Sådan berigede Sara sin studietid – og fik både nye venner, oplevelser og erfaringer

Af Josephine Juel, marketingkonsulent, CA karrierepartner og a-kasse

Hvordan får man egentlig mest muligt ud af sin studietid? Og får skabt både venner, oplevelser og erfaringer uden at blive hægtet helt af på pensum? Er det muligt?

Vi har interviewet studerende Sara Lee Naldal om livet som frivillig i studieforeningen CBS Students, hvor hun fortæller om, hvordan det har beriget hendes studieliv, og hvad det kræver.

Hvorfor valgte du at blive frivillig i CBS Students?

Jeg havde tidligere været frivillig i en lignende forening, og jeg ville gerne have indflydelse på mit studiemiljø og studie. Så anså jeg det også som en god måde at møde folk, der læste noget andet end mig.

Hvordan ser din hverdag i CBS Students ud?

Som oftest sidder jeg og de andre frivillige på kontoret, hvor man kan sidde og arbejde eller socialisere med de andre. CBS Students har næsten altid igangværende projekter, man kan hjælpe til med, og løbende småopgaver der dukker op.

Hvis jeg er på CBS i hverdagene, tager jeg næsten altid forbi kontoret, når jeg har en pause eller skal spise frokost. Der sidder næsten altid nogen, jeg kender, der er klar på en snak eller mangler hjælp til småopgaver.

Småopgaverne kan være alt fra at hjælpe med at sætte materiale op til en kampagne eller diskutere fremtidige projekter, til at sætte klistermærker på et hav af plastikkopper til et kommende arrangement.

Hvilke opgaver har du lavet som aktiv i CBS Students?

Jeg har været meget omkring i min studieforening, og jeg har derfor prøvet kræfter med en bred vifte af opgaver. I løbet af mine tre år i CBS Students har jeg blandt andet arbejdet som projektleder på foreningens valgkampagne og mindre politiske arrangementer, hvilket krævede, at jeg skulle lægge en projektplan og et budget og arbejde sammen med et mindre eller større hold af andre frivillige.

Jeg har arrangeret en weekendlang politikkonference med to andre frivillige med over 100 deltagere, hvor vi stod for alt fra at booke lokaler, skaffe sponsorater, bestille mad og kommunikere med deltagere.

Derudover har jeg hjulpet med at bygge mindre hjemmesider og siddet i diverse arbejdsgrupper, styregrupper og udvalg for og på vegne af CBS Students.

Hvilke erfaringer har det givet dig?

Mit frivillige arbejde har givet mig en masse erfaringer på mange planer fra det helt praktiske ved at gå rundt og hænge plakater op rundt omkring på campus til at skrive strategier og arbejdsplaner.

Jeg har mødt en masse forskellige mennesker, der har lært mig en masse om, hvad det kræver for at arbejde godt sammen og hvordan man skal håndtere konflikter.

Arbejdet i CBS Students er meget omskifteligt og ofte dukker der en række uforudsete opgaver op, hvilket lærer en om fordelene ved at være godt forberedt.

Hvordan tænker du, at disse erfaringer kan hjælpe dig i dit studie, din karriere, dit privatliv?

Det har givet mig et meget bredt netværk på tværs af studier og årgange på CBS og såvel som på nogle af de andre universiteter. Jeg har lært en masse om mig selv og mit virke med andre og givet mig en masse praktisk erfaring, jeg kan sammenholde med den teori, jeg har haft i min undervisning.

Fordi jeg har kunnet prøve så mange forskellige ting i løbet af de sidste par år, er jeg også blevet en del klogere på mig selv i forhold til, hvilken type opgave og arbejdsform jeg foretrækker frem for andet. Det har blandt andet hjulpet mig til at spore mig nærmere ind på, hvad jeg kan og gerne vil med min karriere.

Hvad er dit bedste råd til andre studerende, der overvejer at være aktiv i en studieforening?

Kast dig ud i det. Det er sindssygt sjovt, hårdt og udfordrende og så givtig en oplevelse. Det har helt klart beriget min studietid og givet mig en masse nye venner og oplevelser, jeg aldrig ville være foruden.

Gør det, du synes kunne være sjovt og interessant. Det behøver ikke være mere end et par gange om måneden, man er frivillig for at få noget ud af det og møde en masse nye mennesker. Når det er frivilligt, kan man jo heldigvis selv styre, hvor meget tid og energi man lægger i det, så det passer med ens studier også. 

Om Sara Lee Naldal

Decorative

Sara Lee Naldal (til højre) er 27 år og studerende på Copenhagen Business School, hvor hun læser Cand.merc.IT.

Sara er frivillig i studieforeningen CBS Students, hvor hun har været aktiv siden 2014. Hun har været aktiv i foreningsarbejde siden 2011. Lige nu hjælper Sara til med forskellige arrangementer og sidder som repræsentant for foreningen i nogle enkelte udvalg på CBS.