Vores tur til Amsterdam med CA og TravelBird

Af Rebekka Lorentzen Storgaard, International virksomhedskommunikation i engelsk og spansk, Aarhus BSS.

Jeg var så heldig at vinde en tur til Amsterdam med min veninde Lotte Thisgaard gennem CA i samarbejde med TravelBird.

Det var en rigtig hyggelig tur, hvor vi fik mulighed for at mærke den indgribende, afslappede stemning, der hersker i Amsterdams gader. Vi blev indlogeret på et dejligt hotel for enden af Vondel Park beliggende i et yderst charmerende kvarter med store patriciervillaer og fede, misundelsesværdige biler.

Gåturen gennem parken ind til byen blev vores første møde med den typiske hollandske cykel. De ligner alle hinanden: nyere eller ældre modeller af den typiske ”havelåge”. De drøner frem og tilbage mellem hinanden som myrer. Generelt kan man sige, at Amsterdam virkelig omfavner denne udbredte cykelkultur – der holder cykler over alt, og de er øverst i fødekæden ude i trafikken. Sporvogne, biler og fodgængere må holde tilbage, når cyklisterne kommer fræsende.

Vores første stop var på TravelBirds kontor langs en af de smukke kanaler, hvor vi havde en omvisning i firmaet. Tenna Sørensen og hendes kollegaer tog vel imod os, og de fortalte om virksomheden samt livet i byen.

TravelBird arrangerer rejser for privatpersoner og specialiserer sig i de enkelte landes klientel og behov. Derfor var der store landeafdelinger – som fx den danske – hvor de tilpassede alt til de danske forbrugere. Det var fedt at se, at miljøet var meget uformelt, dynamisk og ungt. Vi snakkede blandt andet med HR, som fortalte, at de i deres rekruttering ikke kiggede så meget på ens titel men på ens kvalifikationer og personlighed. Derfor sidder der nærmest ikke to personer med samme uddannelsesmæssige baggrund på kontoret, hvilket giver et godt sammenspil mellem medarbejderne.

Vi snakkede også med to danske praktikanter – en i marketing og en i salgsafdelingen – som virkelig talte godt for TravelBird som arbejdsplads og praktikplads, da der ikke er langt fra tanke til handling, samt at alles ideer bliver afprøvet. Jeg vil sige, at hvis man ønsker at udforske et dynamisk, internationalt miljø med mange udfordringer og udfoldelsesmuligheder, så er TravelBird et oplagt valg.

Resten af weekenden gik med kanalrundfart, slentre rundt i de hyggelige, brobelagte gader, tage billeder af Gud ved hvor mange cykler samt en god portion shopping.

Igen, tak til CA og TravelBird for denne tur!