Scrum 2-i-1 kursus inkl. certificering

Lær Scrum, få kvalitet i din Scrum-implementering og mere effekt ud af din agile investering.

På dette 2-dages intensive Scrum-kursus lærer du Scrum helt til bunds. Men ikke nok med det. Du bliver også sat ind i de faldgruber, du skal undgå, når du skal bruge Scrum ”derhjemme”. Efter kurset kan du tage både Scrum Master (PSM I) og Product Owner (PSPO I) certificeringen. Det kan man da kalde en win-win!

Med i prisen for Scrum-kurset er

 • Forberedelsesmateriale med links til diverse Scrum-materialer
 • Fyldestgørende kursusmateriale, der kan bruges som opslagsværk efter kurset
 • To intense undervisningsdage med en agil ekspert og specialist i Scrum
 • Et certificeringsforsøg til enten Scrum Master (PSM I) eller Product Owner (PSPO I)  
 • Let frokost, frugt, the og kaffe under kurset

Og hør lige her: Det, du lærer på det her Scrum-kursus, har din underviser selv prøvet med egne hænder og set ude i den rigtige virkelighed på rigtige projekter og i teams som dit. Og hvad vil det så sige? Du får erfaringer foræret, der gør, at du selv kommer sikkert i gang med eller får bedre styr på Scrum.

Knap: Tilmeld

Indhold, udbytte & kursusmål

Indhold

Du får opbygget konkret viden om de Scrum-byggeklodser, der skal til for at bygge et velfungerende Scrum-hus på et velafprøvet certificeringskursus, der både lærer dig en masse Scrum god praksis, og hvilke faldgruber du skal undgå.

Du lærer bl.a.:
Hvordan Scrum processen hænger sammen, og hvad sammenhængen er mellem de møder, der er defineret og formålet med dem

Hvordan roller og ansvar er fordelt mellem Scrum Master, Product Owner og udviklingsteamet. (Her er det, at I skal gøre op med en længere række gamle vaner).

Hvilke forudsætninger der er for at få Scrum til at virke ude hos jer. Det vil gå op for dig, at Scrum kræver målrettethed og vilje til forandring hos andre end dig og dit team.

Hvad hemmeligheden i virkeligheden er bag en stærk Scrum-implementering. Også hvilken rolle ledelsen spiller – og hvad de absolut skal lade være med at gøre – når de skal understøtte dig og dit Scrum team

Hvordan du ved målrettede målinger får fuldstændig kontrol over dit Scrum-projekt. Både over det enkelte sprint og projektet end-to-end. (Ja, naturligvis er det vigtigt at vide, hvor man er!)

Du bliver klædt på til både Scrum Product Owner (PSPO I) og Master (PSM I) certificeringen.

Hvad er fordelen ved at kende til begge roller?
Når du kender både Scrum Master og Product Owner vinklen bliver du mere opmærksom på rollefordelingen og hvilket ansvar, der ligger i de to roller. Det gør samarbejdet nemmere mellem disse to vigtige aktører i Scrum Teamet. Når man forstår, hvilken potentielle udfordringer man hver især kan stå med, så bliver det også nemmere at sparre med hinanden og hjælpe hinanden med at finde løsninger.

Man ser ofte projektledere være dem, der påtager sig enten Scrum Master eller Product Owner rollen. Så er du en projektleder, der ønsker at arbejde agilt, giver dette kursus stor indsigt i begge roller. Nogen føler sig bedst tilpas i Scrum Master rollen og andre i Product Ownerens. Kender man begge roller, er det nemmere at træffe det rigtige valg.

Udbytte

Efter endt kursus kender du metoden, teknikkerne og de praksisser, der er (alt)afgørende for at arbejde effektivt med Scrum, så du selv kan sørge for, at I kommer til at arbejde agilt på den holdbare måde. 

Du vil vide, at en god Scrum er den, hvor:

 • I forstår, hvad selvorganisering betyder, og hvilke rammer den foregår inden for 
 • I ved, hvor vigtigt det er at prioritere, have kunden i fokus – for ikke at tale om at jagte kvalitet i alt, I gør

Du ved, hvad der skal til, for at smøre Scrum-maskinen, så den snurrer lystigt. Hele tiden.

Du kan tage direkte tilbage på pinden og skabe de agile resultater, som du og din organisation - eller din chef? – måske længe har sukket efter.

Kursusmål

Scrum 2-i-1 er et intensivt kursus, der har til formål at 

 • Opbygge din viden og forståelse af Scrum frameworket som metode til projektledelse
 • Give dig en ballast og sætte dig i stand til at anvende Scrum i praksis efter endt kursus 
 • Forberede dig til at blive certificeret Scrum Master (PSM I) og/eller Product Owner (PSPO I)

 

Forberedelse

2-3 uger inden kursusstart får du via mail tilsendt: 

 • Informationer om, hvordan man bedst forbereder sig til kurset
 • Forberedelsesmateriale i form af links m.m. til diverse Scrum materiale 
 • Kursusmaterialet i PDF-format
 • Link til de åbne tests, der er tilgængelige på scrum.org

Afhængigt af din erfaring bør du forvente at skulle afsætte 6-8 timer til forberedelse op til kurset. Jo bedre du er forberedt, jo større udbytte af kurset får du. Derved øger du desuden dine chancer for at bestå og opnå din(e) certificering(er) efter kurset.

