Pia fik job langt væk

Af Ole Strand,  kommunikationskonsulent, CA karrierepartner og a-kasse

6 ugers dagpenge tilbage. Så tæt på var Pia Bøgelund Ravnholt, da hun endelig fik fast job efter flere år med ledighed og løntilskudsjob.

Pia Bøgelund Ravnholt har løbende udvidet sin jobsøgning – både fagligt og geografisk - inden hun fik job som marketingkonsulent i Thy Erhvervsforum i Hanstholm.

Bred jobsøgning modtages med skepsis

I starten søgte hun primært inden for sit fagområde og tæt på hjemmet, men endte med også at søge ufaglærte job inden for fx rengøring.

”Jeg søgte alt, hvad der var, også de ufaglærte job. Men de er svære at få som akademiker. De vil jo hellere have en, der passer til profilen”, siger Pernille Bøgelund Ravnholt.

 Derfor har Pia også spredt jobsøgningen ud geografisk. Hun har været parat til at køre langt for det rigtige job, og også flytte med manden og sønnen på 3 år til Sønderjylland, Fyn, Sjælland eller Norge, hvis det skulle blive nødvendigt.

”Man flytter jo ikke bare lige, men min mand er kok og ville godt kunne finde job andre steder, og vi var efterhånden nået til et punkt, hvor vi måtte flytte til jobbet, hvis jobbet ikke ville komme til mig. Mange arbejdsgivere er nemlig afvisende, når man søger langt væk. De tvivler på, om man nu kan få det til at hænge sammen med den lange transporttid. Så det gælder virkelig om at vise, at man er klar til transporten”, siger Pia Bøgelund Ravnholt.

100 km til jobbet

Med bopæl i Aalborg ligger jobbet i Hanstholm 100 km væk, og det betyder, at Pia  kører i bil 3 timer om dagen til og fra job. Men hellere det, end slet ikke noget job, mener hun.

”Det er en lang tur, men det er det hele værd, når jeg nu har fået et job, hvor jeg kan bruge min uddannelse”, siger Pia Bøgelund Ravnholt, der er cand.ling.merc. i virksomhedskommunikation.

Løntilskudsjob banede vejen

Pia fik jobbet via sit netværk - og takket være sine erfaringer fra flere offentlige og private løntilskudsjob.

Det er sjældent, at man kan blive i et løntilskudsjob, når tilskuddet ophører. Kun et enkelt af Pias 4 løntilskudsjob gav en 4 måneders projektansættelse bagefter. Alligevel anbefaler hun løntilskudsjobbene.  

”Arbejd på at blive i jobbet bagefter. Men lad være mere at lægge alle æggene i den kurv. Søg andre job sideløbende – og sug til dig. Jeg har i mine løntilskudsjob fået masser af erfaringer inden for PR, marketing og kommunikation. Jeg har også fået erfaring med projektarbejde, IT og web, og så har jeg fået masser af kontakter, som har været med til at bane vejen for det job, som jeg har fået nu”, siger Pia Bøgelund Ravnholt.