Skoda skød genvej til ny ansat

Skoda droppede stillingsopslaget, og fandt 5 egnede kandidater via CA, da der skulle ansættes ny salgs-og marketingassistent. Det var hurtigt, nemt og gratis.

Orker du en lang ansættelsesproces, hvor du skal screene flere hundrede ansøgninger? Det ville marketingchef Peter Lorenzen gerne undgå, da han skulle ansætte en ny salgs- og marketingassistent i Skoda Danmark. Han skar ned på processen og fik 5 egnede kandidater direkte fra CA a-kasse.

Brugte for mange ressourcer på for mange ansøgere

”Sidst vi slog en lignende stilling op, fik vi omkring 200 ansøgere, og over halvdelen var irrelevante. Det kræver en masse ressourcer, for vi har den holdning, at hvis folk sender en ansøgning, skal vi også læse den grundigt igennem”, siger Peter Lorenzen.

I stedet kontaktede Peter Lorenzen CA a-kasse for at høre, om der var mulighed for at finde 4-5 egnede kandidater.

Forventningsafstemning inden match

Første step var at få afdækket behov og forventninger med karrierekonsulent Signe Grønfeldt Senger fra CA.

”Det var en stor fordel, at Signe vidste præcis, hvilken type kandidater hun skulle finde, så ingen af parterne bliver skuffet, når man først sidder ved samtalen. Vi fandt frem til, at vi gerne ville have en forholdsvis nyuddannet med lidt relevant erhvervserfaring, men helst ikke for meget, for vi ville faktisk gerne have en, som vi selv kunne lære op”, siger Peter Lorenzen.

Fem kandidater matchede

Signe Grønfeldt Senger fandt fem kandidater, der matchede profilen. Tre kom til samtale og Peter Lorenzen valgte at ansætte Malene Nyholm Hansen, der er cand.merc. EMF fra CBS.

”Det var tæt løb, for alle 5 kandidater var yderst relevante. Det hele er gået nemt, smertefrit og hurtigt, og jeg kan bestemt anbefale andre, at rekruttere på denne måde, hvis man gør sig knivskarpt klar på, hvad man ønsker”, siger Peter Lorenzen.

Malene kom udenom bunkerne med ansøgere

For Malene Nyholm Hansen er matchet med Skoda også en succes.

”Jobbet er både relevant og interessant, og svarer ret præcist til den type job, jeg selv har søgt. Jeg var meget positivt overrasket over, at det kunne gå så nemt – bare fordi mit CV lå i CA’s CV-database”, siger Malene Nyholm Hansen.

Efter et længere vikariat var hun blevet ledig og havde søgt rigtig mange stillinger, men uden den store succes.

”Det er svært at trænge igennem, når der er 200-300 andre ansøgere til et job. Så det var helt klart en fordel, at CA matchede mit CV med Skoda”, slutter Malene Nyholm Hansen.


Brug CA i rekrutteringen – det er gratis

Skal din virksomhed bruge ny medarbejder? Drop en lang rekrutteringsproces, og prøv noget andet i stedet: Brug CA til at finde din næste medarbejder.

Brug CA i rekrutteringen

 

Decorative

Virksomhedernes historier

Læs flere historier om virksomheder, der med succes har benyttet CA i rekrutteringen.