swipegesture

Artikler

Dine pauser gør dig mere effektiv

Artikel 9 min.

Er du god til at holde pauser i løbet af arbejdsdagen? Ellers må du se at lære det. For pauser gavner både dig og virksomheden. Det fortæller Pia Hauge, der er aktuel med bestselleren Pause Power.

Er vi blevet svage, siden vi får så meget stress?

Artikel

Vi er mere stressede i dag, end vores forældre og bedsteforældre var i gamle dage, Men arbejdslivet er også blevet meget mere komplekst og uoverskueligt. Erhvervspsykolog Rikke Østergaard giver 5 gode råd til at undgå stress.

5 gode idéer til at finde mere overskud

Artikel 3 min.

Vi har kun den tid vi har. Og for at få det bedste ud af det, gælder det om at skaffe sig selv overskud i modsætning til frustration. Vi har samlet 5 gode råd til at generere overskud.

7 myter og falske forventninger, der kan koste dig dyrt i dit første job

Artikel 5 min.

Det første job efter uddannelsen. Nu skal du for alvor i gang med arbejdslivet og karrieren og bruge alt det, du har lært. Men pas på, at du ikke sætter barren for højt og brænder dit lys i begge ender.

GPT-4o: Vi nærmer os Hollywoods AI-fremtid

Artikel

OpenAI's nye model GPT-4o kan bl.a. besvare audio og video input i realtid. Den er ikke kun tilgængelig for betalende brugere af ChatGPT, men frit tilgængelig for alle.

De nye generationer kræver mere af lederen

Artikel 10 min.

Nye generationer gør deres entre på et brandvarmt arbejdsmarked, og det stiller nye krav til arbejdspladsen – og til ledelsen. De unge vil have nærkontakt, feedback og inddragelse fra deres leder.

Kender du typen? Så er du godt på vej til større arbejdsglæde

Artikel

Det kan være svært at arbejde sammen med folk, som er helt anderledes end dig selv. Men jo bedre man kender hinandens typer, jo bedre kan man samarbejde, mener erhvervssociolog Rikke Østergaard.

AI – fascinerende fremskridt eller en fare for os?

Artikel

Er AI et stort fremskridt for menneskeheden eller starten på vores undergang? CA’s Niclas Randgaard sætter fascinationen af AI – og frygten for samme - ind i et historisk perspektiv.

MUS - flueben eller forpligtelse?

Artikel

Er MUS en sur pligt, som skal overstås én gang om året? Så kan du lige så godt lade være. Medarbejderudvikling kræver en løbende dialog og en fælles indsats fra leder og medarbejder. Få 5 gode råd til chefen og 5 gode råd til medarbejderen.

Brug test til at få indsigt og udvikling i dit arbejdsliv

Artikel

Testværktøjer bruges ofte i rekruttering til at finde det rette match. Men du kan også bruge test til at få indsigt i dine styrker og udfordringer i dit eget arbejdsliv.

Træk vejret rigtigt og få velvære, ro og bedre performance

Artikel

Din vejrtrækning er en nøgle til trivsel og velvære, men også et redskab til high performance. Enkle vejtrækningsteknikker kan ændre din mentale og fysiske tilstand.

De gode intentioner er ikke nok - lav en plan med klare mål

Artikel

Har du lagt planer for 2024? Nytårsforsætter og karrieredrømme har det ligesom alle andre gode intentioner med at smuldre eller blive glemt, hvis du ikke sætter dig nogle helt konkrete mål - og følger op på dem.

Google melder sig ind i AI-kapløbet 

Artikel

Ved udgangen af 2023 – et år der gjorde sig bemærket ved både udviklingen og udbredelsen af AI – har Google endelig vist, at de er en af verdens største tech-virksomheder. Google taget et gigantisk spring fremad med lanceringen af Gemini.

EU tager førertrøjen i AI-Regulering

Artikel

Selvom EU's nye AI Act er et skridt i retning af ansvarlig anvendelse af AI-teknologi, rejser den spørgsmål om EU's rolle i det globale AI-kapløb. Kan den fremme innovation og beskytte borgernes rettigheder, og bevare Europas konkurrenceevne?

