Uden CA sad jeg ikke her...

Da Carsten Buhr Langelykke nærmede sig slutningen på sin seneste projektansættelse, begyndte han at sende ansøgninger på jobs inden for produktansvar, projektledelse og projektkoordinering, som han har arbejdet med i de sidste ti år.

"Jeg kom hurtigt til tre samtaler allerede i opsigelsesperioden. Men alle tre steder mente de, at jeg var for dynamisk, og at jeg i stedet burde kigge i retning af at blive Key account manager. Det havde jeg nu ingen planer om, for jeg kunne slet ikke se mig selv som sælger", siger Carsten Buhr Langelykke.

Opfordring til at skifte spor

Som nyledig blev Carsten Buhr Langelykke hurtigt indkaldt til en samtale om hans CV og jobsøgningsplaner med en karriererådgiver i CA.

"Han fangede i løbet af få minutter, at jeg måske i virkeligheden passede bedre til en anden type job, end dem, jeg søgte, og foreslog at jeg tog en Insights-Personprofil-test hos CA. Testen og den efterfølgende samtale bekræftede, at jeg er udadvendt og god til at skabe og vedligeholde relationer … og at jeg faktisk ikke særlig godt matcher de 5-6 job, jeg har haft i de sidste 10 år. Jeg har nok altid efterrationaliseret, og følt at jeg skiftede job så tit, fordi jeg valgte de forkerte firmaer. Men testen og samtalen bagefter med karriererådgiveren var en øjenåbner, som fik mig til at indse, at det nok nærmere var den forkerte type job, jeg valgte", siger Carsten Buhr Langelykke.

Ny profil – ny kurs

Karriererådgiveren foreslog Carsten, at søge job inden for salg eller formidling, og at tage et 6 ugers kursus i salgspsykologi - i stedet for det projektlederkursus, som han selv havde overvejet. Karriererådgiveren hjalp også med at finde et fornuftigt og seriøst kursus, som blev holdt på Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense.

"Kurset og underviseren - Lars Grøndahl Schou - var en åbenbaring, og jeg knoklede på i de 6 uger. Salgspsykologi handler meget om formidling, og jeg fandt ud af, at jeg var rigtig god til det", siger Carsten Buhr Langelykke.

2-3 dage efter eksamen og et stort 12-tal, ringede Carsten til erhvervsakademiet og spurgte, om de kunne bruge ham som underviser. Det kunne de, og han blev ansat som underviser i projektstyring få uger efter sin egen eksamen samme sted. Så al hans projekterfaring og kurset er faktisk blevet et springbræt til en helt ny type job – som underviser og inspirator.

Væk med skyklappperne

Når Carsten Buhr Langelykke i dag sidder i et nyt job indenfor et nyt område, er han ikke i tvivl om, hvem han kan takke for det. 

"Det er ikke de tre samtaler, jeg var til, inden jeg blev ledig. Når jeg sidder i jobbet i dag, er det udelukkende, fordi jeg tog en personlighedstest hos CA, og fik dokumenteret, hvordan min personlighedsprofil er, og fordi jeg fik et ordentligt skub i den rigtige retning med gode råd og vejledning om jobsøgning og kurser. Jeg har tidligere gået med skyklapper på. De skyklapper har CA fjernet for mig, og det har givet mig et job – og en meget bredere tilgang til mine jobmuligheder også i fremtiden", siger Carsten Buhr Langelykke.


Læs mere om CA's karriererådgivning.

Flere medlemshistorier

Vil du læse flere eksempler på, hvordan CA's karriererådgivere har hjulpet medlemmerne, så klik her for overblik over Medlemshistorier.

Decorative