Min mentor gør mig klogere på arbejdsmarkedet

Af Ole Strand, CA

Da Lisa Koch fik en mentor gjaldt det i høj grad for hende som tysker om at få mere viden om det danske arbejdsmarked.

”Jeg har læst på CBS i et par år, jeg taler dansk, har danske venner og et dansk studiejob, men alligevel kan det være svært for mig at fange de små nuancer i, hvordan man søger job og hvordan arbejdskulturen er her i Danmark. Det har min mentor hjulpet mig med”, siger Lisa Koch, der snart skal forsvare sit speciale på sin cand.ling.merc.-studiet på CBS.  

Mentor har hjulpet med sparring

Lisas mentor arbejder med rekruttering, og har derfor kunnet hjælpe Lisa med hendes ansøgning og CV, og mentoren har også trukket på sit netværk og dermed udvidet Lisas netværk.  

”Vi har mødtes nogle gange personligt, men ellers har meget af sparringen foregået via telefon og mail. Det gør det nemt og fleksibelt for os begge”, siger Lisa Koch.

Mentor kan bruges til alle udfordringer

Selvom hun har travlt med at forberede specialeforsvaret, er Lisa Koch også begyndt at søge jobs, og var til den første samtale forleden.

”Samtalen gik fint. Min mentor havde forberedt mig på, hvordan det foregår, og hvad jeg skulle være opmærksom på. Jeg ved ikke om jeg får jobbet, men hun har bestemt hjulpet mig til at blive klogere på ansøgningsprocessen”, siger Lisa Koch.

Hun kan varmt kan anbefale andre studerende at få en mentor.

”Det behøver ikke handle om jobsøgning. Du kan også bruge en mentor til at tackle dine udfordringer på studiet. Med en mentor får du en person, der kan hjælpe dig med sparring på dine udfordringer og bidrage med sine erfaringer”, siger Lisa Koch.