Få overblikket – en kaotisk weekend i Silicon Valley

Artikel

Det har været en tumultarisk weekend med mange ubesvarede spøgmål og spekulationer, som følge af OpenAI’s hastige beslutning om at fyre medstifter og CEO, Sam Altman.

OpenAI Introducerer GPT-4 Turbo og tilpassede GPT’er

Artikel

OpenAI har på deres DevDay (Developers Day) den 6. november, annonceret en række banebrydende opdateringer og nye produkter, der er sat til at revolutionere måden, hvorpå virksomheder interagerer med kunstig intelligens.

OpenAI's Tyste Værdiskift – Et Dyk i AI's Fremtid? 

Artikel

OpenAI har for nylig ændret sine kerneværdier i stilhed, hvilket potentielt markerer en ny fase i deres tilgang til udviklingen af kunstig generel intelligens (AGI). 

Gør hamsterhjulet til din legeplads

Artikel 7 min.

Løber du rundt og rundt i trædemøllen uden at komme nogen vegne? Bryd de dårlige vaner og få styr på dine prioriteter.

Nu kan ChatGPT lytte og se - og skabe billeder

Artikel

ChatGPT kan nu opfatte tale og billeder - og med DALL·E 3 integreret i ChatGPT kan du nemt også generere billeder på højt niveau.

Det vil OpenAI opnå med de 3 stadier af AI

Artikel

Begejstringen for ChatGPT vil ingen ende tage. Men ChatGPT er blot første bølge af AI evolutionen. Den egentlige revolution sker først med AGI - når AI kan lave kaffe - og måske ASI en gang i fremtiden.

Sådan tackler du rekrutteringsrobotterne

Artikel

Kunstig intelligens bliver i stigende grad brugt i rekrutteringen. Er det en fordel eller en ulempe for dig? Og hvordan kommer du igennem robottens nåleøje?

Nicklas fik mange fantastiske oplevelser med i rygsækken

Artikel

Et udvekslingsophold kan give sig mange fantastiske oplevelser med i rygsækken -både fagligt, kulturelt og ikke mindst menneskeligt. Læs her, hvad Nicklas fik ud af sin tid som udvekslingsstuderende.

Ekspertens 7 bedste råd til introverte i studiestarten

Artikel

Det kan være en hård landing at starte på universitetet. Introugen er egentligt designet til at byde nye studerende rigtig godt velkommen, men introugen indebærer ofte en overvældende mængde af indtryk, aktiviteter og nye mennesker - ikke mindst hvis du er introvert. 

Det ville jeg godt have vidst, da jeg startede på uni som introvert

Artikel

Introugen er spækket med aktiviteter, hvor alle skal lære alle at kende. Ikke lige din kop te, hvis du er introvert. Men giv ikke op på forhånd. Du må godt gøre tingene på din måde.

3 tips til at klare introugen

Artikel

Sådan bliver det lettere for dig at lære dine medstuderende at kende i introugen

Kommunikér dit udlandsophold, så det giver værdi for en arbejdsgiver

Artikel

Et udlandsophold ser godt ud på dit CV. Men sørg for, at få det vinklet, så det tydeligt fremgår, hvordan det har givet dig erhvervsrelevante kompetencer.

5 måder du kan finansiere din udveksling på

Artikel

Som dansk studerende har du et væld af muligheder, når det kommer til at få finansieret dit studieophold i udlandet – lige fra støtte fra den danske stat, men også den finansiering du kan søge om hos private fonde.

Rasmus tog på udveksling i USA gennem EDU

Artikel

Drømmer du om at komme på udveksling i løbet af din studietid? Hvis du vil ansøge på andre universiteter end dem, som dit studiested samarbejder med, kan du gøre det som ‘freemover’. Du kan fx få hjælp fra en organisation som EDU.

Har du svært ved at huske dine notater? Så brug Cornell-metoden

Artikel

Har du styr på, hvordan du tager noter til en forelæsning, så du kan huske det når du skal til eksamen? Så er det smart at bruge et godt notatsystem. Cornell-metoden vil gøre det lettere for dig at tage gode noter og give dig en lettere studietid.

Spar tid, når du skriver opgaver – brug et referencesystem

Artikel 2 min.

Som studerende kommer du til at skrive rigtig mange opgaver. Brug et referencesystem, så du spare tid og sikrer, at dine referencer står korrekt.

