Klar, parat, karrierestart

Som nyuddannet kan det være svært at vide, hvilken karriereretning du skal gå. Du ved, hvad du har lært, men ikke hvad du kan i en virksomheds-
sammenhæng. Det kan Karrieredagene hjælpe dig med at få klarhed over.

Af Astrid Wierzba, Tværs Kommunikation

Relationer, netværk og job

Annette Meding står i spidsen for Karrieredagene, som er Danmarks største job- og karrieremesse for studerende og nyligt dimitterede kandidater. Her kan landets studerende og virksomheder mødes for at skabe relationer og udveksle visitkort eller CV.
"- Karrieredagene er en mulighed for de studerende eller folk i jobskifte og virksomhederne for at komme i dialog med hinanden på en uformel måde. Nogen er der for at møde et bredt udvalg af virksomheder og organisationer og undersøge, hvad der skal til for at få et job hos en konkret virksomhed. Andre benytter lejligheden til at spørge til en eventuel speciale- eller praktikplads eller studiejob."

Virksomhederne har job med i tasken

For nogle resulterer besøget på Karrieredagene i konkrete job, hvilket der igen er fokus på efter magre år med finanskrise.
"- Sidste år kom virksomhederne primært for at synliggøre sig uden så mange konkrete jobtilbud. Mange steder har der været skåret ind til benet, men vi oplever, at der nu skal der hyres igen. Det mærker vi ved, at en del af virksomhederne rent faktisk møder op med job i tasken, som de håber at få besat via Karrieredagene."
 

Karrieredagene resulterede i fast job

Blandt de deltagere, for hvem et besøg på messen resulterede i job, er risikoanalytiker Jakob Rizk, der deltog i Karrieredagene i slutningen af sin uddannelse.  Kort efter fik han fast job hos kreditforsikringsselskabet Euler Hermes.
"- Jeg kendte ikke Euler Hermes, inden jeg deltog i Karrieredagene, men blev bl.a. meget tiltalt af, at direktøren selv var til stede. Det gav et positivt og seriøst indtryk af virksomheden. Da jeg efterfølgende så, at Euler Hermes søgte en ’risk underwriter', kontaktede jeg Euler Hermes, der ansatte mig som risikoanalytiker i virksomheden."

Uformel snak gav pote

Ifølge Jakob Rizk er det især den direkte kontakt og uformelle snak, der er værdifuld for såvel studerende som virksomhederne.
"- Det betyder utrolig meget, at man kan få en uformel snak med virksomheden om jobmuligheder og virksomhedens særpræg. Det giver dig alt andet lige et forspring, at du kender virksomheden en lille smule, når du laver en ansøgning, og at virksomheden kan sætte et ansigt på dig," siger Jakob Rizk, der også var imponeret over antallet og alsidigheden af virksomheder på messen.

Virksomhedspaletten dækker bredt

Annette Meding er enig og mener, at de mange forskellige virksomhedstyper er med til at understrege mangfoldigheden af karrieremuligheden for danske unge og folk i jobskifte.
"- Der er mere end 100 virksomheder, der deltager på messen i de fire byer Aalborg, Aarhus, Odense og København – både private og offentlige, nationale og internationale, små og store virksomheder. De er der for at skabe netværk og relationer, for at tilbyde studiejob og for at spotte talenter til konkrete stillinger", slutter Annette Meding.