Nye persondata-regler - Vi har styr på dine data

Den 25. maj 2018, træder EU’s nye forordning om persondatabeskyttelse i kraft. Formålet med forordningen er at give dig bedre kontrol over dine personoplysninger og samtidig sikre, at virksomheder og organisationer beskytter dine persondata bedst muligt.

De nye regler
Der har i mange år været danske regler om persondatabeskyttelse. Men EU’s persondataforordning stiller nye og større krav til virksomheder om, hvordan data opbevares og behandles. De væsentligste ændringer er:

  • Som kunde får du ret til at få indsigt i hvilke data en virksomhed har om dig – og til at få dem slettet.
  • Der stilles større krav til virksomheder til at beskytte dine persondata både organisatorisk og teknisk.
  • Datatilsynet får nye muligheder for at give bøder til virksomheder, som ikke overholder reglerne.

CA har fokus på din tryghed
CA har det seneste år arbejdet med at implementere de nye regler i persondataforordningen, så vi fuldt ud lever op til de nye krav.

Er du medlem af CA, har du givet os adgang til en række personoplysninger, som vi bruger til fx opkrævning af kontingent, udsendelse af nyhedsbreve, udbetalinger i forbindelse med ledighed, efterløn mv.

Hvis du ikke er medlem, men har tilmeldt dig et af vores tilbud - fx vores nyhedsbrev, gå-hjem-møder, CA Løntjek eller hvis du har downloadet en af vores e-bøger - har du også givet os adgang til personoplysninger som navn, mail og telefonnummer. 

Vi indsamler og opbevarer kun personoplysninger om dig, når det er relevant og nødvendigt. Vi stiller samtidig store krav til sikkerheden af vores IT-systemer, så de indsamlede persondata til enhver tid er beskyttet bedst muligt.

Vil du vide mere
Du kan læse mere om, hvordan vi håndterer dine persondata på denne side om CA’s persondatapolitik.

Har du spørgsmål til vores behandling af personoplysninger, er du desuden velkommen til at kontakte os på mail direktion@ca.dk eller på telefon 3314 9045.

Med venlig hilsen

Christian Friis
Direktør for CA