AI vs AI: Hvad kan vi lære af bots, der spiller StarCraft 2?

Artikel

AI bots, der spiller sammen og udfordrer hinanden, kan bruges til at simulere eller optimere forskellige scenarier eller problemer. Hvordan vil det påvirke vores forståelse af strategi, kreativitet og etik?

ChatGPT, Bard og Bing - Hvem er bedst i test?

Artikel

OpenAI var først med ChatGPT, men siden er både Google og Bing kommet med deres bud på en AI Chatbot, der kan hjælpe dig. Vi har testet de tre forskellige modeller.

Forbered dig i rigtig god tid, når du skal forhandle løn.

Artikel

Uden forberedelse, ingen lønstigning. Du skal have helt styr på dine resultater, din udvikling, dine ønsker og din strategi længe inden du skal til lønsamtale med din chef.

Stop op og tag en ting ad gangen

Artikel

Vi lever i en verden, hvor alt går hurtigt og vi hele tiden får nye opgaver og nye ting tikker ind i tide og utide. Vi flytter fokus fra det ene til det andet. I stedet bør vi fordybe os i en opgave af gangen.

Skil dig ud til jobsamtalen

Artikel

Det bedste tidspunkt at forberede dig til en jobsamtale er længe inden du skal til én. For der er meget du kan og bør
forberede. her får du konkrete råd, værktøjer og viden, der gør dig klar til at skille dig ud til jobsamtalen.

5 måder at få attraktiv erfaring på dit CV – uden et studiejob

Artikel

Du behøver ikke et studiejob for at komme i gang med at få relevant erfaring til dit CV eller blive mere afklaret omkring din karriere.

Lønstatistik - studerende

Artikel

Brug lønstatistikker og lønberegnere til at forberede dig til en lønforhandling, til at se, hvad andre som dig får i løn. Eller tjek, hvad andre tjener i det job, du drømmer om.

Lønforhandling for studerende

Artikel

Lær, hvordan du kommer bedst fra start med en lønforhandling, så har vi samlet guides, lønstatistik og gode råd til dig her.

LinkedIn og job via netværk, mens du studerer

Artikel

LinkedIn-land kan virke som et overvældende sted at begive sig ud i som studerende. Men det er meget bedre at være studerende og nybegynder på LinkedIn – end at være færdiguddannet uden et netværk, der ved, hvad du kan.

4 tips til at sige nej på den gode måde

Artikel

Ender du tit med de opgaver, som ikke for alvor giver plus i karakterbogen hos chefen? Lær hvordan du kan reducere de ikke-forfremmende opgaver, så du også har tid til opgaver, der styrker din position.

Sådan undgår du bias, når opgaverne skal fordeles i dit team

Artikel

Kvinder ender oftere med de lavtprioriterede opgaver end mænd gør. Men det kan koste på bundlinjen, fordi man risikerer at forfremme de forkerte og spilde medarbejderpotentiale. Det fortæller professor Lise Vesterlund, der er aktuel med bogen 'Nej klubben'.

Sådan laver du en uopfordret ansøgning, der matcher virksomhedens behov

Artikel

Når du søger job uopfordret, får du sandsynligvis ikke resultater, hvis du bare sender en masse generiske ansøgninger afsted. Du er nødt til at gøre et grundigt forarbejde og målrette din ansøgning og dit CV.

Sådan afgør banken, om du kan låne penge som studerende

Artikel

Har du hørt om studerende, som er gået tomhændet fra deres møde med banken? Det er ikke så mærkeligt, da banken faktisk har en række vurderingskriterier, som afgør, hvorvidt du kan låne penge.

Opdag dine kompetencer og få styr på dem, når du søger studiejob

Artikel

Lær at beskrive dine personlige og faglige kompetencer i dit CV og din ansøgning - Så du kan matche arbejdsgiverens behov.

Har du de rette personlige kompetencer til at få studiejobbet?

Artikel

I sidste ende ansætter virksomhederne ud fra personlige kompetencer. Har du de rette personlige kompetencer til at få jobbet?

Tjek de 20 mest efterspurgte faglige kompetencer i et studiejob

Artikel

Har du styr på hvilke faglige kompetencer, der er gode at have på dit CV, når du søger studierelevant arbejde?

