Mink-aftale giver en ekstra måneds dagpengeret - og tre måneder ekstra i alt

Decorative26. januar 2021

Hvem skulle have troet, at forhandlingerne om erstatning til minkavlerne også ville medføre flere dagpenge til de ledige? 

Men det er realiteten efter en række af folketinget partier den 25. januar 2021 har indgået en mink-aftale.  

Det meste af aftalen handler om erstatning til minkavlerne, men når man nu var samlet, har man som sidste punkt under 'andre tiltag' også givet de ledige dagpengemodtagere en ekstra måned med dagpengeret. 

Folketinget har tidligere aftalt at suspendere dagpengeforbruget i januar og februar 2021 - hvilket svarer til to ekstra måneder med dagpengeret. 

Men med mink-aftalen, bliver suspensionen udvidet med endnu en måned, så dagpengeforbruget samlet set vil være suspenderet i perioden fra 1. januar 2021 til og med 31. marts 2021.

Det betyder, at hvis du får dagpenge i disse tre måneder, tæller det ikke med til dit forbrug af dagpenge - så du får tre måneders ekstra dagpengeret.  

Der er kun lige indgået en aftale i går, så den er ikke udmøntet i regler endnu.

Så pt ved vi ikke andet end det, der står i aftalen, nemlig at suspensionen af dagpengeforbruget udmøntes på samme vis, som suspensionen af dagpengeforbruget i perioden den 1. januar – 28. februar 2021. 

Her kan du læse, hvordan suspensionen af de første to måneders dagpengeforbrug i januar og februar foregår