Ansigtsløft til din ansøgning

Af Sanne Juel, karriererådgiver, CA karrierepartner og a-kasse

Stram op, og stram til. Finpuds din ansøgning, og skriv den, så virksomheden kan mærke, den er målrettet til dem, og den afspejler dig, dine kvalifikationer og din personlighed. Du skriver i første omgang for at komme til samtale.

Det handler om, at du kan vække så stor interesse i din ansøgning, at de har lyst til at se dig og lære dig nærmere at kende. Sørg for, at du får beskrevet, hvordan dine kompetencer og personlighed matcher stillingen. At du kan finde ud af jobbet, samt at du har passion og engagement med i rygsækken.

Research

Læs stillingsannoncen godt igennem. Foretag evt. opringning til virksomheden for at afklare evt. spørgsmål til stillingen, og læg mærke til, hvad du fornemmer, de har brug for. Hvilke ord bruger de, og hvad er det, de virkelig har brug for? Tjek hjemmeside, firmaets værdier, regnskaber m.m. Kender du nogen, der er knyttet til virksomheden, så brug deres navn i din ansøgning... fx "i forlængelse af samtale med xxxx."

Skriv med struktur

Opbyg din ansøgning med en god rækkefølge. En overskrift, start, midte og en slutning. Gerne meget overskueligt og evt. med bullet points. Få det hele med på en A4 side.

Overskrift

Tænk i hovedbudskab. Hvorfor lige præcis dig? Kan du skrive det på en linje? Sørg for, at overskriften skaber interesse allerede fra første øjekast. Skil dig ud.

Start

Start med at fortælle, hvad du mener at kunne tilføre virksomheden, og hvor du kan yde værdi og har lyst til at bidrage. Fortæl dernæst om din passion, hvad der driver dig og interesserer dig. Beskriv det, der PASSER til den stilling, du søger. Engagement, passion og energi værdsættes. Svar på spørgsmålene::

  • Hvad kan du gøre for virksomheden?
  • Hvor tilfører du umiddelbart værdi?

Midte

Fremhæv ganske kort dine faglige kvalifikationer. Meget gerne en erfaring du bringer med dig, som netop kan bruges i dette job. Fortæl et kort eksempel på noget, hvor du har haft succes. Historier huskes.

  • Hvilket resultat har du tidligere skabt, som har relevans for dette job?
  • Beskriv med et ultra kort eksempel.

Slutning

Din personlighed er afgørende. Fortæl ganske kort om dine personlige styrker. Afslut med at besvare spørgsmålene:

  • Hvordan vil du kunne tjene penge til virksomheden?
  • Hvorfor skulle de ansætte dig? Hvis du ikke ved det, så ved de det heller ikke.

Tips og tricks

Vær modig i din ansøgning, og skriv om fremtiden.

Fortæl om den fremtid, som du og firmaet skal være sammen om, når du er blevet ansat. Ideer og tanker der ligger forude, og som du gerne vil være en del af. Fortiden er omtalt i dit CV og hører hjemme der.

Få din ansøgning læst igennem af en du har tillid til. Spørg om din ven/veninde ud fra ansøgningen kan læse, hvilke opgaver du skal løse for firmaet. Hvis ikke, så skriv den om. Ret den til, så den handler om fremtiden og bliver målrettet til virksomheden.

Fortæl en historie om en af dine styrker. Fx Kreativ. "Vi fik afbud i 12. time under en direkte udsendelse.  Ved at tænke kreativt og "ud af boksen" fandt jeg et nyt band via mit netværk, der kunne stille op med det samme. Optagelserne kom i kassen til tiden, og vi fik reddet både image, deadline og økonomi." 


Klik her, hvis du vil læse flere artikler med inspiration, tips og tricks om ansøgning >


 

Få CA's gratis e-bog "Jobbet er dit" med inspiration til din jobsøgning

**Med min indsendelse af denne webform accepterer jeg, at CA kontakter mig telefonisk og/eller på e-mail med henblik på en dialog om CA's medlemsfordele, hvor der kan ske yderligere indsamling af personoplysninger. Jeg kan til hver en tid få indsigt i samt tilbagekalde mit samtykke og CA opbevarer data i maksimalt 3 år efter seneste interaktion, som beskrevet i CA's persondatapolitik. Ved afmelding, spørgsmål eller klager kontaktes CA's dataansvarlige: Kurt Wolf, persondata@ca.dk.