Risikerer dit barn også at stå uden ulykkesforsikring?

Næsten hver anden forælder tror, at deres barn automatisk er dækket af mors eller fars ulykkesforsikring. Men den dækker ikke, når barnet er over to år. Lige så mange tror også, at deres barn er dækket af kommunens kollektive forsikring, men en sådan har ikke eksisteret siden 2012.

Mange børn og unge risikerer at stå uden dækning, hvis de kommer til skade, fordi deres forældre ikke er klar over, hvilken forsikring der dækker børnene i tilfælde af ulykker.

”Når børn fylder to år, skal de have deres egen børneulykkesforsikring, så de er sikret, hvis de kommer til skade i en ulykke. At så mange ikke har styr på hvilken forsikring, der dækker børnene, kan betyde, at mange børn slet ikke er forsikret, når de er på legepladsen, i skole eller til sport,” siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

Hver eneste dag hjælper Gjensidige børn, der kommer til skade. De får hjælp til f.eks. behandling af skaden, genoptræning og hjælpemidler. Hvis der er risiko for at barnets skade bliver kronisk, kan det blive et stort problem for familien. Det kan ramme dem både økonomisk, praktisk og følelsesmæssigt, hvis de har fravalgt ulykkesforsikringen eller fejlagtigt tror, at kommunen eller en anden forsikring dækker.

Skader kan blive dyrere med alderen

Besøg hos tandlæge og læge er gratis for børn under 18 år. Men nogle skader – især tandskader – kan ikke altid behandles færdigt, før barnet er fuldt udvokset. I sjældne tilfælde er det nødvendigt med behandlinger hele livet. Hvis man ikke har en ulykkesforsikring, når skaden sker, kan det betyde, at behandlingen man får som voksen, bliver for egen regning.

Hvis skaden ikke bliver anerkendt af et forsikringsselskab på det tidspunkt, barnet kommer til skade, er der desværre ingen hjælp at hente senere i livet. Derfor er det vigtigt, at man sikrer sig, at ens børn er dækket og kan få den rette hjælp, hvis de kommer til skade.

Gjensidiges ulykkesforsikring er ”Bedst i test”

Forbrugermagasinet Tænk Penge gik i oktober 2017 de danske ulykkesforsikringer efter i sømmene. Her blev Gjensidige Forsikrings ulykkesforsikring kåret som ”Bedst i test”. I testen er der blandt andet lagt vægt på pris og dækning, som f.eks. at tandskadedækningen inkluderer tyggeskader, og at behandlingsudgifter til psykolog og al farlig sport er dækket.

Få tjekket dine forsikringer

Som medlem af CA kan du få et uforpligtende tjek af dine forsikringer, og med den prisvindende ulykkesforsikring betaler du kun for ét barn, ligegyldigt hvor mange du har.

Bestil et uforpligtende tjek af dine forsikringer hos Gjensidige >,

Få et forsikringstjek

Få et uforpligtende tjek af dine forsikringer og se, om du kan få dem billigere og/eller bedre hos Gjensidige.

Decorative