Dimittend – bliv en del af 4 måneders graduateprogram i en SMV 

Decorative

21. september 2021

Nu har du mulighed for at komme med i et ’SMV Graduate Program for Dimittender’, hvor du bliver ansat i en lille eller mellemstor virksomhed (SMV) i 4 måneder. 

For at deltage i programmet, skal du være dimittend og dagpengemodtager på dimittendsats. 

Graduate-programmet består af 

 1. Et opstartskursus, hvor du bliver skarp på SMV-segmentet og får værktøjer til at du kan bidrage til løsningen af flere typer af udviklingsprojekter i SMV’er.
   
 2. Ansættelse i en SMV i op til 4 måneder på fuld tid. Du får almindelig løn, mens virksomheden får et tilskud til lønnen på op til 10.000 kroner om måneden. 

På de 4 måneder er det hensigten, at du kommer rundt i virksomheden og bidrager til løsningen af de udviklingsprojekter, som du og virksomheden har identificeret i fællesskab.

Der er ingen garanti for fastansættelse efter de 4 måneder. Men i bedste fald har du fået foden indenfor og kan fortsætte i virksomheden som almindelig ansat. Og ellers kan du bruge din nye erhvervserfaring som springbrædt til at skabe job i en anden virksomhed.

Fordele ved graduate-programmet for dig

 • Du kan starte med det samme – i modsætning til løntilskud, hvor du ska have været ledig i 6 måneder. 
 • Du bliver ansat som almindelig lønmodtager og afmeldt jobnet i perioden (hvis du er på fuld tid)
 • Ansættelsen kan bruges til at skifte fra dimittendsats til almindelig dagpengesats. Du har nemlig mulighed for at få beregnet en højere dagpengesats efter 6 måneder, hvis du har haft mindst 3 måneder med lønindtægt, efter du har afsluttet din uddannelse.

Hvordan kommer du med i et graduateforløb?

Du kan komme med i graduate-programmet på 2 måder: 

 1. Du kan oprette dig med en profil  i Akademikeruniverset.dk, hvor graduate-programmets samarbejdspartnere løbende kan kontakte relevante dimittender.
   
 2. Du kontakter selv små og mellemstore virksomheder og præsenterer dem for graduate-programmet og laver en aftale med dem. 

  Der er lavet en flyer til virksomheder om graduateprogrammet, som du kan tage med til virksomheden fx til kaffemøder. Du kan også læse mere www.graduatesmv.dk

  Som CA-medlem har du også gratis adgang til erhvervsdatabasen Lasso X, som du kan bruge til at finde relevante virksomheder. 

Varighed og omfang

Graduate-programmet varer i 4 måneder på fuld tid og det skal være igangsat senest den 31. december 2021. 

Det er også muligt at være graduate på deltid. Det betyder, at du ansættes mellem 20 og 30 timer om ugen. Ansættes du som graduate på deltid er det muligt at modtage supplerende dagpenge på dimittendsats sideløbende. 

Der kan søges om 40.000 kroner pr. forløb på fuldtid. Der kan søges om 20.000 kr. pr. forløb på deltid.

Hvis du vil vide mere

CA er ikke samarbejdspartner i projektet, men formidler blot informationen om mulighederne for et graduate-forløb i en SMV. 

Vi kan derfor ikke hjælpe dig med at finde virksomheder til graduate-programmet. Du kan evt. tale med dit lokale jobcenter om mulighederne.

Du kan læse mere på graduatesmv.dk