Julefrokost skabte nye netværk for ledige

Cirka 100 ledige medlemmer holdt fri fra jobsøgningen og tog til julefrokost for at netværke og hygge med hinanden i CA’s lokaler i Gentofte og i Aarhus.

Julefrokosten bliver holdt af to årsager.

”Vi vil gerne anerkende den store indsats, som vores ledige medlemmer gør for at komme i arbejde. Det er benhårdt arbejde at være ledig, fordi man knokler 24/7 med at finde nyt job, samtidig med at man er presset af forringet økonomi og usikre fremtidsudsigter”, siger CA’s karrierekonsulent Dorte Almdal, der koordinerer julefrokosten for ledige i Aarhus.

Julefrokosten er også en god lejlighed for at netværke.

”Mange sidder alene derhjemme og putter med jobsøgningen, men det er en rigtig god ide, at komme ud og møde andre i samme situation, og opdage, at der faktisk er andre kompetente mennesker, som uheldigvis er blevet ledige – og som hver især har et stort netværk, som andre ledige også kan trække på”, siger Dorthe Almdahl.

Netop muligheden for at netværke er den primære årsag til, at Bettina Dahl tog med til julefrokosten for ledige i Aarhus. Efter 8 år som sergent i forsvaret, er hun parat til at skifte spor, og bruge sin coachuddannelse.

”Jeg har været på kursus i CA, som har hjulpet mig til at få afklaring på, hvad jeg vil arbejde videre med i min karriere. Men efter årene i forsvaret har jeg ikke det store netværk i det civile arbejdsliv. Så jeg deltager i julefrokosten fordi det er en rigtig god mulighed for at netværke med andre ledige og høre hvad deres erfaringer er”, siger Bettina Dahl.

Bliver motiveret

En af deltagerne i Gentofte, Cecilie Krogh, sætter stor pris på idéen om at skabe en ramme om samvær for ledige medlemmer:

”Jeg har fået talt med en masse mennesker, hvilket var meningen for mig. Det kan godt blive lidt dystert og demotiverende, hvis bare man går derhjemme og skriver ansøgning på ansøgning. Julefrokosten har været en god anledning til at komme ud og snakke med ligesindede - og få lidt fif fra dem om, hvordan de griber jobsøgningen an”, siger Cecilie Krogh.

Julefrokosten bød udover den gode mad også på julebingo, og der var også plads til at netværke og til teambuilding-øvelser, hvor deltagern var opdelt i hold og dystede om at bygge det bedste tårn af avispapir.

Tredje gang med julefrokost for ledige

Julefrokost for ledige startede i 2012 som et eksperiment på forslag fra et ledigt medlem. CA a-kasse tog ideen til sig og nu er den blevet en stor succes, siger direktør i CA a-kasse, Christian Sørbye Friis:

”Jeg går altid glad og opløftet hjem fra julefrokosten for ledige … men også lidt ærgerlig. For hvor er det dejligt og livsbekræftende at møde en hel sal fuld af skarpe og kompetente medlemmer, som gerne vil og kan arbejde. Og hvor er det ærgerligt, fordi de alle sammen mangler et job”, siger han.

TV2 til julefrokost for ledige

TV2 Østjylland kom forbi Julefrokost for ledige - december 2014