Løntilskud: Løftede indkøbsanalyse til nye højder

Af Ole Strand, CA a-kasse

Virksomhedspraktik førte Robert Møller til et løntilskudsjob i indkøbskontoret i Frederikshavn Kommune. Efter kort tid var han uundværlig og fastansat.

I Nordjylland er det småt med job – og for nyuddannede akademikere er det rigtig småt. Det måtte Robert Møller sande, da han blev færdig som cand.oecon fra Aalborg Universitet i 2010.

Udover at søge almindelige jobs, kom Robert Møller hurtigt i gang med at søge virksomhedspraktik for at få hul igennem til virksomhederne. 

”Det handler simpelthen om at tage telefonen og ringe og introducere sig selv, og sige at man skal i virksomhedspraktik, og om de har brug for hjælp til en opgave, eller om de har noget i skrivebordsskuffen, der ligger og skal laves – for det har alle virksomheder. Spørgsmålet er så, om de lige har tid til at se en – og så må man forklare, at man ikke har brug for så megen hjælp, blot et par timer til lige at blive sat ind i opgaven”, siger Robert Møller.

Virksomhedspraktik på CV’et

Robert Møller fik først hul igennem til en Bank, hvor han i 5 uger arbejdede som analytiker og arbejdede med makroøkonomiske analyser.

”I banken fik jeg stillet nogle konkrete opgaver om gældskrisen i Sydeuropa, hvor jeg skulle fremlægge nogle analyser for dem”, siger han

Den næste virksomhedspraktik var mere konkret og varede kun et par uger. Robert Møller fik en opgave ved First Hotel i Aalborg, med at beregne, hvad det ville koste at tage bar-driften tilbage, som var udliciteret.

Under virksomhedspraktik får den ledige ikke løn, men kun sine dagpenge. Ikke ideelt, men man må se på, hvad man får til gengæld, mener Robert Møller.

”Jeg tænkte, at hvis jeg kan få bygget noget mere tyngde på cv ved at være i virksomhedspraktik, så vil jeg hellere ud i virksomheden og lave noget, end jeg vil sidde derhjemme”, siger Robert Møller.

Gjorde sig uundværlig i løntilskudsjob

I december 2011 fik Robert Møller et løntilskudsjob som var slået op i indkøbskontoret i Frederikshavn Kommune.

”Vi havde et it-system til analyse af kommunens indkøb, men manglede en medarbejder med de rigtige kompetencer til at bruge det ordentligt. Vi havde gennem længere tid prøvet at finde en person, der passede til profilen, og havde også haft en tidligere, som slet ikke passede ind i det job. Derfor var vi forsigtige og ville lige se Robert an i et job med løntilskud først, selvom hans baggrund og erfaringer fra virksomhedspraktikken så ud til at passe fint”, siger Helle Andersen, der er indkøbskoordinator og leder af indkøbskontoret i Frederikshavn Kommune.

Det tog ikke lang tid, før Helle Andersen fandt ud af, at Robert Møller var den rette til jobbet. Han satte sig hurtigt ind i indkøbsanalysesystemet og jobbet som controller, og fandt ud af, at kommunen kun brugte det til en brøkdel af det, som systemet kunne bruges til.

”Allerede i løbet af de første 8 dage går det op for os, at Robert var uundværlig. Han lige var den profil, vi havde ledt efter, som kunne løfte indkøbsanalysen til nye højder. Han er en rigtig regnemager, som jeg kalder det. Altså en, der kan håndtere tal og kortlægge kommunens indkøb, så vi kan finde ude af, hvordan vi kan købe bedre og billigere ind. Frederikshavn kommune er jo en stor butik med over 5.000 ansatte – så der er i sidste ende mange penge at spare, hvis man kan effektivisere indkøbet”, siger Helle Andersen.

Decorative

Sådan får du job via praktik og løntilskud

Se fire korte videoer og lær, hvordan du kommer i fast job - enten gennem et praktikforløb eller en ansættelse med løntilskud.