 

Undervisningsform

Kurset afholdes i CA’s lokaler i Gentofte som et 2-dages intensivt kursus uden overnatning. Kursets varighed er begge kursusdage kl. 9.00-17.00. Som deltager forventes det, at du bidrager aktivt under kurset, der veksler mellem øvelser og gennemgang af teori. Teorien gennemgås ligeledes i relation til praktiske eksempler – også gerne dem, du selv medbringer fra dit team eller virksomhed.

Du skal være opmærksom på, at da certificeringen forgår på engelsk, så er kursusmaterialet også på engelsk, så du lærer de ord og begreber, der bruges i testen. Undervisningen foregår i henhold til scrum.org, v/Ken Schwabers metode.

 

Certificering

Som noget helt unikt bliver du på dette kursus klædt på til at kunne blive certificeret som både Product Owner (PSPO I) og Scrum Master (PSM I)*, hvis du ønsker det. 

Certificeringen foregår på scrum.org efter endt kursus. Du kan gøre det hjemme i fred og ro eller på jobbet alt efter, hvornår det passer dig bedst. I forbindelse med kurset modtager du nærmere information om de to certificeringer samt dit personlige password til Scrum Master eller Product Owner testen.

*Et certificeringsforsøg til enten Scrum Master (PSM I) eller Product Owner (PSPO I) er inkl. i kursusprisen. Link og password fremsendes på den mail, du oplyser ved tilmelding. HUSK at notere i tilmeldingen, hvilken certificering du ønsker. 

Ønsker du begge certificeringer, køber du selv den ekstra certificering på scrum.org efterfølgende.

 

Deltagerprofil & -forudsætninger

Du får 100% valuta for dine penge – og din tid – hvis du er: 

 • En del af et team, der skal begynde at arbejde med Scrum, og ønsker at kende teorien og faldgruberne. Du vil også gerne have en Scrum certificering
 • Projektleder, der skal til at arbejde med Scrum teams – eller gør det allerede – og vil vide, hvad du skal ændre, så du og dit team kommer til at fungere optimalt
 • Scrum Master eller Product Owner. Du har måske været det i et stykke tid, men er i tvivl om præcis, hvad der ligger i rollen. Du synes også, at en certificering ville være god at have
 • Leder, der gerne vil kunne understøtte og i det hele taget spille bedst muligt sammen med sine agile (projekt) teams. Du vil gerne forstå sammenhængene og hvad der ligger i maven på Scrum
 • Projektmenneske, der gerne vil have papir på din viden om Scrum. Du har allerede arbejdet agilt med Scrum, men ved, at en certificering giver tryghed for, at du virkelig ved, hvad du taler om

 

Om underviseren

Annette Vendelbo fra Agil Agenda er agil ekspert og Scrum-specialist, så du ikke behøver at være det… Annette har 30 års erfaring som IT- projektleder, og har mange års erfaring med agile transformationer bl.a. med Scrum hos både mindre og meget store kunder – læg dertil reel erfaring med at bruge Scrum på sine egne store projekter og programmer

Annette Vendelbo har en fortid som projekt- og programleder samt konsulentchef i store internationale virksomheder. Annette ekspertblogger om agile og står også bag nogle af Danmarks mest grundige onlinekurser i Scrum.

For kunder i alle mulige brancher – offentlige som private – har Annette sørget for, at de ikke bare er kommet sikkert i gang med deres agile transformation og agil projektledelse med Scrum, men også har fået en langtidsholdbar transformation. Annette gør en dyd ud af at kombinere undervisning med praktisk arbejde hos kunderne. Hun spiser med andre ord sin egen medicin.

 

Forplejning

Dette kursus kan tilbydes til særpris bl.a. på baggrund af reducerede omkostninger til forplejning. Der vil blive serveret sandwiches eller smørrebrød til frokost samt lidt sødt om eftermiddagen. Der vil være vand, the, kaffe og frugt til rådighed hele dagen.

 

Frister og undervisningssted

Frist for tilmelding: 
2 uger før kursusstart

Afbud:
30 dage før kursusstart
Se betingelser her

Undervisningssted:
CA - Gentofte
Smakkedalen 2
2820 Gentofte

 

Praktisk info

Priser
CA+ medlemspris:
kr. 7.995,- (ekskl. moms)

CA medlemspris:
kr. 8.895,- (ekskl. moms)

Normalpris:
kr. 12.400,- (ekskl. moms)

Varighed
2 dage
Begge dage kl. 9-17

Kursusdatoer - Gentofte
Onsdag-torsdag 19.-20. januar

Knap: Tilmeld