Gør du i dag, som du gjorde igår, bliver du hægtet af arbejdsmarkedet i morgen

Uddrag af artikel fra ledigidanmark.dk, skrevet af Niels Reib, Jan. 2014

Arbejdsmarkedet er i forandring, og det kan mærkes som jobsøgende. Fra at jobsøgning "kun" skulle bestå af at skrive en god ansøgning og have et flot CV, så er jobsøgning i dag gået hen og blevet et langt mere krævende stykke arbejde.

Et arbejde som kræver mange mange timers forudgående benarbejde på Google og LinkedIn, og ikke mindst på at bygge nye netværksrelationer op, for at øge mulighederne for at høre om nogle af de mange stillinger, der i dag ikke bliver slået op på "gammeldags" vis.

Hvis du har været jobsøgende inden for de sidste par år, er jeg ret overbevist om, at du har lært en ting eller fem, om hvad det kræver at komme ind på arbejdsmarkedet i dag, og ikke mindst fremover. Den viden ser jeg som en klar fordel for dig, fordi det ikke er noget personer i arbejde, er klar over eller tænker over.

Jeg ser det som en fordel at have prøvet at være uden arbejde i en periode. Jeg har lært mere om mig selv, end jeg kan beskrive og sætte ord på, og så har det givet mig et sæt nye og mere groundede værdier. Det har givet mig en masse og tvunget mig til at tænke over ting, jeg ellers aldrig tidligere, ville have skænket en tanke.

Der er ingen tvivl om at du, ikke bare som jobsøgende, men også selvom du er i arbejde, bliver nødt til at gøre dig nogle overvejelser om, hvordan du gerne vil positionere dig, så du kan fremtidssikre dig i forhold til fremtidens arbejdsmarked. Har du en idé om, hvad dit "karriere"-bidrag skal være?
Fordi jeg har valgt at gøre mig disse overvejelser og tanker, føler jeg mig langt bedre rustet, til det som fremtidens arbejdsmarked kommer til at kræve.

Gør du i dag, som du gjorde igår?