swipegesture

Artikler

Lær at bruge dit netværk

Artikel 3 min.

Det kan være familie, tidligere kolleger, venner, naboer studiekammerater og lærere … eller bekendte fra den lokale sportsklub. Med andre ord: Personer som du kender godt nok til at du kan ringe dem op og snakke med dem.

LinkedIn - din bedste ven i jobsøgningen

Artikel 9 min.

LinkedIn er, hvad du gør det til. Som med dit CV gælder det også på LinkedIn om at gøre sig klart, hvad det er, du ønsker at kommunikere til omverdenen. Hvilken retning skal din profil pege i, og i hvilken kontekst skal dit CV læses og din profil forstås.

Afklar dine kompetencer - på arbejdsmarkedet er du en vare

Artikel 5 min.

Hvad kan du? Hvilke kompetencer har du? Hvad har du at tilbyde arbejdsmarkedet? Hvordan kan du bedst udnytte dine kompetencer? Du er NØDT til at kunne sætte ord på det, du kan, har lært eller har erfaring med, fordi på arbejdsmarkedet er du en vare!

Byg din ansøgning rigtigt op - skabelon på en god ansøgning

Artikel 10 min.

Din ansøgning skal vække så stor interesse, at arbejdsgiveren har lyst til at lære dig bedre at kende. Beskriv, hvordan dine kompetencer og din personlighed matcher stillingen.

CV og ansøgning - sådan får du jobbet

Artikel 10 min.

Dit CV og din ansøgning er afgørende for, om du fanger opmærksomheden og får det gode job. Få de gode tips, så du får jobbet.

Skriv CV

Artikel 4 min.

CV’et er bagudrettet og viser de erfaringer og kompetencer, du har opnået tidligere. Tilsammen er et struktureret CV og en god ansøgning din adgangsbillet til jobsamtalen og til jobbet.

Den perfekte uopfordrede ansøgning... findes ikke!

Artikel 4 min.

Når du skriver en uopfordret ansøgning, kender du ikke virksomhedens behov. Du aner ikke, hvad de har brug for. Ej heller om de har økonomi til at ansætte dig. Så du skyder lidt i blinde.

Guldgrube i gamle jobannoncer

Artikel 2 min.

1 million jobannoncer. Så mange ligger der på Jobindex.dk - når man tæller de gamle jobannoncer med, hvor jobbet for længst er besat.

De 10 dræberspørgsmål til jobsamtalen

Artikel 15 min.

Der er spørgsmål til en jobsamtale, som du med høj sandsynlighed vil blive spurgt om. Du skal derfor overveje og øve dig på dine svar.

Test - en del af rekrutteringsprocessen

Artikel 12 min.

Søger du job, så forbered dig på, at du også bliver testet til jobsamtalen. For brugen af psykologiske testværktøjer er mere reglen end undtagelsen i en ansættelsesproces.

Har du talentet til at toppe i en intelligenstest?

Artikel 7 min.

Flere og flere jobsøgende bliver bedt om at tage IQ-test og logiske test. Men hvad er grundlaget for intelligenstest, og hvordan forbereder du dig på dem?

De 8 S'er i dit nye job

Artikel 7 min.

Forventninger, pres, glæde, kan jeg klare det? Nye kollegaer, nye rutiner, nyt arbejdsindhold, nye regler/retningslinjer – lidt skræmmende er det også, samtidig med at det er spændende og en ny retning i dit liv.

Hvordan finder jeg ud af, hvad jeg vil arbejde med?

Artikel 5 min.

Det er ganske naturligt at gøre status og tænke over hvilken vej du vil gå med dit fremtidige jobliv. Ingen ved mere om dig selv, end du gør! Derfor er ansvaret for din fremtid din egen.

Sådan forbereder du din MUS på 10 minutter

Artikel 5 min.

Det er altid en god ide, at bruge god tid på at forberede dig til din medarbejderudviklingssamtale (MUS). Men hvis det kniber med tiden er her et quickfix til, hvordan du kan forberede til din MUS på 10 minutter.

Slå dine klicheer ihjel

Artikel 4 min.

Hvis du skal fremstå levende, så skal din ansøgning ikke være en lang kliché. Så rens ud i dit sprog. Det er alt for nemt at forfalde til velkendte og nemme løsninger.

Skriv en god motiveret ansøgning

Artikel 8 min.

Alle eksperter siger det: CV’et er meget vigtigere end ansøgningen. Det er den, der skiller fårene fra bukkene, fordi CV’et giver det hurtige overblik over, hvem ansøgerne er, og hvad de kan.

Skriv den skarpe uopfordrede ansøgning

Artikel 6 min.

Hvordan skriver man en god og skarp uopfordret ansøgning? Hvordan skal ansøgningen indledes og bygges op, og hvad skal man slå på, når det er uopfordret?

