Den røde tråd i dit CV

Af Sanne Juel, karriererådgiver, CA karrierepartner og a-kasse

Få skabt sammenhæng i dit CV, og tænk over referencerne. Når du skriver dit CV, er det en god ide, at der er en rød tråd i de erfaringer, du har med dig. Fordi du på den måde hjælper arbejdsgiveren til at se, at du er den rette til jobbet. Og at du ikke er flagrende, men at der netop er en rød tråd i alle dine jobs/studier. Derfor skal du forsøge at finde en fællesnævner i de ting, du har lavet.

Det kan være, at du godt kan lide et udadvendt job, at du foretrækker et job, hvor der hele tiden sker noget nyt eller modsat et job med en vis rutine og forudsigelighed. Eller at du søger faglige udfordringer inden for dit felt og derfor har været i forskellige brancher, men med samme faglige interesse. Der er mange tilgange til at finde en rød tråd.

På den måde undgår du, at arbejdsgiveren får indtrykket af, at dit CV stritter til højre og venstre, men at der er en logisk vej gennem de job, du har haft, og til det job, du søger.

Du kan bl.a. beskrive det i et resume i starten af dit CV, hvor du nævner:

  • Hvem du er

  • Hvad du kan (faglige kvalifikationer)

  • Den røde tråd (eks. udadvendte jobs med menneskelig kontakt)

  • Hvad der kunne være dit næste ønskejob

Eksempel på resume

Marketing har været det primære omdrejningspunkt i min uddannelse fra CBS og i alle mine jobfunktioner.

Jeg har en solid og alsidig erfaring inden for markedsføring, kommunikation og PR.

Jeg har arbejdet i internationale virksomheder, hvor jeg udarbejdede marketing- og kommunikationsmateriale, planlagde events og kampagner, skrev pressemeddelelser og afviklede pressemøder. Yderligere håndtering af messedeltagelse og diverse ad hoc opgaver. Også krydret med daglig kommunikation på både engelsk og fransk.

Jeg brænder for et job, hvor jeg kan kombinere de forskellige dele af marketing og se de synlige resultater. Desuden er mit job ikke bare et sted, hvor jeg befinder mig mellem 8-16, men en vigtig del af mig, og jeg har en stærk arbejdsidentitet.

Referencer

Har du referencer, der vil tale positivt om dig, og som din kommende arbejdsgiver kan kontakte, så husk at skrive dem i dit CV.

Hvis du ikke har brugbare referencer, så undlad helt at nævne det i dit CV.

Husk at få ok fra de referencepersoner, du vælger at skrive i dit CV. Hvis du vælger at inkludere referencer i dit CV med titel, navn og telefonnummer, bør du præcisere, at udtalelser fra referencer kan indhentes efter aftale.

På den måde beskytter du dine referencer mod at blive ringet op af hvem som helst, og du har mulighed for lige at briefe dine referencer, før de bliver kontaktet af arbejdsgiveren.

Et par tips til dine referencer kunne være

Stil specifikke spørgsmål, når du beder dine tidligere arbejdsgivere give dig en reference/skriftlig anbefaling.

Det kunne tage udgangspunkt i:

  • Hvad var firmaets situation FØR (din indsats)

  • Hvad er firmaets situation NU, efter du har …

  • Hvad har det betydet for firmaet i kroner og ører eller for situationen, arbejdsglæden, bundlinjen, at …?

  • Hvem vil du anbefale (mig) til? – og i hvilke situationer?

  • Hvad betegner du som mine bedste egenskaber?


Klik her, hvis du vil læse flere artikler med inspiration, tips og tricks om CV >Se også: CV-eksempler / CV-skabeloner


 

Få CA's gratis e-bog "Jobbet er dit" med inspiration til din jobsøgning

**Med min indsendelse af denne webform accepterer jeg, at CA kontakter mig telefonisk og/eller på e-mail med henblik på en dialog om CA's medlemsfordele, hvor der kan ske yderligere indsamling af personoplysninger. Jeg kan til hver en tid få indsigt i samt tilbagekalde mit samtykke og CA opbevarer data i maksimalt 3 år efter seneste interaktion, som beskrevet i CA's persondatapolitik. Ved afmelding, spørgsmål eller klager kontaktes CA's dataansvarlige: Kurt Wolf, persondata@ca.dk.