Nytårsord fra direktøren

6. januar 2015

Først vil jeg sende dig og din familie en kæmpe nytårshilsen fra alle os i CA. Det er dejligt at have dig som medlem – uanset om du i øjeblikket er studerende, ledig eller i arbejde.

I alle tilfælde har du meget at bruge os til, både som a-kasse og som karrierepartner.

CA som karrierepartner

Prøv at overveje deltagelse i et af vores mange kurser eller gå hjem-møder. Eller hvad med CA’s nye superbillige tillægsforsikring eller advokathjælpsordningen til kun 50 kr. om måneden?

Skal du søge job, eller overvejer du at skifte til et nyt job, har du nu mulighed for at få feed-back på dit CV og ansøgning inden for 24 timer. Du kan også få karriererådgivning enten hos CA eller via Skype. Er du nyuddannet eller ny leder, kan det måske være en idé at deltage i vores mentorordning, hvor ældre og mere erfarne CA’ere hjælper dig på vej og deler ud af deres viden.

Vi er her for dig, og alle vores services er gratis for medlemmer. Tjek www.ca.dk

Ingen knæk på ledigheden

2014 blev desværre ikke året, hvor ledighedskurven knækkede. Vi har i dag omkring 3.000 ledige i CA, og det er lidt flere end ved årsskiftet sidste år. De danske virksomheder er fortsat tilbageholdende med nyansættelser og investeringer, og der er fortsat afskedigelser mange steder. Et af de få lyspunkter er, at det ser ud som om, vores ledige medlemmer kommer lidt hurtigere i arbejde, end det tidligere har været tilfældet. I dag er omkring 25 % af de ledige i nyt job efter 3 måneder, og efter 6 måneder er 50 % i job igen.

En særlig udfordring er de nyuddannede dimittender – mange af dem har en trang vej ind på arbejdsmarkedet, og de udgør en stor del af de ledige i CA.

Brug CA i rekrutteringen

CA’s nytårsønske for 2015 er først og fremmest, at vi samfundsmæssigt får skabt en lidt højere vækst og lidt flere jobs, så vi kan få ledigheden nedad. I den forbindelse et budskab til dig, der har med rekruttering at gøre: Du og din virksomhed har mulighed for gratis hjælp til at finde skarpe kandidater til ledige jobs blandt CA’s medlemmer. Kontakt os, eller deltag på en af vores Company Days, hvor du har mulighed for at møde en stor gruppe kvalificerede kandidater.

Beskæftigelsesreformen en enorm udfordring

I 2015 implementeres Beskæftigelsesreformen, der blev vedtaget i Folketinget lige inden jul. For CA er den helt store konsekvens af reformen, at vi nu skal ud i de enkelte kommuner og møde vores ledige medlemmer og jobcentrene til samtaler. Det er en enorm logistisk og økonomisk udfordring for kommuner og a-kasser at afholde disse samtaler, så man må håbe, at politikerne har ret i, at flere samtaler er gavnligt for beskæftigelsen. I CA går vi til opgaven på sædvanlig professionel vis; vi vil gøre vores yderste for, at medlemmer af CA får en positiv oplevelse af disse samtaler, og for at samtalerne kommer til at dreje sig om jobs og karriereudvikling mere end om regler og paragraffer.

Beskæftigelsesreformen er i øvrigt også forklaringen på, at kontingentet er steget lidt. Vi håber, at der er forståelse for dette.

A-kassen med de mest tilfredse medlemmer

På markedet for a-kasser går det rigtig godt for CA. Vi har i al beskedenhed sat os for at være 'a-kassen med de mest tilfredse medlemmer' – og det mål når vi gennem et ekstremt højt serviceniveau og engagerede og kompetente medarbejdere. De meget tilfredse medlemmer er nok også baggrunden for, at CA har den højeste tilgang af nye medlemmer i branchen. Har du ikke selv brugt vores tilbud endnu, så er 2015 måske året, hvor du skal teste os af?

Nok en gang ønsker jeg et rigtig godt nytår til alle nuværende og kommende medlemmer af CA.

Mange nytårshilsner

Christian Sørbye Friis

Direktør i CA

 
 

CA's direktør Christian Sørbye Friis.