CA dækker alt det, jeg ønsker mig af en a-kasse

Decorative

Tekst: Ole Strand - Foto: Søren Holm, Chili Foto 

CA’s karriererådgivning og kurser hjalp Charlotte Illemann til et nyt job. Hun fik også værktøjer til personlig udvikling, som hun trækker på i jobbet i dag. Og hun fik et jobsøgningsnetværk, der blev et stærkt karrierenetværk, da alle kom i arbejde. Derfor kan andre a-kasser ikke lokke. 

Når Charlotte Illemann kører til arbejde om morgenen, bliver hun tit lidt træt af alle radioreklamerne om billige a-kasser, der fylder æteren.

”Der fokuseres kun på pris i reklamerne. Men tanken om at skifte a-kasse ligger mig fjernt. Jeg ved af erfaring, at hvis jeg har de mindste problemer, så kan CA dække alt det, jeg ønsker af en a-kasse. CA’s pris er meget fornuftig, men selvom jeg så fik tilbudt noget andet til halv pris, så ville jeg ikke skifte”, siger Charlotte Illemann.

Ikke blot et nummer

Hun har brugt CA hele vejen rundt. Både under ansættelse, i hendes korte ledighedsperiode og efter at hun fik nyt job.  Der har været kontakt med CA’s karrierekonsulenter, samt deltagelse  i mange forskellige CA kurser og foredrag.

”CA er jo ikke en lille a-kasse, men alligevel formår de at skabe nærvær på kurserne og i rådgivningerne. Der er en god dialog med karrierekonsulenter, og jeg føler, man kommer til at kende dem. Man føler ikke, at man bare er et nummer på medlemslisten”, siger Charlotte Illemann.

Jobsøgningsnetværk udviklede sig

Mens Charlotte Illemann var ledig, startede hun et netværk op, som holder ved den dag i dag. Det startede på et af CA’s kurser, hvor deltagerne blev opfordret til at netværke om jobsøgningen. Det startede som et jobsøgningsnetværk, men har nu udviklet sig til et karriere-netværk, efter at alle er kommet i job.

”Vi var en gruppe kvinder der blev enige om, at det kunne være fedt at mødes bagefter og bruge alle de værktøjer, vi havde fået på kurset. Vi mødtes hver uge og sparrede om vores jobsøgning. Det er vigtigt, at have nogen at tale med, og støtte hinanden, når man er jobsøgende.”, siger Charlotte Illemann.

Hun understreger, at det har stor betydning for ens karriere og jobsøgning, at man tager initiativ, udforsker nye områder og flytter sine grænser.

Alle mødes fortsat i netværket en gang om måneden, hvor der er fokus på karriere og udvikling.

”Vi deler stort og småt, og sparrer om karriereudvikling og udfordringer i arbejdslivet. F.eks. om mindfulness, og hvordan vi kan ’work smarter, not harder’. Jeg har fået utroligt meget ud af det netværk, både fagligt og personligt, og det er jo udsprunget ud af et CA kursus, jeg deltog i”, siger Charlotte Illemann.

Får faglig og personlig udvikling i CA

Charlotte Illemann har deltaget i mange af CA’s kurser om  faglig og personlig udvikling.  Hun har lært om kompetenceafklaring, LinkedIn, konfliktløsning, stresshåndtering og mindfulness i CA

 ”Som medlem er der mange gratis kurser i CA, hvilket jeg flittigt benytter mig af. Det gør jeg fordi, jeg motiveres af at lære nyt og interesserer mig for det, der rører sig på arbejdsmarkedet. CA følger med i tendenserne og stiller gode værktøjer og kurser til rådighed, men det er op til en selv at være nysgerrig, initiativrig og motiveret for at deltage – viden gennem kurser er ikke noget man får, det er noget man tager”

Bedre samtale

Dagen inden Charlotte Illemann skulle til jobsamtale om sit nuværende job som direktionsassistent i Indeks Retail A/S i Hedensted, tog hun også fat i en karrierekonsulent.

”Jeg blev rigtig godt rustet til jobsamtalen og fik sparring omkring både jobsamtalen og den senere kontraktforhandling. En sparring som uden tvivl havde en positiv effekt og var medvirkende til at jeg fik jobbet”, slutter Charlotte Illemann.


Læs mere om CA's karriererådgivning.

Flere medlemshistorier

Vil du læse flere eksempler på, hvordan CA's karriererådgivere har hjulpet medlemmerne, så klik her for overblik over Medlemshistorier.