Next Stop udlandet – The world is your oyster – Hvad venter du på?

Af Lars Ulrik Jeppesen

Mange har et stort ønske om at komme til at arbejde i udlandet. Men hvad skal der til – hvor skal du søge hen – hvordan kommer du i gang?  

Vær opmærksom på, at danske jobportaler også har job i udlandet

Der er ofte stor efterspørgsel efter udenlandske jobportaler, men hvor finder du dem? Det behøver ikke at være så svært og indviklet. Start med at se efter job i udlandet på nogle af de danske.

Udenlandske jobs - på www.jobindex.dk
Udenlandske jobs – på stepstone.com
Udenlandske jobs – på Go.dk
Nordiske jobs - på Nordisk Jobløsning

Husk at tage dine dagpenge med til udlandet

Alle der har været på rejse, på internship eller udveksling uden for Danmarks grænser ved, at det ikke er en billig affære. Men ikke alle ved, at du – som ledig – kan tage dine dagpenge med, mens du søger job i et andet europæisk land. Læs mere HER!

Find de danske datterselskaber i udlandet – UM/eksportrådet hjælper.

Mange specielt studerende og nyuddannede spørger ofte til, hvordan de finder ud af, hvilke danske virksomheder der har afdelinger/datterselskaber i udlandet, og hvordan man finder dem. Eksportrådet under Udenrigsministeriet kan hjælpe.

CV & ansøgning – Er jobsøgningen ens eller anderledes i udlandet?

Der er store forskelle på de forventninger, der er til de måder, vi søger job på i forskellige lande. I Danmark (og til dels i de nordiske lande) accepterer vi et CV, der er ret personligt og gerne på op til 2 sider for studerende og nyuddannede. Dette er slet ikke tilfældet for mange af de andre europæiske lande – for slet ikke at tale om USA, Canada eller Australien. Så sæt dig ind i, hvad der er standarden, hvad du skal gøre, og hvad du skal lade være med. 

Brug de store portaler for at finde jobs i udlandet

Mange universiteter og andre uddannelsesinstitutioner har set behovet for at bane vejen til udlandet. Blandt andet får Københavns Universitet mange henvendelser, så derfor er du hjulpet godt på vej med deres jobbank.

Internships kan bane vejen 

Internships af kortere eller længere varighed kan være måden at starte din udenlandske karriere.

Nogle af de bedre steder, når du vil søge et Internship til at kickstarte karrieren, kan være:
AIESEC
Go Abroad

Sociale medier

På flere af de sociale medier og specielt på LinkedIn kan du søge efter jobs i udlandet. Så det er bare med at komme i gang og få lagt søgninger ind der. Læs mere her

Læs vores tidligere artikler jobsøgning og at arbejde i udlandet: Her er andre gode tips til din jobsøgning i udlandet

God søgning – God Jagt – God karriere!