CV'et der får dig til jobsamtale

Artikel

Tænk hvis CV-skrivning var lige så let som at bage en ’tilsæt kun vand’-kage.

Helt så nemt er det desværre ikke (endnu), men her kan du læse vores mest effektive opskrift til at skrive et CV, der får dig til jobsamtale.

Ansøgningen, der skriver dig ind i jobbet

Artikel

For mange er ansøgningen den sværeste nød at knække, når de søger job. Her får du konkrete råd til at lave en målrettet og motiveret ansøgning

Studerende: Undgå at betale penge tilbage til SKAT 

Artikel

Har du svært ved at finde ud af, hvordan du bruger dit hovedkort mest fornuftigt? Eller er du forvirret over, hvad en forskudsopgørelse og en årsopgørelse er? Det kan resultere i, at du i marts måned opdager, at du skal betale penge tilbage i skat.  Sådan behøver det ikke at være mere.   

12 gode råd til at finde en studiebolig

Artikel

Der er rift om studieboligerne, og mange nye studerende har svært ved at finde et sted at bo. Få hjælp til at finde en studiebolig med disse 12 gode råd.

7 skarpe råd til en sund studieøkonomi

Artikel

Få styr på, hvordan du lægger et budget på SU, og administrerer dine penge mest fordelagtigt.

6 ting du bør vide, hvis du vil tage SU-lån under uddannelsen.

Artikel

Har du brug for at låne penge? Det kan være en jungle at find rundt. Men SU-lånet kan være et alternativ til et almindeligt banklån eller forbrugslån.

Sådan falder du på plads i din nye hjemby

Artikel

Det er en stor omvæltning at flytte til en ny by, når du starter på en uddannelse. Få 4 gode råd til, hvordan du hurtigt finder dig til rette.

Barsel - ikke en hindring, men en win-win

Artikel

Der er plads til masser af faglig udvikling og inspiration, når man er på barsel – hvis man vil. Endda med baby på armen. Barsel i 2023 ligner slet ikke den barsel, din mor var på.

Mia gik fra studiejob til stort ansvar lige fra starten

Artikel 8 min.

Få 3 gode råd til at klare dig godt i det første job efter uddannelsen fra Mia Nyborg Jørgensen. Hun gik fra studiejob til fast job i samme virksomhed.

AI's hastige udvikling - et kvantespring på kun 6 måneder

Artikel 9 min.

Kunstig intelligens (AI) har længe været et varmt emne inden for teknologi og innovation. Få et indblik i den enorme udvikling, der er sket på kort tid.   

Praktisk erfaring var vigtigst for mig under uddannelsen

Artikel 5 min.

Mia Nyborg Jørgensen prioriterede at prøve forskellige karriereveje af og få masser af erfaring på sit CV 'et i studietiden. Det har hun ikke fortrudt.

Fitness og faglig sparring gør Nanna klar til arbejdslivet

Artikel 6 min.

Graduate-programmet skaber en lettere overgang fra studieliv til arbejdsliv. Det oplever Cand.merc. Nanna Lan Pedersen fra it-virksomheden Atea.

Hold helt fri i ferien - Undgå at tage arbejdet med på ferie

Artikel 4 min.

Er du klar til at holde ferie? Har du nået at få ryddet skrivebordet og uddelegeret opgaver inden ferien?
Her er 5 gode råd, så du kan blive klar til at holde helt fri fra arbejdet i ferien

Fra graduate til drømmejobbet i Boston

Artikel 9 min.

Netværk, åbenhed, hårdt arbejde og lidt strategi har bragt Katrine Stenvang vidt omkring i Ørsted koncernen - med flere nye forretningsområder og jobs over en række år. Få også Katrines 7 gode råd om drømmejob i udlandet.

Kirsten brugte Instant Feedback til sin første ansøgning i 26 år – og fik jobbet

Artikel 6 min.

Det kan være svært at skrive ansøgninger, når man sidst gjorde det i 1993. Men med sparring fra CA’s AI-værktøj Instant Feedback fik Kirsten Olsen styr på både ansøgning og CV – og et nyt job.

