Skyd genvej med det gode studiejob

Af Lars Ulrik Jeppesen

Et godt studiejob kan gøre det nemmere for dig at få ønskejobbet, når du afslutter din uddannelse.

En undersøgelse gennemført af CBS og CA viser, at 77 % af de studerende har et studierelevant arbejde. Og det kan vise sig at være en fornuftig disposition. For ud over at det kan gøre arbejdet i forbindelse med studierne mere interessant, vil det med stor sandsynlighed også øge chancerne for at få ønskejobbet.

9 ud af 10 af de adspurgte i undersøgelsen mener, at et studierelevant job vil gavne deres kommende karriere.

Tænk fremad når du vælger

Det er en god idé at være fremsynet, når studiejobbet skal vælges. For det gør ofte en forskel i udvælgelsesprocessen, når virksomhederne skal rekruttere. "Når jeg har ansat nyuddannede medarbejdere, har det været et stort plus, at der har været et eller flere års erfaring fra et job, som har været relevant i forhold til studiet og det job, der søges", siger Jimmy Buchmann, salgs- og marketingchef i CA.

Han mener, at det både har en faglig relevans, og at det også betyder en del for tilpasningen til arbejdskulturen i virksomheden. "Jeg har selv en forventning om, at den nyuddannede er vant til en lignende arbejdsplads, og det derfor ikke vil være svært at vænne sig til virksomhedskultur og arbejdsform".

Styrker den personlige udvikling

Et relevant studiejob giver ikke kun mulighed for point på CV'et. Det hjælper oftest også i den personlige udvikling, mener Jimmy. "Med det rigtige studiejob får du udfordret dig selv såvel personligt som fagligt, og du vil få et rigtigt samspil med din uddannelse. Ved at se tingene ske i praksis og ved selv at opleve store og små succeser i studiejobbet, får du større selvbevidsthed og en reel tro på, at du gør en forskel. Det er værdifuldt for en kommende arbejdsgiver, og det skinner helt klart igennem til et jobinterview".