Få indflydelse: Stil op til valg

Mange andre a-kasser styres af fagforeninger, men i CA vælger medlemmerne selv ledelsen.

Repræsentantskabet er den øverste myndighed i CA. 13 ud af 26 medlemmer er på valg i 2016. Stil op og bliv en af de 13 nye repræsentanter. Som repræsentant er du valgt for 4 år ad gangen.

I repræsentantskabet kan du:

  • Være med til at lægge linjen for CA’s strategi og udvikling
  • Vælge CA’s bestyrelse eller selv blive valgt til bestyrelsen
  • Få løbende orientering om CA’s udvikling
  • Få adgang til et spændende netværk i erhvervslivet

Repræsentantskabet (RP) mødes som regel to gange om året, typisk en lørdag. Der kan desuden være aktiviteter i forskellige RP-udvalg, men tidsforbruget er relativt begrænset.

Stil op til valget

Meld dig som kandidat til valget senest den 29. januar 2016 ved at klikke på linket og udfylde formularen. Derefter kan der stemmes fra den 1. marts til den 31. marts kl. 15.00.

Opstilling som kandidat til valget >

Stine: De nyuddannedes stemme

Jeg blev valgt ind i repræsentantskabet ved det seneste valg i 2014. Jeg stillede op, fordi jeg syntes, at CA på dét tidspunkt manglede nyuddannede i repræsentantskabet.

Også efter at jeg har fået fast arbejde bruger jeg CA's tilbud til medlemmerne og har derfor også en holdning til, hvilke tilbud der gives, som ikke nødvendigvis handler om arbejdssøgning og kompetenceafklaring.

CA's repræsentantskab er en oplagt mulighed for mig til at være med til at skabe et anderledes professionelt fællesskab og netværk end det, man møder på en arbejdsplads. Jeg får udvidet mine kompetencer og mit syn på organisationer, strategi og ledelse, når vi diskuterer emner i plenum på møderne.

Man har ikke mulighed for at støtte op om eller ændre på tingene, hvis ikke man involverer sig. Derfor vil jeg klart anbefale alle, der har tid og lyst, til at stille op til repræsentantskabet og hjælpe med at gøre CA til en endnu bedre og mere vedkommende a-kasse i fremtiden.

Stine R. Helt, Projektøkonom ved DTU, medlem af CA's repræsentantskab siden 2014

Mohammad: Vejen til indflydelse er kort

Jeg blev valgt ind i repræsentantskabet i 2006, efter at jeg havde oplevet, at der blev arbejdet så proaktivt for at hjælpe de jobsøgende - og at det var en del af basispakken i CA. Det tændte mig, og det ville jeg godt bakke op om.

Fra 2008 har jeg været med i bestyrelsen, og fra 2010 har jeg været formand i CA. Vejen til indflydelse er kort i CA - selvfølgelig i bestyrelsen - men også i repræsentantskabet, som bliver inddraget i udviklingsarbejdet i CA.

I den tid jeg har været med i repræsentantskab og bestyrelse, har der altid været fokus på at give medlemmerne 'Value for money'. CA er ikke kun en a-kasse. Vi er også medlemmernes karrierepartner og kan tilbyde noget helt specielt, som reelt kan konkurrere på fagforeningsniveau.

CA er nemlig en unik størrelse som a-kasse. Vi er ikke tilknyttet nogen fagforening, vi er ikke styret af politiske eller religiøse interesser, der er ikke nogen aktionærer, der skal have udbytte. Det eneste, der tæller, er hensynet til medlemmerne, og derfor er det vigtigt, at det er medlemmerne, der lægger linjen.

Jeg kan derfor varmt anbefale dig at stille op til repræsentantskabet.

Mohammad Asim,Managing Consultant, Implement Consulting Group, medlem af repræsentantskabet i CA, siden 2006, medlem af bestyrelsen siden 2008, formand for bestyrelsen siden 2010. Mohammad stopper i bestyrelsen i 2016, da CA har en regel om, at man max kan sidde i bestyrelsen i 8 år.