Sådan får du succes med din jobsøgning som senior

Artikel

Mange ledige seniorer oplever, at det er svært, hvis ikke umuligt, at komme i job, når fødselsattesten siger 50+. Alligevel kommer de fleste seniorer i job lige så hurtigt som andre ledige, når blot de søger målrettet og fokuserer på deres seniorstyrker.

Bliv klædt godt på til at skifte karrierespor

Artikel

Er du træt af dit job? Vil du prøve noget nyt? Så er du ikke alene, for op mod en million danskere skifter job hvert år. Men inden du tager springet, er det vigtigt at afklare, hvad du vil og hvad du kan - og hvad du mangler at kunne for at få et godt karriereskifte.

Hold dine pauser - lad batteriet op

Artikel 6 min.

Har du for travlt til pauser i løbet af dagen? Det er skidt, for de små pauser er med til at lade batteriet op igen. Det fortæller Gitte Schoppe, som er karriererådgiver og trivselsekspert i CA.

5 hacks til at blive mere effektiv i dine projekter

Artikel 11 min.

Har du oplevet, at et projekt ikke forløb som det skulle? At der var mangel på fremdrift? Her får du en smagsprøve på 5 hacks, der gør dig mere effektiv i din projektstyring og dit arbejdsliv.

Træn din fokusmuskel

Artikel 9 min.

Er din arbejdsdag fyldt med uro, overspringshandlinger, tankemylder og behovet for at nå det hele på samme tid? Så er du ikke alene. Få gode råd fra tidsekspert Trine Kolding om, hvad du kan gøre for at finde og fastholde fokus.

Mikroforandringer påvirker din motivation og effektivitet

Artikel 8 min.

Ny kontorkaffe, nye pladser, ny kollega. De små forandringer i arbejdslivet kan virke betydningsløse, men kan have stor indflydelse på din trivsel, motivation og performance. Det fortæller Signe Bruskin, der er ekstern lektor ved CBS og har forsket i mikroforandringer.

Kom godt tilbage fra barsel

Artikel

Få tre bud på, hvordan du kommer godt tilbage fra barsel og får brugt din pause fra arbejdslivet til noget positivt på dit CV.

Sådan får du succes med selvledelse

Artikel 9 min.

Selvledende medarbejdere og teams har også brug for ledelse. Hvis man fjerner lederen som person, må man finde ud af, hvordan lederopgaverne så skal løses. Det mener Michael Pedersen, der er lektor ved CBS.

Glem hullerne i osten

Artikel

Det er naturligt for os mennesker at se det negative først. Men der er både større trivsel og mere arbejdsglæde at hente, hvis du lærer dig selv at fokusere på det positive.

Få det bedste ud af generationsclashet på jobbet

Artikel 6 min.

Når SoMe-generationen i disse år kommer ind på arbejdsmarkedet og skal samarbejde med boomerne og generation X, giver det ekstra udfordringer.

7 tips til en effektiv arbejdsdag

Artikel

Masser af opgaver, møder og ulæste mails. Har du for travlt på jobbet? Bliv mere effektiv ved at fokusere og prioritere.

Sådan får du succes med din MUS

Artikel 3 min.

Vær realistisk – Find krydsfeltet mellem dine ønsker og virksomhedens behov. Men det kræver, at du er godt forberedt til din MUS.

Bliv chefen i dit eget liv - 3 gode råd til at få mere tid

Artikel

Har du for travlt i hverdagen? Så er det måske på tide at stoppe op og mærke efter. Lær at prioritere ud fra dine behov og ønsker - og sorter det uvæsentlige fra.

Sådan vender du en konflikt til noget positivt

Artikel 6 min.

Vi støder alle på konflikter på vores arbejdsplads, men det er forskelligt, hvordan vi reagerer på dem. Få fem metoder til, hvordan du vender en konflikt til noget positivt her.

Giv slip på kontorstolen

Artikel

Er dit hæve-sænkebord mest til pynt og er du lidt for gode venner med din kontorstol? Så ligner du de fleste danskere, der arbejder ved et skrivebord. Men det er skidt for kroppen og sløver hjernen, mener ekspert, der opfordrer os til at give slip på stolen.

5 gode råd til at tackle konflikter

Artikel 5 min.

De fleste har oplevet konflikter på arbejdspladsen og været i tvivl om, hvordan de skal håndtere dem. Er du en af dem, så læs med her, hvor vi giver 5 bud på, hvordan du bliver bedre til at håndtere konflikter.

