40 milliarder til Corona-ramte selvstændige

18. marts 2020

DecorativeRegeringen har i dag foreslået to hjælpepakker til soloselvstændige og små virksomheder med en samlet værdi på op til 40 milliarder kroner. Det er uhørt store summer, men alvoren er også til at tage og føle på, mener CA's direktør Christian Friis.

"I takt med at samfundet er lukket mere og mere ned, er vi i CA blevet kimet ned af desperate soloselvstændige og ejere af mikrovirksomheder, der har fået smadret deres eksistens virksomhed på grund af corona-krisen. Men vi kan ikke hjælpe dem med dagpenge, medmindre de lukker deres virksomhed - og det er jo lige akkurat det, der skal undgås. Derfor byder vi hjælpepakken velkommen", siger Christian Friis fra CA.  

Regeringen foreslår, at bruge 40 milliarder over de næste 3 måneder på to hjælpepakker, der er rettet mod de små selvstændige.

Solovirksomheder og andre små virksomheder med under 10 ansatte, kan få dækket op til 75% af tabt omsætning op til max 23.000 kroner om måneden, hvis de oplever et fald på omsætningen på mere end 30%.

For de små virksomheder er regeringen parat til at dække nogle af de faste omkostninger, som virksomhederne ikke længere har indtjening til at dække.

Det er vigtigt at undersrege, at der er tale om et udspil fra regeringen. Der er forhandlinger i gang med folketinget om, hvordan den endelige udformning af hjælpepakken, som forventes at blive offentliggjort den 19. marts 2020. 

Læs mere om regeringens udspil