CA’s kontorer holder lukket pga. coronavirus, men du kan skrive eller ringe til os. Læs om COVID-19 – din situation. Har vi dine korrekte kontaktinformationer - log ind og opdater.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CA offices are closed due to COVID-19. Please write or call us. If you are unemployed: No job search and activation required.Check your contact informations - login here.

Lønsikring - Spørgsmål og svar om Corona

Få svar på dine spørgsmål om lønsikring og Corona, fx om du kan få lønsikring, når du ikke skal søge arbejde som ledig. Eller om du kan få lønsikring, hvis du bliver opsagt, sat ned i tid eler hjemsendt på grund af Corona. 

 

Jeg er lige blevet ledig - Hvad gør jeg?

Du skal anmelde din ledighed til lønsikringen, det gør du på www.lonsikring.com/ca under "Min Lønsikring" 

Jeg er ledig og får udbetalt lønsikring. Mine børn er hjemsendt fra daginstitution/skole. Har det betydning for min lønsikring?

Du skal fortsat være tilmeldt Jobcenteret som arbejdsledig og modtage dagpenge, så fortsætter udbetalingen som hidtil.

Kan jeg fortsat få udbetaling fra lønsikringen, selvom jeg ikke skal søge 2 jobs om ugen?

Ja, du vil fortsat få udbetaling, så længe beskæftigelsesindsatsen er suspenderet og du stadig modtager dagpenge. Bemærk at din forsikring maksimalt dækker i det antal måneder som fremgår af din police.

Min arbejdsgiver overvejer at bruge reglerne om arbejdsfordeling. Kan jeg så få udbetalinger fra lønsikringen?

Nej, du kan ikke få udbetaling fra lønsikringen under en periode med arbejdsfordeling. Arbejdsforholdet / din ansættelse anses ikke for at være endeligt ophørt under en arbejdsfordeling.

Kan jeg få udbetaling fra lønsikringen ved hjemsendelse?

Nej, lønsikringen dækker ikke ved hjemsendelse, du skal være opsagt og ufrivillig arbejdsløs før din lønsikring dækker.

Jeg er ikke smittet med corona virus, men er sat i karantæne af Styrelsen for Patientsikkerhed. Kan jeg få udbetalt ydelser?

Nej, forsikringen dækker ikke i en karantæneperiode. Hvis du er uarbejdsdygtig og modtager sygedagepenge skal du anmelde det til forsikringen, det gør du på www.lonsikring.com/ca under "Min Lønsikring" 

Kan jeg få ydelser fra lønsikringen, når jeg har været i et risikoområde, som myndighedernes anbefaler at man ikke rejser til?

Hvis du har været ude og rejse, og du bliver anbefalet, at du bliver hjemme i 2 uger efter du har forladt området, så vil du kunne få udbetalinger fra lønforsikringen så længe du fortsat opfylder betingelserne for udbetaling af dagpenge.