Billigere og bedre lønsikring

CA PLUS-ordningen hos Europæiske er erstattet af en væsentligt billigere lønsikring, som på flere punkter er bedre.

Vores gamle lønsikring, CA PLUS tillægsforsikring, blev for et par år siden vurderet som bedst i test af forbrugerrådets blad TÆNK. Men siden dengang er der kommet nye muligheder på markedet, og Europæiske har valgt at trække sig ud af markedet.

Derfor har CA valgt at tilbyde en billigere lønsikring, der tilbydes i samarbejde med selskaberne Marsh og AmTrust. Alle eksisterende kunder på CA PLUS-ordningen vil blive overdraget fra Europæiske til Marsh/AmTrust og fortsætte deres forsikringer på uændrede vilkår.

Billigere og på nogle punkter bedre lønsikring

CA Lønsikring er 33% billigere end den hidtidige CA PLUS tillægsforsikring med en dækning i 12 måneder. Der er derudover 3 store fordele ved den nye CA lønsikring:

 1. Dækning på op til 40.000 om måneden, udover dagpengene (max 32.000 med CA PLUS).
 2. Dækning i sammenlagt 36 måneder, maksimalt 12 måneder pr ledighedsperiode (sammenlagt max 24 måneder med CA PLUS).
 3. Deltidsansatte med min. 16 timer om ugen kan nu tegne forsikringen (ikke muligt med CA PLUS)

Du skal dog være opmærksom på to forhold, hvor den nye CA Lønsikring er på niveau med markedets andre lønsikringer, men hvor du er bedre stillet med CA PLUS tillægsforsikring:

 • CA Lønsikring har en selvrisiko på 30 dage. Du kan altså ikke få lønsikring for de første 30 dage. Det betyder, at du først får den første lønforsikringsudbetaling, når du har været ledig i 60 dage. Med CA PLUS får man sin første udbetaling efter 30 dages ledighed. 
 • CA Lønsikring har en startkarens på 9 måneder, mens CA PLUS har en startkarens på 6 måneder. Du skal altså hos CA Lønsikring have været tilmeldt ordningen og i arbejde de seneste 9 mdr. for at kunne få udbetaling fra forsikringen.

Læs mere og tilmeld dig CA Lønsikring

Privat lønsikring som alternativ til a-kasse?

Som noget nyt har et af Danmarks store forsikringsselskaber (Alm. Brand) introduceret en ren lønsikring uden a-kasse. Forsikringen er meget lig de tillægsforsikringer, som de fleste a-kasser tilbyder, herunder CA Lønsikring. Men netop det forhold, at den er et alternativ til a-kassemedlemskab i stedet for et supplement gør, at man skal tænke sig grundigt om og læse betingelserne meget nøje.

Fx skal du være opmærksom på følgende ting:

 1. Alm. Brands forsikring dækker kun 1 år ad gangen og kun i 3 ledighedsperioder – uanset deres længde. Herefter ophører forsikringen
 2. Alm. Brands forsikring dækker tidligst 3 mdr. efter opsigelsen, så har du kortere opsigelsesvarsel vil du mangle indtægt
 3. Forsikringsselskabet fastsætter som privat selskab selv betingelserne for udbetaling. Fx er du forpligtet til at deltage i et genplaceringsforløb i opsigelsesperioden, og du er forpligtet til at tage et hvilken som helst arbejde (de første 6 måneder skal det dog være med en løn på minimum din forsikringsdækning)
 4. Du kan ikke overføre anciennitet fra forsikringen og dermed er der reelt ikke nogen konkurrenter/alternativer at skifte til.
 5. Ønsker du høj dækning dækker CA og CA Lønsikring op til 58.000,- pr. måned inkl. dagpenge, hvor lønsikring uden a-kasse maks. dækker 32.000,-
 6. Du skal være Pluskunde (samle flere forsikringer) for at tegne lønsikring uden a-kasse. Stopper du som pluskunde, stopper din lønsikring – også midt i en skadesperiode
 7. Tjek prisen nøje - udover at være bedre dækket ved at vælge a-kasse løsningen vil den oftest kun være marginalt dyrere, og i nogle tilfælde måske endda billigere.

Har du allerede en lønsikring?

Har du en CA PLUS tillægsforsikring, som du gerne vil ændre til CA Lønsikring, eller har du en forsikring et andet sted?

Du kan overføre ancienniteten fra din nuværende lønsikring, når du skifter til CA Lønsikring, hvis du i øvrigt opfylder kriterierne for tegning af forsikringen.