Foredrag/gå-hjem-møde

Lederen mellem tvivl og handlekraft

Et foredrag om paradokser i det personlige lederskab.

TID OG STED

Tilmeld ved at klikke på knappen herunder
04. september 2018
CA Aarhus, Hans Hartvig Seedorffs Stræde 6-8, 4. sal, 8000 Aarhus C
17:00
19:30

OM ARRANGEMENTET

Gå hjem-mødet tager udgangspunkt i bogen ”Mellem tvivl og handlekraft - paradokser i det personlige lederskab”, som bygger videre på teorien om paradoksledelse. En tænkning, som integrerer to ellers modstridende ledelsesparadigmer: moderne ledelsesteorier (lederen som direktiv, retningsvisende, autoritativ, mål- og rammesættende, kontrollerende) og postmoderne teorier om ledelse (medinddragende, dialogisk, coachende, anerkendende, motiverende).

Oplægget fokuserer på de alment menneskelige modsætninger, som kommer i spil i rollen som leder. Det personlige lederskab betragtes på den ene side som tvivlende, famlende og ufærdigt, og samtidig med et stærkt behov for at vælge, tage ansvar og bevare ledelsesmæssig handlekraft.

Så̊ hvordan kan ledere forholde sig til dette? Hvordan kan du som leder leve op til tidens krav om konstant omstillingsparathed og samtidig være tro mod dine egne værdier? Hvordan kan du tage din magt tydeligt på dig og samtidig indgå̊ i ligeværdige dialoger med dine medarbejdere? Hvornår skal du tænke dig om? Og hvornår er det tid til at træffe beslutninger?

Det er svært at give et entydigt svar på disse spørgsmål; paradokserne kan og skal ikke løses.

Om foredragsholderen
Som indehaver af konsulentfirmaet Clavis Erhvervspsykologi har Lotte Lüscher siden 1993 arbejdet som virksomhedskonsulent for private og offentlige firmaer, særligt med fokus på strategiske og organisatoriske forandringsprocesser. Lotte er endvidere ansat som ekstern lektor ved Handelshøjskolen i Aarhus og på Psykologisk Institut i Aarhus.

Hun er autoriseret psykolog i Dansk Psykologforening og efteruddannet, blandt andet inden for systemteori (Dispuk) og Gruppedynamik (Tavistock Institute of Human Relations, London). Hun har også en coach-uddannelse fra Ashridge School of Business.

Lotte er forfatter til bøgerne: Ledelse gennem paradokset fra 2012 og til bogen: “Mellem tvivl og handlekraft - paradokser i det personlige lederskab”, som udkom i efteråret 2017.

Målgruppe
Alle medlemmer af CA kan deltage. Du kan også deltage, selvom du ikke er medlem af CA. Du er velkommen til at invitere en eller flere kolleger med, dog skal alle tilmeldes særskilt på ovenstående link.

Praktisk info
Der vil blive serveret en sandwich og drikkevarer til arrangementet.
Det er gratis at deltage til arrangementet, når du tilmelder dig via CA. Vi forbeholder os ret til at opkræve et gebyr på 250 kr., hvis du udebliver uden afbud.

CA’s Persondatapolitik
Ved tilmelding til CA’s arrangementer (kurser, workshops, webinarer & Gå hjem-møder) indsamler vi persondata og beholder dem i 8 år til statistik og markedsføring.
Når et IKKE-medlem tilmelder sig webinaret, bliver tilmelder bedt om samtykke til, at vi kontakter dem med henblik på en dialog om CA’s medlemsfordele. Disse kontaktdata beholdes i 1 år. Læs mere på: https://www.ca.dk/persondatapolitik).