Sådan klæder du dig til jobsamtalen

Artikel 5 min.

Hvor meget skal man gøre ud af sit tø til jobsamtalen? Skal du komme i jakkesæt eller mere casual? Få tips til hvordan du klæder dig på til jobsamtalen.

Snyd dig selv i løn

Artikel 5 min.

Lønforhandling er svært for mange. Du får her en simpel liste med gode råd, der kan stille dig bedre, når du skal forhandle løn til jobsamtalen.

3 tips til de dumme dilemmaer i CV'et

Artikel 3 min.

Når du skriver CV, kan du støde på nogle problemstillinger, som det er værd at tænke nøjere over. Fx mange korte ansættelser eller huller i dit CV ...

7 gode råd til at komme godt i gang med jobbet

Artikel 3 min.

For at komme godt i gang med det nye job er det vigtigt at vide, hvad man skal være opmærksom på. Derfor taler man ofte om de første ’100’ dage i det nye job. I denne artikel kommer vi med vores bud på ...

7 killertips til uopfordret jobsøgning - med følelsesmæssig intelligens

Artikel 9 min.

Lær at lave en uopfordret ansøgning, der sætter modtageren i fokus, og skaber relevans for modtageren.

Dine faglige kompetencer

Artikel 4 min.

Uanset hvor du er i dit karriereforløb, så starter jobsøgning med en personlig afklaringsfase. Afklaringsfasen giver et bevidst overblik over dine færdigheder, både de faglige og de personlige kompetencer. ...

Dine personlige kompetencer

Artikel 2 min.

Det er de personlige kompetencer, du sætter i spil for at opnå dine resultater. Du kan også sige, at du forvalter dine faglige kompetencer med din personlighed.

Er du klar til elevatortalen?

Artikel 4 min.

Ingen jobsamtale uden spørgsmålet ''vil du fortælle lidt om dig selv?''. Det er en god anledning til at få styr på din elevatortale.

Få en flyvende start i det nye job – de 100 første dage i jobbet

Artikel 6 min.

Du har selv rigtig stor indflydelse på hvordan dine omgivelser opfatter dig og hvordan de første måneder i dit nye job forløber. Langt de fleste har en prøvetid i deres kontrakt, så også derfor er det rigtig vigtigt.

Godt i gang som leder i et nyt job

Artikel 5 min.

30 % af alle ledere i ny stilling fejler. Erfaringer fra ledende erhvervspersoner peger på fem enkle redskaber, som dramatisk kan nedsætte risikoen.

Hemmeligheden bag High Performance teams

Artikel 9 min.

Effektivitetsoptimering, profitmaksimering og omkostningsreduktion. Når ledere måler virksomhedsresultater, handler det som regel om tal. Undersøgelser har imidlertid vist, at ...

Hvad kendetegner en god leder

Artikel 5 min.

Nøgleordene er balancegang og at være sig selv. Lederskab er en svær størrelse i dag, idet det kræver modsatrettede styrker af én og samme person; at evne og have øje for både proces og individ samtidigt.

Er dit CV ansøgningsklart? Sådan opbygger du et godt CV

Artikel 9 min.

Ud med standard CV'et! CA guider dig igennem opbygningen af et godt CV. Få svar på, hvad du absolut skal have med – og hvad der er mere 'nice' end 'need'.

Skriv en CV-profil, der fænger

Artikel 5 min.

Du har kort tid til at fange modtagerens opmærksomhed. Lav en skarp profiltekst i CV'et, så først dit CV og senere din ansøgning bliver læst.

Sammensæt en succesfuld studiegruppe

Artikel 7 min.

Forskellighed og forventningsafstemning er et godt udgangspunkt for at skabe gode resultater sammen i en gruppe. Du får her gode råd til, hvordan du sammensætter din studiegruppe.

14 gode råd til et bedre speciale

Artikel 8 min.

Skriv et bedre speciale med gode råd fra Rikke Østergaard Christensen, tidligere karriererådgiver i CA, rekrutteringskonsulent og forfatter til flere bøger om mentaltræning.

Sådan får du højere karakterer til eksamen

Artikel 9 min.

En eksamen er som regel en test af din hukommelse. Jo bedre hukommelse, jo bedre eksamen og jo bedre karakter! Her får du teknikken til, hvordan du kan få højere karakterer ved hjælp af hukommelsestræning.

Før du søger job

Artikel 4 min.

Tænk hvis du bruger al din tid og energi på at kravle op ad karrierestigen blot for at finde ud af, at den fører det forkerte sted hen. Tænk genveje frem for omveje til det job, der passer til dig.

Hvad er et relevant studiejob?

Artikel 2 min.

