter PRINCE2-metoden, og du får øvelse i praktisk anvendelse af metoden på forskellige projektscenarier. Ved beståelse af eksamen opnår du en PRINCE2 Practitioner-certificering.

Konsolidering af PRINCE2-viden ved at gennemgå strukturen af PRINCE2 primært med udgangspunkt i de syv processer, og hvordan disse bruges igennem projektets livscyklus.

Desuden kommer du på kurset igennem: 

 • PRINCE2-principper og -temaer samt deres anvendelse i løbet af et projekt 
 • Drøftelse af teoretisk og praktisk anvendelse af PRINCE2- metoden
 • PRINCE2 Practitioner eksamensforberedelse - gennemgang af typiske eksamensspørgsmål relateret til nøgleområder i PRINCE2-manualen
 • Effektiv udnyttelse af eksamenstiden samt prøveeksamener og feedback på disse

Kursusmål

PRINCE2® Practitioner er et intensivt kursus, der har til formål at:

 • Konsolidere tidligere PRINCE2-viden med fokus på praktisk anvendelse
 • Relatere PRINCE2-principper, -processer og -temaer til en konkret case
 • Besvare spørgsmål omkring, hvordan PRINCE2-metoden anvendes til at drive projekter
 • Forberede PRINCE2 Practitioner-eksamen
 • Bestå PRINCE2 Practitioner-eksamen

 

Forberedelse

Du vil modtage velkomstbrev med forberedelseshæfte inkl. 1 Practitioner-prøveeksamen ca. 3 uger inden kursusstart. Vi anbefaler ca. 10-15 timers forberedelse inden kurset.

 

Undervisningsform

Der undervises på første Practitioner-kursusdag kl. 9.00-17.00 og anden dag kl. 9.00-12.00. Efter frokost afholdes Practitioner-eksamen kl. 13.00-15.30. Kurset er slut senest kl. 16.00. Du skal være opmærksom på, at der vil være aftenarbejde på kurset.

Som deltager forventes det, at du bidrager aktivt under kurset, hvor der veksles mellem øvelser og gennemgang af teori. Teorien gennemgås i relation til praktiske eksempler. Derudover vil du få mulighed for at øve dig på prøveeksaminer.

 

 

Eksamen

Den afsluttende Practitioner-eksamen (Dag 2) varer 2½ time og består af en case med bilag samt 8 spørgsmål med 10 underspørgsmål, der hver giver 1 point. Det er muligt at opnå 80 point, og du skal opnå 44 point (55 %) for at bestå. Det er tilladt at medbringe PRINCE2-manualen.

PRINCE2 Practitioner-eksamenerne afholdes på papir, da vores undervisere har vurderet, at dette giver bedst mening for deltagerne.

Eksamensinstituttet retter eksamen, og svaret foreligger efter ca. 2 arbejdsdage. Dit certifikat sendes efterfølgende på mail. Dit Pratitioner-certifikat udløber efter fem år, hvorefter du skal re-eksamineres.

 

Deltagerprofil & -forudsætninger

Du er projektleder i projekter, der gennemføres efter PRINCE2-metoden, eller du samarbejder med kunder eller leverandører, der anvender metoden. Du har allerede bestået Foundation-eksamen og ønsker at blive certificeret eller re-registreret som ”Registered PRINCE2® Practitioner” – eller du er IPMA® A, B, C, D certificeret eller PMI®-, PMP- eller CAPM-certificeret.

Forudsætninger

Kurset er for dig, som allerede har bestået PRINCE2 Foundation-eksamen eller er IPMA® A, B, C, D certificeret eller PMI®-, PMP- eller CAPM-certificeret. Det vil være en fordel, hvis du har kendskab til projektarbejde med PRINCE2-metoden.

 

Undervisere

CA+ udbyder kurset i samarbejde med Peak Consulting Group. Deres undervisere bruger en stor del af deres tid på at rådgive eller assistere i forbindelse med projekt-, program- og porteføljestyring. De har en bred erfaring koblet med dyb faglig og teoretisk ballast. Undervisere og materiale er akkrediteret af eksamensinstituttet. 

 

Forplejning

Dette kursus kan tilbydes til særpris bla. på baggrund af reducerede omkostninger til forplejning. Der vil blive serveret sandwiches eller smørrebrød til frokost samt lidt sødt om eftermiddagen. Der vil være vand, the, kaffe og frugt til rådighed hele dagen.

 

Frister og undervisningssted

Frist for tilmelding: 
Torsdag d. 26/9-19

Afbud:
Senest torsdag d. 26/9-19
Se afbudsregler her

Undervisningssted:
CA - Gentofte
Smakkedalen 2
2820 Gentofte

 

Praktisk info

Priser
CA+ medlemspris:
kr. 5.990,- (ekskl. moms)

CA-medlemspris:
kr. 6.990,- (ekskl. moms)

Normalpris:
kr. 10.000,- (ekskl. moms)

Varighed
2 dage
Begge dage kl. 9-17

Kursusdatoer - Gentofte
Onsdag d. 23/10-19
Torsdag d. 24/10-19