Uvurderlig hjælp i jobcafeen

Af Louise Huszár - bruger af CA's jobcafé i Odense

Jobcaféen i CA Odense
Jobcaféen i Odense 

Jeg så et opslag om jobcaféen lige inden jeg skulle ind til første samtale i CA Odense. Tænkte det lød da meget godt.

Jeg blev positivt overrasket over, de andre ledige, der med det samme tog godt imod mig. Samt den uvurderlige hjælp jeg får af karriererådgiverne. 

Hvis jeg troede jeg havde styr på ansøgning og CV, fandt jeg ud af at jeg var håbløs gammeldags i mit udtryk. Samt at jeg ikke altid fik fokuseret på de rigtige ting i min ansøgning.

Dette har jeg fået en masse hjælp til at ændre på, og det har da også resulteret i en samtale i en virksomhed. Hvilket gav et kæmpe selvværds-boost.

Det tænker jeg, at jeg ikke er alene om at have gavn af, især som jobsøgende er der brug for at få lidt oprejsning, med alle de afslag vi ofte får.

Jeg kommer nu fast hver mandag i CA's jobcafé, da jeg ikke kan undvære al den fede sparring der er med rådgiverne og de andre ledige.

Vi har alle stor gavn af at høre hvordan andre tackler deres ledighed. Vi ledige suger til os af does and donts. Og rådgiverne bruger det også, ved at lytte og efterfølgende give gode råd.

Udover det, er rådgiverne rigtig gode til at oplyse om diverse kurser. Og de lærer os så godt at kende at de nemt kan skubbe os i den rigtige retning kursusmæssigt, da de hurtigt kan spotte hvad vi hver især kan have gavn af.

Som udspring af mandagens jobcafé er vi nogle der også mødes om torsdagen. Dette gør vi, fordi vi har brug for at komme op og ud. Da vi ofte finder os selv i overspringshandlinger, fremfor at skrive ansøgninger, hvis vi "bare" er hjemme. Så vi har et udekontor 2 dage om ugen. 

Du kan også bruge CA's jobcafe - hver mandag på CA's kontorer i Aalborg, Aarhus, Kolding, Odense og Gentofte