Mission Statement

Af Lars Ulrik Jeppesen

Bliv inspireret af Stephen Coveys '7 gode vaner' og start med at lave dine egne Mission Statements.

På hvilke kompetenceområder er du blevet styrket om et år?

Af de mange personer jeg møder i rådgivningen (studerende – jobsøgende – medlemmer i jobs – medlemmer i internships…), er der en del, der har ’ondt i målsætningsarbejdet…’ dvs. de ved ikke rigtigt, hvordan de skal komme i gang. 

Uanset hvor du er i livet – i karrieren og i din udvikling, har du brug for at sætte motiverende, realistiske og målbare mål for at have en klar retning eller ledestjerne at styre efter. Før du kan formulere dine mål, har du brug for at vide – HVOR DU VIL HAVNE? Dette er netop, hvad denne artikel med tilhørende skemaer handler om.

Gør som jeg – Bliv inspireret af S. Coveys ’7 Gode vaner’

Af de mange personer, der med tiden har inspireret mig, er Stephen Covey en af de største. Stephen Covey var en amerikansk forfatter fra Harvard University, der især blev kendt for bogen ’De 7 gode vaner’, der handler om selvledelse, og som udkom for første gang i 1989. I kapitlet om den 2. vane (begynd med slutningen) fortæller han om arbejdet med ’Mission Statement’ – og dermed bliver det hans definition af, hvad der karakteriserer slutscenariet, når du er nået i mål med det, du gerne vil opnå.

Gad vide om dette kan anvendes i dit og mit arbejde med vores egne målsætninger?

Eksempel på Mission Statement