Social Intelligens

Nøglen til et succesfuldt karriereliv.

Få indblik i begrebet social intelligens og lær at bruge din egen sociale intelligens bevidst. Den nyeste forskning viser at socialt intelligente mennesker, klarer sig langt bedre i erhvervslivet, lever længere og er lykkeligere end andre.

Det gode er at vi kan træne vores sociale intelligens og udvikle vores hjerne, så vi ikke kun træner det, men også bliver mere socialt intelligente.  

Din sociale intelligens er de sociale evner du besidder som menneske, din måde at kommunikere på, din måde at interagere på, din måde at tænke om dig selv på. Det er din sociale intelligens der skaffer dig de gode jobs, der gør dig vellidt hos kollegaerne og der får dig til at have det godt med dig selv og det du gør. Din sociale intelligens er også en del af dit sociale netværk omkring dig, din sociale intelligens styrker dit netværk og dit netværk styrker din sociale intelligens.
 

Kursusmål & udbytte

Kursusmål

 • Du får viden om, hvad social intelligens er og hvordan du styrker din egen og din arbejdsplads' sociale intelligens
 • Du får redskaber til at blive bevidst om hjernens styrker og svagheder, samt redskaber til at ændre på dem
 • Du lærer om videnskaben bag at leve et godt og langt liv og hvordan du selv skaber det
 • Bevidstheden om, hvad du skal gøre i erhvervslivet for at agere social intelligent og motivere andre til at gøre det samme

Du får også:

 • Nemme redskaber til at styrke din sociale intelligens
 • Redskaber til at læse andre og kommunikere med dem på en social intelligent måde
 • Redskaber til at styrke dit sociale netværk

Derudover kommer vi ind på, hvordan vi kan styrke den sociale intelligens i vores netværk og hvordan vi kan være med til at styrke virksomhedens sociale intelligens. 

Udbytte

 • Du får som deltager en indføring i begrebet social intelligens og social kapital, og lærer om hvordan du kan styrke din egen og din arbejdsplads' sociale intelligens
 • Du stifter bekendtskab med teoretikere som Daniel Goleman, forfatteren til bestsellerne ”Følelsernes Intelligens” og ”Social Intelligens”. Nicholas Christakis og James Fowler, forfatterne til ”Connected – The Amazing Power of Social Networks and How They Shape Our Lives”. Samt Robbert Emmons, Robert Waldinger, Daniel Seligman og nogle af de mest indflydelsesrige sociologer i vor tid. 
 • Du vil få indsigt i, hvordan vi mennesker påvirker hinanden meget mere end vi egentlig regner med, og hvordan vi selv kan være med til at påvirke det i den retning, vi ønsker
 • Vi kommer ind på kommunikation, social adfærd, kropssprog, mentale overbevisninger og hvordan vi kan ændre på dem 
 • Du lærer, hvad der skal til for, at du kan være den naturlige flokfører, som andre har lyst til at følge

Yderligere fordele ved en styrket social intelligens er bedre selvværd, bedre kontakt til indre værdier, mindre stress, mentalt overskud, tillid og tryghed i arbejdet, bedre i forhandlingssituationer, konflikter og styrkede sociale relationer. 

 

Undervisningsform

Dagen er en blanding af oplæg, teori og erfaringsudveksling med de andre deltagere.

 

Deltagerprofil

Kurset er for alle i erhvervslivet, både ledere og medarbejdere, der vil lære at arbejde aktivt med social intelligens.

 

Om underviseren

Rikke Østergaard er uddannet sociolog fra Københavns Universitet og har desuden en B.A. grad fra University of Sydney i filosofi og buddhistisk psykologi. Rikke er forfatter til de 2 bestsellere ”Sluk Emhætten – Træn din hjerne og træf bedre beslutninger” og ”TAK!” den samfundskritiske selvhjælpsbog, der stiller spørgsmål til, hvordan det kan være vi i Danmark år efter år bliver nomineret til at være nogle af de lykkeligste i verden og alligevel har vi tårnhøje kurver på stress, depression og angst. TAK! Handler Ikke mindst om, hvordan vi kan træne vores sociale intelligens og styrke vores relationer i livet.  

Rikke står bag virksomheden Erhvervssociologen og har arbejdet for flere store konsulenthuse og virksomheder som f.eks. Novo Nordisk, Rambøll, Leo Pharma, Parknet, DR Aftenshowet, Skjern Bank, Sparekassen Nordjylland, Provas, Finansforbundet, IF Forsikring m.fl.

Rikke er en populær underviser og foredragsholder, og hun kombinerer altid sin høje faglighed, med nemme hverdagseksempler og humor.

 

Forplejning

Dette kursus kan tilbydes til særpris bl.a. på baggrund af reducerede omkostninger til forplejning. Der vil blive serveret sandwiches eller smørrebrød til frokost samt lidt sødt om eftermiddagen. Der vil være vand, the, kaffe og frugt til rådighed hele dagen.

 

Frister og undervisningssted

Frist for tilmelding: 

Afbud:

Se afbudsregler her

Undervisningssted:
CA - Gentofte
Smakkedalen 2
2820 Gentofte

Bemærk: 
Den oplyste normalpris er anslået, da dette kursus er udviklet specielt til CA+, og kun afholdes sammen med CA+

 

Priser
CA+ medlemspris:
kr. 1.850,- (ekskl. moms)

CA-medlemspris:
kr. 2.300,- (ekskl. moms)

Normalpris:
kr. 3.200,- (ekskl. moms)

Varighed
1 dag
Kl. 9-15:30

Kursusdatoer - Gentofte
Nye datoer er på vej