Gamzes vej til studiejobbet

Af Lars Ulrik Jeppesen

Alle studerende ved det. Erfaring fra et relevant studiejob vægter højt, når man som nyuddannet skal ud og have sit første job.

Men hvordan konverterer man caféjobbet og fagene på skolebænken til brugbare kompetencer i jobansøgningen, og hvordan forbereder man sig, når man endelig er blevet indkaldt til jobsamtale?

Læs her om, hvordan Gamze fra CBS fik sit studierelevante job hos mediegiganten, Aller Media A/S, der bl.a. udgiver ugeblade som Se og Hør, Billed Bladet, Familie Journal og Femina.

Spurgte studiekammerater

”Da jeg begyndte på min kandidat, vidste jeg, at det var tid til at finde et studierelevant job. Jeg ventede til efter min bachelor for ligesom at have noget at tilbyde, men jeg kunne sagtens være startet tidligere.”

Til ansøgning og CV-skrivningen søgte Gamze hjælp i sin omgangskreds: ”Jeg lånte ansøgninger og CV af mine studiekammerater, som allerede havde et studierelevant job. Først bagefter fandt jeg ud af, at jeg kunne have fået gratis rådgivning hos CA om lige nøjagtig CV-skrivning og ansøgning.” 

Fik hjælp af CA til dræberspørgsmål

Efter et par afslag uden at være nået videre til samtale, blev Gamze indkaldt til en samtale hos et mediebureau. ”Jeg blev rigtig glad, men var også nervøs for, hvad de ville spørge om. Derfor kontaktede jeg en karriererådgiver i CA, som gav mig noget materiale med gode råd til at forberede mig. Desuden brugte jeg artiklen ”10 dræberspørgsmål til samtalen” på CA’s hjemmeside.”

Gamze fik ikke jobbet. Det gik til en med mere erfaring. ”Samtalen forløb dog rigtig godt, og de spurgte, om de måtte videresende mit CV til en anden afdeling i organisationen. Jeg løb ind i stort set alle dræberspørgsmål, som jeg heldigvis havde forberedt mig på!”

Analyser hos Aller

Der gik et par måneder, hvor Gamze var til endnu en samtale, som også forløb godt, men som stadig ikke slap hende igennem nåleøjet. ”Så blev jeg indkaldt til samtale hos analyseafdelingen hos Aller – et virkelig relevant job for en marketing-studerende. Samtalen tog knap en time, og nogle dage senere ringede min nuværende chef, og jobbet var mit!”

Gamzes bedste råd

”Det er helt klart at starte tidligt med ansøgningsprocessen. Det kan tage flere måneder at blive indkaldt til en jobsamtale, og får man ikke jobbet første gang, giver det alt andet lige erfaring til næste samtale.”

Er du studiemedlem i CA, kan du også få gratis karriererådgivning og hjælp til ansøgning og CV

Decorative

Gamze Karatas, Cand.merc.EMF, CBS