Trustpilot fandt flere ansatte på Company Day - Næste gang kan det være dig

Amnah Sharif og Catrine Genesteix mødte Trustpilots HR Business partner Mirela Menzies på Company Day. Det match endte med job til både Amnah og Catrine.

Trustpilot ansætter i snit 4 medarbejdere om ugen – så HR Business Partner Mirela Menzies har meget travlt med at rekruttere.

”Vi har mange ledige job, fordi vi vokser meget hurtigt. Vores ambition er, at være den førende virksomhed på forbruger-anmeldelser – på globalt plan. Vi vokser meget hurtigt i Danmark, men også i London, New York og Melbourne i Australien. Lige nu er vi 200 ansatte i København, men planen er, at vi er 400 inden året er omme”, siger Mirela Menzies, der er HR Business Partner hos Trustpilot.

Svært at ramme målgruppen

Når man skal ansætte så mange, rekrutterer man ad alle mulige kanaler. Ved stillingsopslag, via netværk, karrieremesser m.m. Men det svære er, at ramme den rigtige målgruppe.

”Vores erfaring fra andre job-messer er, at der er en masse virksomheder med for mange forskellige typer job. Det er mindre effektivt for os, fordi mange af de besøgende på vores stand mest kommer for at få slik, og har ikke en reel interesse i Trustpilot”, siger Mirela Menzies.

Mange relevante profiler – 3 ansatte

Derfor var konceptet med en mere målrettet Company Day i CA meget interessant for Trustpilot.  

“Company Day gik rigtig godt for os – Vi havde på forhånd sendt vores jobopslag, så CA kunne få fat i den rigtige målgruppe. Det betød, at vi mødte mange kandidater, som kom for at snakke specielt med os om vores job. Vi havde desuden fuldt hus ved vores virksomhedspræsentation på Company Day”, siger Mirela Menzies, og fortsætter:

”De kandidater, vi mødte, var velforberedte, og mange af dem havde relevante profiler, der matchede vores behov. En pæn del af dem kom igennem den efterfølgende rekrutteringsproces – og vi endte med at ansætte tre af dem. Så Company Day har været en stor succes for os. Det er en meget effektiv måde at møde en masse gode profiler med stort potentiale, og som virkelig er interesserede i vores virksomhed”.

Kom i kontakt med virksomhederne

For Catrine Genesteix var Company Day en chance for at komme i direkte kontakt med nogle virksomheder, hun gerne ville arbejde for.

”Da jeg kom, var der rigtig mange mennesker ved standene. Det afskrækkede mig lidt – man kan godt blive lidt presset af 200 jobsøgende, hvor det blot gælder om at se bedst ud, have spidse albuer og sælge sig selv bedst - så jeg skulle lige tage mig sammen og gå hen og få talt med de virksomheder, som jeg gerne ville tale med”, siger Catrine Genesteix.

Catrine Genesteix havde på forhånd tjekket virksomheder og jobs, og planlagt at tale med Trustpilot, Nestlé og Proctor & Gamble, fordi det er virksomheder med et internationalt perspektiv. Samtalen med Trustpilot gav blod på tanden, og endte med et job som Quality & Compliance agent for det franske marked hos Trustpilot.

”Jeg er vokset op i et internationalt miljø i Luxembourg med en fransk far og en dansk mor, der arbejder for EU. Det er også grunden til at jeg søgte jobbet i Trustpilot, fordi der er ansatte fra hele verden. Det er ligesom at træde ind i en helt anden verden, når man kommer herind”, siger Catrine Genesteix. 

Tag selv initiativet

Hun anbefaler andre jobsøgende at lægge vejen forbi, når CA holder Company Day i fremtiden.

”Company Day er et rigtig godt arrangement, fordi du kan komme til at tale direkte med dem, der ansætter. Man kan jo ellers godt føle lidt, at man sender en masse ansøgninger, og så sker der bare ikke mere, Jeg var meget positivt overrasket over arrangementet, men man skal være forberedt på, at det gælder om at være på og selv tage initiativ til at tale med folk”, slutter Cathrine Genesteix.

 

Gennemslagskraft virker face-to-face

Amnah Sharif har været på flere karrieremesser, hvor en del virksomheder mest var med for at brande sig selv, og ikke virkede specielt interesserede i, at folk kom og stillede spørgsmål. Company Day var mindre i omfang og mere målrettet på jobmatch – og det virkede godt.

”Virksomhederne var meget tændte på at tale om deres jobs med kandidaterne, Det gav ganske vist lange køer ved nogle af virksomhederne - ved Trustpilot var der f.eks. kø fra starten - men jeg ventede tålmodigt på min tur, og man må sige, at det i den sidste ende betalte sig at stille sig i kø”, siger Amnah Sharif.

Hun havde på forhånd undersøgt, hvilke job virksomhederne havde med, og gik efter et job som HR administrator hos Trustpilot. 

”Det er en kæmpe fordel at møde dem, der ansætter. Jeg havde mit CV med, men det, der gør forskellen, er det personlige indtryk. Jeg brændte igennem og fik overbevist dem om, at de simpelthen var nødt til at ansætte mig, fordi jeg passede perfekt til jobbet. Det kan være svært at vise gennemslagskraft i et CV, men face-to-face funker det”, siger Amnah Sharif.

Rum til at udfolde sig

En af de ting, som hun faldt for ved jobbet hos Trustpilot, er at det er en virksomhed i rivende udvikling.

”Det er udfordrende, når vi vækster så meget, men det er også interessant, fordi man får lov til at påvirke udviklingen. Andre steder jeg har været ansat, har der været nedskrevne processer og faste rutiner. Her får du mulighed for selv at starte processerne. Jeg synes, at det er fedt, at man får lov til det”, slutter Amnah Sharif.

Næste Company Day

CA arrangerer 3-4 Company Days om året.

Vi annoncerer om alle vores events i CA's månedlige nyhedsbrev CA|NYT. 

Får du ikke CA|NYT, kan du tilmelde dig her:

Tilmeld dig CA|NYT

Ret din CA|NYT-profil 
(hvis du har været tilmeldt)

"Company Day har været en stor succes for os. Det er en meget effektiv måde at møde en masse gode profiler med stort potentiale, og som virkelig er interesserede i vores virksomhed”

Mirela Menzies, HR Business Partner hos Trustpilot