Fik selvtilliden i orden med CA

Karriererådgivning i CA gav Anne Bruun et boost og hjalp hende med karriereskift til HR-job.

Anne Bruun arbejdede i en mindre virksomhed med back-office på salg, administration og så en anelse HR opgaver. HR-arbejdet gav blod på tanden efter mere, men med 25-30 medarbejdere var virksomheden for lille til et arbejde på fuldtid med HR-relaterede opgaver. Derfor begyndte hun allerede i 2007 at overveje, hvordan hun kunne komme videre med HR.

”Jeg tog en HD i organisation og ledelse fra 2008 til 2010 – det var lige midt i krisen, hvor alle de HR-folk, der kunne spares væk, blev fyret, og så kunne jeg jo godt se, at som nyuddannet uden rigtig megen HR-erfaring, var det ikke lige tidspunktet at søge ind på det område. Så jeg holdt fast i mit job og forsøgte at få flere HR-opgaver i virksomheden”, siger Anne Bruun.

Blev nødt til at tage sig sammen

Efter nogle år var der fortsat kun få HR-opgaver, og da nogle gode kolleger og sparringspartnere valgte at skifte job i starten af 2014, blev det udslagsgivende for Anne Bruun:

”Jeg blev nødt til at tage mig sammen, og jeg kunne også fornemme, at antallet af jobopslag er begyndt at stige inden for HR området. Men efter 11½ år i samme job, var det længe siden, jeg havde prøvet at søge job. Jeg havde jo heller ikke den store erfaring, så jeg tænkte, at jeg blev nødt til at have lidt hjælp fra CA”, siger Anne Bruun.

Fik et ordentligt boost af karrierekonsulent

Anne Bruun fik en aftale med karrierekonsulent Joy Ahlstrøm i CA a-kasse og var egentlig overbevist om, at det var en længere proces, hun skulle i gang med. Men allerede efter et par sparringsamtaler foreslog Joy Ahlstrøm hende at gå i gang med ansøgningerne. 

”Joy hjalp med at pudse ansøgning og CV af og få mine erfaringer og kompetencer ned på papiret. Men det vigtigste var, at hun gav mig et ordentligt boost. Jeg fik selvtilliden i orden og turde tro på, at jeg kunne søge og bestride et HR-job”, siger Anne Bruun.

Anne Bruun sendte to ansøgninger og blev hurtigt kaldt til samtale på den ene - og fik jobbet som HR konsulent i en større entreprenørvirksomhed, hvor hun sidder med personaleadministration for over 60 funktionærer og samtidig fungerer som projektleder på både ledelsesudvikling og strategiarbejdet i virksomheden.

Stadig CA som karrierepartner

Selvom Anne Bruun nu er startet i det nye job, bruger hun stadig Joy Ahlstrøm som sparringpartner.  

”Nyt job inden for et nyt område i en ny branche … Det kan godt virke lidt overvældende, og jeg skal være rimelig klar på hele tiden at holde fokus de rigtige steder. Det er CA’s karrierekonsulenter gearet til at hjælpe med. De ser med friske øjne på ens historie og kan stille spørgsmål, give modspil og hjælpe med sparring”, siger Anne Bruun.


Læs mere om CA's karriererådgivning.

Flere medlemshistorier

Vil du læse flere eksempler på, hvordan CA's karriererådgivere har hjulpet medlemmerne, så klik her for overblik over Medlemshistorier.

Decorative