Ti gode råd til et knivskarpt CV på Jobindex

Stil skarpt på din profil og dine jobønsker, når du lægger dit CV på Jobindex – det øger dine chancer for at få de ledige job.

Med et CV på Jobindex har du mulighed for at blive kontaktet om relevante job - også dem, der muligvis aldrig bliver slået op.

Ti råd til en skarp profil

Det er vigtigt, at der er et godt match mellem jobbet og kandidaten. Derfor er det også vigtigt, at du har opdateret og specificeret dine jobønsker i dit CV på Jobindex.

Her får du hele 10 gode råd, som hjælper dig med at lave en skarpere profil i CV-banken, så du også kan blive en del af matchet.

1. Præsentation: Giv en kort præsentation af dig selv, som fremhæver dig og dine faglige kernekompetencer. Lav en fængende overskift for dit cv, som f.eks. beskriver din nuværende eller ønskede stilling. Skriv gerne "nyuddannet" i overskriften, hvis du er blevet færdiguddannet inden for de sidste to år. 

2. Jobønsker: Fortæl gerne, hvad du har af ønsker til dit nye job. Hvilke jobområder der har din interesse, og hvilke jobtitler du søger job inden for.

3. Geografi: Opdatér din profil med de rette geografiske områder, hvor du har interesse for at søge job. Der er også mulighed for at vælge enkelte byer frem for kun ”Hovedstadsområdet”, ”Midtjylland” eller lign.

4. Nøgleord: Det er essentielt, at du får valgt de faglige nøgleord, som beskriver dine kernekompetencer eller faglige evner bedst. Det er fx ikke nok at skrive ”Projektleder”. Skriv også gerne, hvilken certificering du har som projektleder, eller om det er indenfor IT, brobygning eller marketing. Dine nøgleord er nemlig afgørende for, om du bliver fundet. 

5. Lønniveau: Husk også at opdatere din profil med rette forventning til lønniveau. Oftest har virksomheden fastsat en lønramme på et job, så det er også et søgekriterium, der kan være vigtigt. 

6. Erhvervserfaring og uddannelse: Tag udgangspunkt i din erhvervserfaring efter endt uddannelse, når du tilføjer, hvor mange års erfaring du har. Husk at tilføje din uddannelse og dit uddannelsesniveau.

7. Sprog: Tilføj gerne dine sprogkundskaber, og på hvilket niveau du behersker det enkelte sprog.  

8. Billede: Du kan med fordel uploade et billede af dig selv, som afspejler din profil bedst muligt.

9. Aktivitet: Har du taget et kursus, været i praktik eller haft en anden jobaktivitet, som er fagligt relevant for dit CV, så husk at ajourføre din profil. 

10. Opdateret profil: Sidst, men ikke mindst anbefaler vi, at du holder din profil opdateret med den nyeste version af dit CV. Vedhæft gerne dit CV i pdf til din profil og/eller et link til din Linkedin profil. Når Jobindex søger efter profiler, kan algoritmen nemlig også tjekke dine vedhæftede filer samt Linkedin profil for relevante nøgleord i forhold til stillingen.