Et relevant studiearbejde er grundlæggende et job, der har relevans i forhold til de kompetencer, du tilegner dig på studiet. Det handler med andre ord om at prøve at få brugt det, du lærer på studiet, i praksis.

Få mere udvikling i jobbet

Artikel 9 min.

Hvordan udvikler du dig i jobbet? Og hvordan får du ansvar for nye projekter? Det, og meget mere, får du svar på her!

4 typer indlæg, der booster din profil på LinkedIn

Artikel 4 min.

Uha, hvad skal jeg skrive om på LinkedIn? En ting er, at tage springet og turde lave et opslag. Men det skal jo også handle om noget. 

17 måder at optimere din LinkedIn-profil

Artikel 5 min.

Er din profil overskuelig, enkel og fremstår du tydeligt med kompetencer og en faglig profil?

De afgørende 4x20

Artikel 3 min.

''You never get a second chance to make a first impression''. Også til jobsamtalen er godt begyndt halv fuldendt. Få styr på ”4 x 20”, der er afgørende for en god start.

Det succesfulde team

Artikel 7 min.

Hvad skal der til for at skabe et succesfuldt team?

De ulovlige og uhyggelige spørgsmål til jobsamtalen

Artikel 8 min.

Du er kommet til samtale og sidder spændt og er klar til at svare. Hvilke spørgsmål vil det være en fordel at være beredt på?

Dine spørgsmål ved samtalen

Artikel 3 min.

Din chef er også (lidt) til samtale, når du er til samtale. For det gælder også om, at du får spurgt ind til det, der er vigtigt for dig i dit kommende job.

Fejl nr. 1 i din ansøgning: Du skriver for meget om dig selv

Artikel 6 min.

Kender du det, at sidde sammen med en person, der non-stop taler om sig selv – og slet ikke virker interesseret i dig?

Det synes de færreste er fedt. Det samme gælder for ansøgninger. Mange begår den fejl, at de kun taler/skriver om sig selv.

Forberedelsesskema til jobsamtalen

Artikel 3 min.

Ofte hører vi kandidater, der mener, at så længe de er kommet gennem det første nåleøje (inviteret til jobsamtalen), så kører resten af sig selv - og så slår det ofte fejl.

Her er nogle bud på, hvad du skal igennem i din forberedelse, inden du sidder ved interviewet.

Hvad er din ’punchline’ i ansøgningen?

Artikel 6 min.

Skab nysgerrighed og skil dig ud allerede i overskriften.

Kom i betragtning til graduate-stillingen

Artikel 8 min.

For at stå stærkest, er det i bund og grund det samme, som når du søger alle andre fuldtidsjob. Dog har virksomhederne her sat ’barren en tand højere’, når det drejer sig om graduate-stillinger.

Sådan søger du uopfordret

Artikel 8 min.

Erfaringer viser, at over halvdelen af de job, der besættes, ikke bliver annonceret i jobannoncer og jobdatabaser. Men hvordan finder du så disse job, som der måske også er mindre hård kamp om? Svaret er at søge uopfordret og samtidig udvikle relationer.

Bliv en sindssygt god lønforhandler

Artikel 8 min.

Er det vigtigt at kunne forhandle løn? Ja, for det kan få enorm betydning for din livsindkomst og arbejdsvilkår henover hele dit arbejdsliv.

9 grunde til at du får for lidt i løn

Artikel 4 min.

Går du glip af selv små lønstigninger i løbet af i din karriere, kan det blive til store summer over tid. Her er 9 typiske forhindringer for et godt resultat ved din lønforhandling – og hvordan du håndterer dem.

Er din kontrakt god nok?

Artikel 5 min.

Jobsamtalen gik godt – nu skal I have aftalt vilkårene for din ansættelse og lavet en ansættelseskontrakt. Men husk at tjekke kontrakten og ansættelsesvilkår - inden du skriver under.

Forskelligheder i teamet

Artikel 6 min.

Hvordan bliver forskellighederne en fordel og ikke en hæmsko?

Få styr på dine guldhistorier

Artikel 7 min.

Storytelling er en af de bedste og mest træfsikre måder at synliggøre dine kompetencer ved en jobsamtale.

Vend den negative energi til et positivt fokus

Artikel 3 min.


Fokusér på det, du har indflydelse på - ikke på de ting, der sker omkring dig, som alligevel ikke kan gøre noget ved. 

6 gode råd til en mentalt sundere hverdag

Artikel

Du kan også lære at sie den mentale larm væk og få meget mere overskud i hverdagen.

Lær at spotte stress hos medarbejderne

Artikel 6 min.

En leder skal ikke være terapeut, men er nødt til at forholde sig til stress, for det kan koste medarbejderen, arbejdspladsen og samfundet dyrt, hvis der ikke gribes ind i tide.

Skriv stressdagbog

Artikel

Bliv opmærksom på, hvad der stresser dig ved at tage notater og føre dagbog.

