Masse-speeddating gav job på Company Day

Af Ole Strand, CA - karrierepartner og a-kasse

Mundlæderet var smurt og elevatortalen forberedt godt og grundigt, da 125 ledige mødte 6 virksomheder til Company Day i CA’s lokaler i Gentofte

Company Day er en blanding af speeddating og virksomhedspræsentationer, hvor virksomheder og kandidater har mulighed for at se hinanden an – inden hele ansøgningsprocessen går i gang,

Rekrutteringsprocessen vendt på hovedet

Ved Company Day er hele rekrutteringsprocessen vendt på hovedet, og det giver pote, fortæller Helle Krogsgaard, der er projektleder på Company Day og karriererådgiver i CA Karrierepartner og a-kasse.

”Normalt sidder rekrutteringsfolkene og scanner hundredvis af CV’er og ansøgninger, indkalder folk med de rette kvalifikationer til samtaler – for så at finde ud af, at kemien slet ikke passer. På Company Day kan du tale med rigtig mange kandidater, og hurtigt få en fornemmelse af, hvordan de vil passe ind i virksomheden. Så kan du have det med i bedømmelsen, når du efter Company Day sidder med deres ansøgning og CV”, siger Helle Krogsgaard.

Company Day er også en god mulighed for nogle af de ledige, der måske har svært ved at trænge igennem til en samtale på grund deres ansøgning og CV.

”Her får 125 ledige alle sammen en chance for at møde dem, der rekrutterer og brænde igennem face-to-face. Du er dit eget talende CV for en dag”, siger Helle Krogsgaard fra CA.

Firebrand går videre med 10 kandidater

Frank Højgaard, der er direktør i Firebrand Academy, er med på Company Day for tredje gang, og der er gode grunde til at komme igen og igen.

”Hver gang vi har været på Company Day, har vi fundet kandidater, som passede til vores ønsker. I dag har vi fundet ti rigtig gode kandidater, som vi kan arbejde videre med, og som kan ende i gode it-jobs”,  siger Frank Højgaard.

Firebrand Company rekrutterer og uddanner højtuddannede til IT-jobs for danske IT-virksomheder. Men det er svært at få fat i de rette kandidater, fordi de på forhånd bliver afskrækket af titlen som IT-konsulent, fortæller Frank Højgaard.

”Vores filosofi er, at det ikke er it-erfaring, som er afgørende for om man bliver en god it-medarbeder. Den del kan man lære, hvis man har de rigtige menneskelige og personlige egenskaber. Så det, vi leder efter, er kandidater med forretningsforståelse, som vi kan ansætte og så give de nødvendige IT-kompetencer”, siger Frank Højgaard.

Øjenåbner for jobsøgerne

Udover speeddating holdt hver virksomhed også en virksomhedspræsentation. Der var stuvende fuldt ved Firebrands virksomhedspræsentation, og det var en øjenåbner for blandt andet Torsten Torpe, der var taget på Company Day for at finde et nyt job.

”Det er en god ide, at komme ud og møde virksomhederne og give dem et mere nuanceret billede i forhold til et CV på et stykke papir. Jeg har også fået øjnene op for nogle nye og anderledes jobmuligheder, end jeg havde regnet med på forhånd, fx Firebrand, som har en ny måde at arbejde med IT på, som godt kunne være interessant. Så det har været en rigtig fin dag”, siger Torsten Torpe, der blev uddannet for 1½ år siden og siden da har haft arbejde i et års tid.

Positivt overrasket over Company Day

Henrik Schrøder havde også lagt vejen forbi Company Day og var positivt overrasket over, at der også var gode muligheder for folk med lang erfaring på arbejdsmarkedet.

” Det var interessant at høre om de forskellige virksomheder ved virksomhedspræsentationerne, Mest interessant var nok Trustpilot, som er en virksomhed i hastig vækst med en masse interessante jobpositioner, man kan byde ind på. Vi fik en god snak, og selvom de generelt er et ungt team, er de meget åbne for modne medarbejdere, så vi aftalte, at jeg sender mit CV, og så kigger de seriøst på det. Alt i alt en interessant dag med gode muligheder”, siger Henrik Schrøder.

5 stjerner fra Trustpilot

Trustpilot er en hastigt ekspanderende virksomhed med knap 500 medarbejdere, men målsætningen er at ramme det dobbelte inden for et år. Trustpilot har pt. 23 ledige job i DK, og 28 i New York, London og Berlin.

Derfor rekrutterer Trustpilot hele tiden og via mange forskellige kanaler. Ved stillingsopslag, via netværk, karrieremesser m.m. Men Company Day er en perfekt mulighed for at ramme den rigtige målgruppe, fortæller Kristian Zakarias, der er HR-chef for Norden i Trustpilot.

”Når vi tager på Company Day, tager vi de jobs med, der passer til målgruppen. På Company Day sidste år fandt vi 3 nye talenter til vores team på Company Day, og vi har store forhåbninger om minimum at ansætte 3 og endda flere igen i år. Så 5 stjerner til CA for at lave Company Day”, siger Kristian Zakarias. 

Trustpilot er mødt op med 5 medarbejdere til Company Day, så de kan få talt med så mange kandidater som muligt – og selvom der måske kun er tid til 5 minutter til hver, er det alligevel ekstremt værdifuldt, mener Kristian Zakarias.

”I gamle dage var det meget ’post and pray’, hvor man slog en stilling op og så ventede og håbede på den rette ansøger. I dag er det meget mere effektivt, at vi selv går aktivt ud og opsøger folk og taler med dem, så vi får et indtryk af både personlighed og kvalifikationer på stedet. Det giver meget mere ballast, når vi så har opfølgende interviews bagefter”, siger Kristian Zakarias.

Disse virksomheder var med på Company Day

Der deltog 6 forskellige virksomheder på denne Company Day i CA i Gentofte.

Accountor (3 job) og Slimstock (1 job) er med for første gang. Trustpilot (5 job til målgruppen + 18 andre jobs), Procter & Gamble (1 job), Firebrand Academy (30 jobs) og Presidents Institute (1 job) har alle deltaget tidligere med succes.

Vil din virksomhed også finde den rette kandidat på Company Day

Det er gratis for virksomhederne at deltage i Company Day. Eneste betingelse er, at de har mindst et konkret jobopslag med til Company Day. Læs mere om Company Day

Company Day

Frank Højgaard (t.v.) fra Firebrand Academy speeddatede med Torsten Torpe om mulighederne for job og uddannelse i store danske IT-virksomheder.