Gode jobsøgningslinks

Af Sanne Juel, karriererådgiver, CA karrierepartner og a-kasse

Find links til jobportaler, praktikportaler rekrutteringsvirksomhder samt portaler til frivilligt arbejde

Job-Portaler

Som jobsøgende kommer du ikke uden om at skulle ud og søge, men det betyder ikke, at du ikke kan få ’markedet’ til også at arbejde lidt for dig. Nogle af de gode sider at finde studiejobs på er:

www.jobindex.dk 
www.nyuddannet.dk
www.stepstone.dk
www.studiejobs.dk
www.moment.dk
www.execute.dk
www.careergate.cbs.dk
www.graduateland.com
www.careerland.dk
www.jobdanmark.dk

Internships

Internships/praktikophold er kommet mere og mere i vælten som rigtigt gode og værdifulde måder at samle erfaringer på og ligeledes at få ’boostet’ sit CV og dermed sine kompetencer på. Flere uddannelsesretninger har ligeledes nogle gode steder at se efter inteessante internships på: 

www.careergate.cbs.dk
www.graduateland.com
www.summerinternships.com
www.aiesec.org

Frivilligt arbejde

At beskæftige sig med frivilligt arbejde er ligeledes kommet meget i vælten, som en måde at ’Booste’ sit CV på, men her er der 2 væsentlige ting at tage hensyn til:

  1. Vær selektiv omkring hvilke former for frivilligt arbejde du beskæftiger dig med – uanset hvor prisværdige alle former for aktiviteter du beskæftiger dig med for at hjælpe andre, så er det ikke alle typer af frivilligt arbejde, der anses for meget kompetenceopbyggende, når erhvervslivet skal vurdere det.
  2. Det er ikke nok at fortælle, hvad du har lavet (arbejdsopgaver), og hvilke ansvarsområder du har haft, det bliver alpha og omega, at du i CV’et kommer frem til, hvilke kompetencer dit frivillige arbejde har givet dig!

Nogle gode sites at se efter frivilligt arbejde på kan være:

www.frivilligtjob.dk
www.frivillighed.dk
www.danishvolunteers.dk

Search & Selection/Headhunters

Fouden de store jobportaler, hvor det er rigtigt godt at registrere sig, for at få ’markedet’ til at arbejde for dig, så kan registrering hos forskellige Search & Selection virksomheder være yderligere en måde at udbrede kendskabet til dig og din profil på. Se eventuelt på nogle af disse sider og få registreret dit CV dér:

www.denmark.taplowgroup.com
www.hays.dk
www.hudsonnordic.dk
www.gtp.dk/
www.amrop.dk 

Desuden kan vikarbureauer være steder, hvor du med fordel kan registrere dig. Det kan være nogle af disse, der netop passer til dig: 

www.temp-team.dk
www.adecco.dk
www.danvikar.dk
www.hartmanns.dk
www.uhc.dk