Få job med LinkedIn's Job Search-app

Af Stine Ladegaard, Project Manager hos SOS International

Da jeg blev ledig efter studiet, blev jeg af flere gjort opmærksom på LinkedIn’s Job Search-app. Med App’en kan man ud fra søgeord lave en slags jobagent, der finder alle de jobs, som er slået op på LinkedIn inden for et bestemt geografisk område.

Ud for hvert job kan man se, om man har nogle kontakter på LinkedIn, som enten har arbejdet eller arbejder i den pågældende virksomhed.

Hvis der er et lille 'Ansøg'-logo udfor opslaget (se billede 3 i vejledningen nedenfor), er det også muligt at søge direkte i appen.

  • Man trykker blot ”ansøg” og virksomheden får en besked om, at du har ansøgt stillingen, sammen med en udskrift af din LinkedIn profil.
  • Du får samtidig tilsendt en bekræftelse på mail, hvor du kan se den ansøgning, som virksomheden vil få tilsendt.
  • Herefter får du en notifikation, når virksomheden har læst din ansøgning og set profilen.
  • Til sidst bliver man så kontaktet, igen via LinkedIn, enten med et afslag, besked om at tilsende yderligere materiale eller bliver inviteret til en samtale.

Kom til samtaler på den skarpe LinkedIn-profil

Jeg og flere bekendte har brugt app’en i stor stil og er blevet kontaktet og kaldt til flere samtaler på baggrund af denne ansøgningsform.

Jeg har også selv fået et job via Job Search-appen. Herefter blev jeg ringet op og efter et kort telefoninterview inviteret til en samtale, hvorefter jeg fik jobbet - uden på noget tidspunkt at have fremsendt en motiveret ansøgning eller mit CV.

Andre gange har virksomheder skrevet og bedt mig sende en kort motiveret ansøgning, et fyldestgørende CV eller lignende, efter at de havde fundet min profil interessant.

Forudsætningen for at dette virker, er naturligvis at have en fyldestgørende og gennemarbejdet profil på LinkedIn, som fungerer som dit virtuelle – og til enhver tid opdaterede - CV.

Flere virksomheder gider ikke motiverede ansøgninger

Fra flere bekendte i HR afdelinger, virksomheder jeg har ansøgt hos, er beskeden den samme:

'Det er spild af tid, at så mange mennesker sidder og skriver motiverede ansøgninger, hvor de i princippet bare skriver, hvad de regner med, at vi gerne vil høre, når det ofte kun er få af dem, der alligevel vil komme i betragtning. Samtidig tager det alt for lang tid, at læse de mange ansøgninger, når vi blot har kunnet screene profilen hurtigt på LinkedIn og tjekke om man er relevant eller ej. På den måde spilder ingen hinandens tid'.

Det er hurtigt og tidsbesparende for virksomhederne og ligeså hurtigt og nemt for kandidaterne.

Flere job på LinkedIn

Min oplevelse i løbet af mine 3-4 måneder som ledig er, at tendensen er stigende. Bare på de få måneder er antallet af jobopslag, som kan søges direkte via LinkedIn, steget enormt.

I starten var det mange udenlandske stillinger, men i dag bruges det af mange danske virksomheder også. Mens jeg var ledig, har jeg sendt langt de fleste ansøgninger via LinkedIn-appen til et hav af danske virksomheder,

Ansøgningerne har ført mig til flere samtaler, jeg er blevet kontaktet for nærmere info og indledende dialog, og har modtaget 2 konkrete jobtilbud, hvor jeg takkede ja til det ene.

Det er den samme historie, jeg hører fra mange af mine tidligere medstuderende, som har været og er i samme situation som jeg var. Jeg vil derfor klart anbefale dette redskab og denne ansøgningsmetode til andre kandidater.

 

Sådan søger du job med LinkedIn's Job Search-app

1. Hent og installer app'en LinkedIn Job Search.

3. Hvis der er et 'Ansøg'-logo ved et job, kan der søges direkte fra appen.

1. Hent og installer app'en LinkedIn Job Search

2. Indtast søgeord og geografisk område - og søg

3. Hvis der er et 'Ansøg'-logo ved et job, kan der søges direkte fra appen

4. Klik på jobbet og læs mere. Hvis du vil søge jobbet, så tryk på 'ansøg'

2. Indtast søgeord og geografisk område - og søg.

4. Klik på jobbet og læs mere. Hvis du vil søge jobbet, så tryk på ”ansøg”.

For langt de fleste stillingsopslag er det vigtigt at lave en motiveret ansøgning og et CV, der er målrettet til jobbet - så arbejdsgiveren får et hurtigt og præcist overblik over, hvordan du matcher jobbet.

Men Job Search-app'en er en undtagelse fra den hovedregel. Hvis arbejdsgiveren ikke vil have have en motiveret ansøgning og et målrettet CV, giver det ingen mening at sende det.

Men det stiller til gengæld store krav til din LinkedIn-profil, for det er den, der skal sælge dig til arbejdsgiveren - med et godt overblik over dine kompetencer.

Det kan du læse mere om her: LinkedIn - din bedste ven i jobsøgningen