Kom godt i gang med den svære overgang fra studie til arbejdsliv

Artikel

Skiftet fra studieliv til arbejdsliv kan være svært. Men du kommer langt med forberedelse, fokus og et reality-tjek. Du kan mere end du tror, for du er en lean, mean learning machine!

Sådan søger du job om sommeren

Artikel

Måske har du bemærket det. Der bliver slået færre job op i juli, end de øvrige måneder. Det sætter ekstra pres på jobsøgningen. Så hvad gør en klog jobsøger, når det kniber med de relevante jobopslag?

Her er det usynlige jobmarked

Artikel

Bliv klogere på det usynlige jobmarked. Det kræver utraditionelle metoder, at finde de job, der ikke bliver slået op. Fx en cykeltur.

Sådan får du tid nok i dit arbejde - og i dit liv

Artikel

Få fokus på de valg, du selv kan træffe. Du kan selv bestemme, hvor fyldt din kalender skal være. Du kan selv bestemme/ eller justere, hvor meget du skal.

9 gode råd til mere effektive møder

Artikel 5 min.

Mange møder. Lange møder. Dumme møder. Hvad-laver-jeg-her-møder. Har du også spildt for meget tid på møder? Her er 9 gode råd til mere effektive møder.

5 gode råd til din lønforhandling

Artikel 4 min.

En lønforhandling er en dialog mellem dig og din chef/leder med udgangspunkt i din indsats og resultater.

Klar til dit første lederjob eller godt på vej?

Artikel 5 min.

Ledelsesopgaven skal erfares med alle dens glæder og frustrationer. Hvis det skal være godt, skal du virkelig ville det.

Leder for første gang

Artikel 5 min.

Ledelse kan vanskeligt læres gennem studier, uddannelser og skoleøvelser. Læser du store lederes biografier, så vil du hurtigt opdage, at de har lært deres ledelse ved at handle.

3 ting, der gør dig mere sympatisk - og sælger dig bedre

Artikel 5 min.

Sympati hjælper dig til at få succes på dit arbejde og når du netværker - eller hvis du skal have et nyt job. 

Smid den irriterende kollega ud af sengen

Artikel 7 min.

Hvorfor er det altid den ene kollega, som vi har det svært med, der holder os vågne om natten? Hvorfor er det ikke de 4 eller måske 10 kollegaer som vi har det godt med som fylder?

Skriv stressdagbog

Artikel

Bliv opmærksom på, hvad der stresser dig ved at tage notater og føre dagbog.

Lær at spotte stress hos medarbejderne

Artikel 6 min.

En leder skal ikke være terapeut, men er nødt til at forholde sig til stress, for det kan koste medarbejderen, arbejdspladsen og samfundet dyrt, hvis der ikke gribes ind i tide.

6 gode råd til en mentalt sundere hverdag

Artikel

Du kan også lære at sie den mentale larm væk og få meget mere overskud i hverdagen.

Vend den negative energi til et positivt fokus

Artikel 5 min.


Fokusér på det, du har indflydelse på - ikke på de ting, der sker omkring dig, som du alligevel ikke kan gøre noget ved. 

Få styr på dine guldhistorier

Artikel 7 min.

Storytelling er en af de bedste og mest træfsikre måder at synliggøre dine kompetencer ved en jobsamtale.

Forskelligheder i teamet

Artikel 6 min.

Hvordan bliver forskellighederne en fordel og ikke en hæmsko?

Er din kontrakt god nok?

Artikel 5 min.

Jobsamtalen gik godt – nu skal I have aftalt vilkårene for din ansættelse og lavet en ansættelseskontrakt. Men husk at tjekke kontrakten og ansættelsesvilkår - inden du skriver under.

9 grunde til at du får for lidt i løn

Artikel 4 min.

Går du glip af selv små lønstigninger i løbet af i din karriere, kan det blive til store summer over tid. Her er 9 typiske forhindringer for et godt resultat ved din lønforhandling – og hvordan du håndterer dem.

Bliv en sindssygt god lønforhandler - Få styr på din forhandlingsteknik

Artikel 8 min.

Det er vigtigt at kunne forhandle løn. Det kan få enorm betydning for din livsindkomst. Få stærke tips til lønforhandlingen.

