Coaching på lederrollen

Er jeg havnet på den rette hylde? hvordan starter jeg et nyt team op? hvordan leder jeg på en ordentlig måde? Overvejelserne er mange, når man er ny i jobbet som teamleder i en stor virksomhed.

Men Jacob Andersen står ikke alene med sine overvejelser. Han trækker på en mentor for faglig sparring og bliver løbende coachet af en af CA’s karriererådgivere på udviklingen af sin lederrolle.

Da Jacob Andersen blev ledig efter endt uddannelse for et par år siden, var han på nogle jobsøgningskurser i CA, og lærte at skrive ansøgninger. Det gav god inspiration, og Jacob kom i job.

I andre a-kasser ville historien stoppe dér. Men Jacob er fortsat med at bruge CA som karrierepartner, selvom han for længst er kommet i job. 

Mentor giver faglig sparring

Jacob fik sin mentor i efteråret 2014. Mentoren arbejder som chefkonsulent i en HR-afdeling og har masser af HR- og ledelseserfaring, hvilket netop var et af Jacobs ønsker.

”Det, at min mentor er i HR, hjalp mig rigtig meget, da jeg skulle være med til at starte en ny afdeling op i januar. For hvordan tackler man lige det at skulle ansætte folk, når man aldrig har prøvet det før. Min mentor hjalp med sparring og fif omkring den, for mig, nye situation. Så har det været rigtig godt at kunne tale med min mentor omkring det”, siger Jacob Andersen.

Uvildige øjne på udfordringer

Jacob har mødt sin mentor et par gange i løbet af efteråret - og to gange indenfor 14 dage da han startede den ny afdeling op - men ellers er det meningen, at de mødes cirka en gang om måneden.

”Det bedste ved at have en mentor er, at man får lov til at få uvildige øjne på de udfordringer man møder i dagligdagen både personligt og i høj grad også fagligt. Jeg bruger min mentor til faglig sparring omkring hvordan man tackler bestemte situationer,  og så får vi en god snak om det. Det er ikke alting man kan sige til sin chef, så er det nemmere at diskutere objektivt med sin mentor”, siger Jacob Andersen.

Coaching på lederrolle

Jacob får også jævnligt coaching fra en af CA’s karriererådgivere, Signe Senger.  

” Jeg prøver at holde det adskilt så jeg bruger min mentor til faglig sparring primært,  og så bruger jeg Signe til at coache på de personlige ting, jeg gerne vil arbejde med i min teamlederrolle. Det er rigtig godt. Coaching hos Signe er på lige så højt niveau som mentorforløbet – det giver personlig udvikling, som hjælper mig i jobbet”.

 

Brug CA som din karrierepartner

CA er meget mere end en a-kasse. CA er også din karrierepartner, som du kan trække på – uanset om du er ledig eller i job. Du kan

  • deltage i kurser, webinarer og gå hjem-møder
  • bruge CA’s karriererådgivere til sparring, coaching og rådgivning
  • Deltage i CA’s faglige netværk
Decorative

Jacob Andersen, teamleder