Nye kursusforløb i CA - nu med Flipped Classroom

Af Ole Strand, CA Karrierepartner og a-kasse

Nu kan du lære på en helt ny måde med CA. Med de anderkendte Flipped Classroom-principper vender vi undervisningen på vores kurser på hovedet.

Normalt foregår al læring på selve kursusdagen. Men CA's nye kursusforløb giver læring både før, under og efter selve kursusdagen. De er baseret på Flipped Classroom-læringsprincipper, som fik sit gennembrud på de store amerikanske universiteter i 00'erne. Der er 3 elementer i CA's nye kursusforløb:

 1. Forberedelse med e-learning og øvelser derhjemme. 
 2. Workshop, hvor det lærte kommer i spil. 
 3. Opfølgning og videre læring med de andre deltagere.  

9 nye kursusforløb - flere på vej

Allerede nu kan du deltage i de første ni af CA's nye kursusforløb - baseret på flipped Classroom: 

 • Afklaring
 • Jobsøgning med sociale medier 
 • Skriv CV og Ansøgning - så du kommer til jobsamtalen 
 • Brænd igennem til jobsamtalen - og få jobbet
 • Uopfordret jobsøgning - vejen til flere jobsmuligheder
 • Netværk i praksis
 • Jobsøgning på karrieremesser
 • Brug dit speciale i jobsøgningen
 • Proaktiv målrettet jobsøgning for nyuddannede

Disse kursusforløb vil løbende blive udbudt på CA's kontorer.  

I løbet af 2017 vil flere af CA's traditionelle jobsøgningskurser blive afløst af sådanne længere kursusforløb, for at give dig et endnu større udbytte. 

Online-læring derhjemme inden workshop

I stedet for traditionel undervisning på et kursus, starter kursusforløbet med online-læring hjemme hos dig selv. Så er der lagt et grundniveau af viden om emnet, som du kan arbejde videre på med de andre deltagere på workshoppen. 

"Vi stiller større krav til forberedelsen, men til gengæld er udbyttet også større, fordi man også implementerer det lærte", siger karriererådgiver Anette M. Pierce, der har stået for udviklingen af det nye undervisningskoncept i CA. .

Forberedelse er en forudsætning

Hvis man ikke er forberedt, får man ikke det fulde udbytte af workshoppen og kan heller ikke bidrage til de andres læring.  

"Det svarer til, hvis du skal spille et nyt brætspil for første gang med dine venner; Hvis du ikke hører efter, eller er ude og sætte kaffe over, mens de gennemgår reglerne, så er du bagud, når I skal spille, Det går ud over dig selv - og det går ud over de andre", siger Anette M. Pierce.

Opføgning sikrer det praktiske udbytte

Efter workshoppen hjælper deltagerne hinanden med netværksbaseret opfølgning, så læringen bliver brugt.  

"Når folk har været på et traditionelt kursus er de på egen hånd, så snart de går ud af døren. Med de nye kursusforløb i CA følger vi dem efter workshoppen og sikrer, at den nye læring bliver brugt. Fx vil opfølgningen på et kursusforløb om uopfordrede ansøgninger handle om, at sikre, at man rent faktisk får søgt uopfordret og også lærer af sine oplevelser med den form for jobsøgning", siger karriererådgiver Anette M. Pierce.