Samler din LinkedIn-profil også støv? Så træn din modighedsmuskel

Decorative

Af Githa Rasmussen - Karriererådgiver i CA

”Hvor er jeg inspireret”, ”Endelig ved jeg, hvordan jeg skal gøre” og “Jeg er så klar til at komme i gang”. Sådan lød det fra deltagerne efter min seneste workshop om LinkedIn. De var så klar til at komme ud af busken og indtage det nye LinkedIn-univers.

Jeg gik glad og tilfreds hjem og tænkte: ”Glæder mig til at se, hvad de deler med mig og alle de andre, de kender på LinkedIn.”

Men så blev der stille på kanalen. Kun få af dem gav et forsigtigt like her og der eller fik et baggrundsbillede på deres profil. Vi hvirvlede støvet op den aften, og så faldt det stille og roligt ned igen.

Hm … Hvad blev der af al den gode energi? Hvad blev der af alle de  opslag, likes og delinger, der skulle gøre deres LinkedIn-profiler til mere end et online CV?

Viden gør det ikke alene

Jeg måtte en tur i selvransagelsens kammer:

”Hvad kunne jeg have gjort anderledes?”

”Hvorfor kastede de sig ikke over LinkedIn med al den nye inspiration og gode værktøjer, de havde fået med hjem?”

De vidste nu, at det er en rigtig god ide med en aktiv LinkedIn-profil, uanset om de sidder i et godt job eller er på vej til næste job.
De havde fået konkrete værktøjer og været en tur i LinkedIn’s maskinrum.
De havde set eksempler på gode profiler, som får en masse ud af at være aktive på LinkedIn.
Og så skete der alligevel ikke noget.

Det handler om mod – og det kan du træne

Jeg blev klogere ved et arrangement i Århus med Anne Eggebrecht og Peter Matzen fra Handlemod. De gav mig en ide om, hvad der kunne være på spil.

Deltagerne på min workshop VIL gerne forbedre deres aktivitet på LinkedIn. Det er jeg  stadig overbevist om. På workshoppen arbejdede vi med viden om hvad og hvordan. Vi nåede bare ikke til det sidste skub: at træne modighedsmusklen.

Det kan nemlig være overvældende, at gå fra at være passivt til stede på LinkedIn, til pludselig at være meget synlig over for kontakter og omverdenen. Tanker kan stoppe enhver god hensigt:

”Hvad nu, hvis det virker som støj, når jeg deler?” ”Er det nu klogt nok, det jeg skriver?” ”Hvordan skal jeg gøre det her personligt?”

I Århus lærte Anne Eggebrecht og Peter Matzen mig et nyt begreb: “at flinche.” Og det er måske her, katten ligger begravet.

Direkte oversat betyder “at flinche” at vige tilbage.

Den der uro, der kan få os til at lade været med at gøre noget, hvis det betyder, at vi skal bevæge os uden for komfortzonen og prøve noget nyt. Derud, hvor vi risikerer lidt mere og er lidt modigere.

Det instinkt, som beskytter status quo og afholder os fra at udfordre os selv og gøre det, vi drømmer om.

Heldigvis kan vi gøre noget ved det.

Derfor vil jeg på min næste LinkedIn-workshop arbejde mere med at udfordre status quo. Og gøre deltagerne bevidste om, at information og kompetencer ikke gør det ikke alene.

Udfordring af status quo

Inspireret af Handlemod vil jeg arbejde med deltagernes ”Linkedin-flinch”, når jeg holder workshop. Det, som stopper dem, når de er på vej over broen væk fra landet for passive LinkedIn-profiler til de åbne vidder for strategisk netværk og videndeling.

Og det kan du også gøre. Træningsprogrammet for en større modighedsmuskel starter med:

  1. Hvorfor “flincher” du, når du har besluttet, at du vil øge din aktivitet på LinkedIn? Hvad vil der ske, hvis du ikke gør noget og bliver ved, som du plejer?
  2. Hvordan ville det være at have en LinkedIn-profil, som støtter dit personlige brand 24/7?
  3. Hvordan kan du imødegå din “flinch,” så den ikke stopper dig fra at blive en LinkedIn-haj?
  4. Hvem kan hjælpe dig?
  5. Hvornår går du i gang?
  6. En stærkere modighedsmusklen bliver vejen til nye, gode LinkedIn-vaner. Og måske andre nye vaner.

Du behøver ikke at vente

Er du også træt af din støvede LinkedIn-profil, så spring ud i det og træn din modighedsmuskel allerede i dag.

Du behøver ikke at vente på næste workshop. Hjemmetræning fungerer lige så godt. Her er dit træningsprogram. Og måske har du en træningsmakker i dit netværk, som du bare ikke har fået øje på endnu.

info-grafik

Bliv klogere på flinch

Vil du læse mere om”flinch,” så find inspirerende artikel hos Handlemod.