Smid den irriterende kollega ud af sengen

Artikel 7 min.

Hvorfor er det altid den ene kollega, som vi har det svært med, der holder os vågne om natten? Hvorfor er det ikke de 4 eller måske 10 kollegaer som vi har det godt med som fylder?

3 ting der gør dig mere sympatisk

Artikel 5 min.

Sympati kan hjælpe dig til jobbet, på arbejdet og i forhold til netværket

Leder for første gang

Artikel 5 min.

Ledelse kan vanskeligt læres gennem studier, uddannelser og skoleøvelser. Læser du store lederes biografier, så vil du hurtigt opdage, at de har lært deres ledelse ved at handle.

Klar til dit første lederjob eller godt på vej?

Artikel 5 min.

Ledelsesopgaven skal erfares med alle dens glæder og frustrationer. Hvis det skal være godt, skal du virkelig ville det.

5 gode råd til din lønforhandling

Artikel 4 min.

En lønforhandling er en dialog mellem dig og din chef/leder med udgangspunkt i din indsats og resultater.

9 gode råd til mere effektive møder

Artikel 5 min.

Mange møder. Lange møder. Dumme møder. Hvad-laver-jeg-her-møder. Har du også spildt for meget tid på møder? Her er 9 gode råd til mere effektive møder.

Sådan får du tid nok i dit arbejde - og i dit liv

Artikel

Få fokus på de valg, du selv kan træffe. Du kan selv bestemme, hvor fyldt din kalender skal være. Du kan selv bestemme/ eller justere, hvor meget du skal.

Her er det usynlige jobmarked

Artikel

Bliv klogere på det usynlige jobmarked. Det kræver utraditionelle metoder, at finde de job, der ikke bliver slået op. Fx en cykeltur.

Sådan søger du job om sommeren

Artikel

Måske har du bemærket det. Der bliver slået færre job op i juli, end de øvrige måneder. Det sætter ekstra pres på jobsøgningen. Så hvad gør en klog jobsøger, når det kniber med de relevante jobopslag?

Let den svære overgang fra studie til arbejdsliv

Artikel

Overgangen fra studieliv til arbejdsliv er svær for mange nyuddannede. Både de ledige og dem i job. Men du kan gøre det lettere for dig selv med forberedelse, fokus og et reality-tjek, fortæller Kim Gibhart Christensen, der er karriererådgiver i CA. 

5 gode råd til at tackle konflikter

Artikel 5 min.

De fleste har oplevet konflikter på arbejdspladsen og været i tvivl om, hvordan de skal håndtere dem. Er du en af dem, så læs med her, hvor vi giver 5 bud på, hvordan du bliver bedre til at håndtere konflikter.

Giv slip på kontorstolen

Artikel

Er dit hæve-sænkebord mest til pynt og er du lidt for gode venner med din kontorstol? Så ligner du de fleste danskere, der arbejder ved et skrivebord. Men det er skidt for kroppen og sløver hjernen, mener ekspert, der i sin nye bog opfordrer os til at give slip på stolen.
3. december 2020 - af Ole Strand

Sådan vender du en konflikt til noget positivt

Artikel 6 min.

Vi støder alle på konflikter på vores arbejdsplads, men det er forskelligt, hvordan vi reagerer på dem. Få fem metoder til, hvordan du vender en konflikt til noget positivt her.

Bliv chefen i dit eget liv

Artikel

Har du svært ved at få enderne til at hænge sammen i en hverdag, der bare suser afsted? Så er det måske på tide at tage lederskab på dit eget liv og blive bevidst om dine egne behov, mål og ønsker.

Sådan får du succes med din MUS

Artikel 3 min.

Vær realistisk – Find krydsfeltet mellem dine ønsker og virksomhedens behov. Men det kræver, at du er godt forberedt til din MUS.

7 tips til en effektiv arbejdsdag

Artikel

Masser af opgaver, møder og ulæste mails. Har du for travlt på jobbet? Bliv mere effektiv ved at fokusere og prioritere.

Få det bedste ud af generationsclashet på jobbet

Artikel 6 min.

Når SoMe-generationen i disse år kommer ind på arbejdsmarkedet og skal samarbejde med boomerne og generation X, giver det ekstra udfordringer.

Glem hullerne i osten

Artikel

Det er naturligt for os mennesker at se det negative først. Men der er både større trivsel og mere arbejdsglæde at hente, hvis du lærer dig selv at fokusere på det positive.

Sådan får du succes med selvledelse

Artikel 9 min.

Selvledende medarbejdere og teams har også brug for ledelse. Hvis man fjerner lederen som person, må man finde ud af, hvordan lederopgaverne så skal løses. Det mener Michael Pedersen, der er lektor ved CBS.