Ledig på LinkedIn?

Af Ole Strand, kommunikationskonsulent, CA karrierepartner og a-kasse

Hvor cool er det lige at opdatere sin status til 'ledig' på LinkedIn og andre erhvervsnetværk? Er det ikke bare bedre at 'glemme' at opdatere status, så dit sidste job står som aktuel status?

Meld ærligt ud

Nej. Meld ærligt ud til netværket, mener Inger Svensson, der er karriererådgiver i CA. "Det er selvfølgelig ikke lige så cool at være uden job, som dengang man var hotshot i erhvervslivet, men det er altså slet ikke cool at give indtryk af, at man stadig har et bestemt job, hvis man reelt er stoppet for flere måneder siden. Det sender signaler om, at man ikke er helt ærlig over for sig selv og sine omgivelser", siger Inger Svensson.

Ikke pinligt at være ledig

Vi er tilbøjelige til at hænge vores identitet i jobbet, men det betyder ikke, at man lige pludselig ingenting er som ledig, mener Inger Svensson.

”Du har mistet selve jobbet, men du har stadig alle de erfaringer og kompetencer og værdier, som du har opbygget i jobbet. Det er der kommet en bredere forståelse for, efterhånden som der har været nedskæringer i store dele af erhvervslivet. De, der ansætter, ved godt, at der går mange kvalificerede ledige rundt, som blot har været uheldige at være ansat et sted, hvor der skulle skæres ned. Og de vil gerne have fat i de rigtige medarbejdere, når de skal til at ansætte igen", siger Inger Svensson.

Derfor er det også vigtigt, at netværket ved, at du er interesseret i et nyt job.

"Hvis dit netværk ved, at du er parat til nye udfordringer, så er sandsynligheden også større for, at de tænker på dig, hvis de hører om relevante jobåbninger. Erfaringen viser at opdateringen af LinkedIn-profilen kan give helt konkrete henvendelser lige med det samme. Hvis det er grænseoverskridende at skrive ’ledig’, så skriv ’søger job’, eller ’søger nye udfordringer'. Det vigtigste er, at du får signaleret, at du er i spil", siger Inger Svensson.

Ledig på LinkedIn – gode råd

  1. Opdater din status. Fortæl dine kontakter, at du er interesseret i nyt job.
  2. Din linkedIn-profil er også et CV. Sørg for at profilen er opdateret med hensyn til uddannelse, joberfaring, kompetencer. Og ja, virksomhederne tjekker ansøgerne på LinkedIn og andre sociale medier.
  3. Meld dig i relevante faglige netværksgrupper på LinkedIn
  4. Meld dig i jobsøgningsnetværk på LinkedIn. F.eks. i  CA's Linkedin-gruppe CA-Connect eller "NJAM - Netværk hvor Jobsøgende og Arbejdsgivere Mødes", 

 

Få CA's LinkedIn Guide "12 tips til at fixe din LinkedIn-profil"

**Med min indsendelse af denne webform accepterer jeg, at CA kontakter mig telefonisk og/eller på e-mail med henblik på en dialog om CA's medlemsfordele, hvor der kan ske yderligere indsamling af personoplysninger. Jeg kan til hver en tid få indsigt i samt tilbagekalde mit samtykke og CA opbevarer data i maksimalt 3 år efter seneste interaktion, som beskrevet i CA's persondatapolitik. Ved afmelding, spørgsmål eller klager kontaktes CA's dataansvarlige: Kurt Wolf, persondata@ca.dk.

(*) Ja tak, jeg accepterer samtidig at CA sender mig e-mails med inspiration om karriere og studie-/arbejdsliv, invitationer til events og konkurrencer samt tilbud og rabatter fra CA og CA's samarbejdspartnere.