Sådan søger du uopfordret

Artikel 8 min.

Erfaringer viser, at over halvdelen af de job, der besættes, ikke bliver annonceret i jobannoncer og jobdatabaser. Men hvordan finder du så disse job, som der måske også er mindre hård kamp om? Svaret er at søge uopfordret og samtidig udvikle relationer.

Kom i betragtning til graduate-stillingen

Artikel 8 min.

For at stå stærkest, er det i bund og grund det samme, der er på spil, som når du søger alle andre fuldtidsjob. Dog har virksomhederne her sat ’barren en tand højere’, når det drejer sig om graduate-stillinger.

Hvad er din ’punchline’ i ansøgningen?

Artikel 6 min.

Skab nysgerrighed og skil dig ud allerede i overskriften.

Forberedelsesskema til jobsamtalen

Artikel 3 min.

Ofte hører vi kandidater, der mener, at så længe de er kommet gennem det første nåleøje (inviteret til jobsamtalen), så kører resten af sig selv - og så slår det ofte fejl.

Her er nogle bud på, hvad du skal igennem i din forberedelse, inden du sidder ved interviewet.

Fejl nr. 1 i din ansøgning: Du skriver for meget om dig selv

Artikel 6 min.

Det vigtigste i din ansøgning er, at fortælle, hvad virksomheden får ud af, at ansætte dig.

Dine spørgsmål ved samtalen

Artikel 3 min.

Din chef er også (lidt) til samtale, når du er til samtale. For det gælder også om, at du får spurgt ind til det, der er vigtigt for dig i dit kommende job.

De ulovlige og uhyggelige spørgsmål til jobsamtalen

Artikel 8 min.

Du er kommet til samtale og sidder spændt og er klar til at svare. Hvilke spørgsmål vil det være en fordel at være beredt på?

Det succesfulde team

Artikel 7 min.

Hvad skal der til for at skabe et succesfuldt team?

De afgørende 4x20

Artikel 3 min.

''You never get a second chance to make a first impression''. Også til jobsamtalen er godt begyndt halv fuldendt. Få styr på ”4 x 20”, der er afgørende for en god start.

17 måder at optimere din LinkedIn-profil

Artikel 5 min.

Er din profil overskuelig, enkel og fremstår du tydeligt med kompetencer og en faglig profil?

4 typer indlæg, der booster din profil på LinkedIn

Artikel 4 min.

Uha, hvad skal jeg skrive om på LinkedIn? En ting er, at tage springet og turde lave et opslag. Men det skal jo også handle om noget. 

Få mere udvikling i jobbet

Artikel 9 min.

Hvordan udvikler du dig i jobbet? Og hvordan får du ansvar for nye projekter? Det, og meget mere, får du svar på her!

Hvad er et relevant studiejob?

Artikel 2 min.

Et relevant studiearbejde er grundlæggende et job, der har relevans i forhold til de kompetencer, du tilegner dig på studiet. Det handler med andre ord om at prøve at få brugt det, du lærer på studiet, i praksis.

Før du søger job

Artikel 4 min.

Tænk hvis du bruger al din tid og energi på at kravle op ad karrierestigen blot for at finde ud af, at den fører det forkerte sted hen. Tænk genveje frem for omveje til det job, der passer til dig.

Sådan får du højere karakterer til eksamen

Artikel 9 min.

En eksamen er som regel en test af din hukommelse. Jo bedre hukommelse, jo bedre eksamen og jo bedre karakter! Her får du teknikken til, hvordan du kan få højere karakterer ved hjælp af hukommelsestræning.

14 gode råd til et bedre speciale

Artikel 8 min.

Skriv et bedre speciale med gode råd fra Rikke Østergaard Christensen, tidligere karriererådgiver i CA, rekrutteringskonsulent og forfatter til flere bøger om mentaltræning.

Sådan får du dit team eller studiegruppe til at fungere optimalt

Artikel 7 min.

Gruppe- og projektarbejde er en vigtig del af både studieliv og arbejdsliv. Brug forventningsafstemning og kendskab til hinandens persontyper til at få det bedste ud af jeres samarbejde.

Skriv en CV-profil, der fænger

Artikel 5 min.

Du har kort tid til at fange modtagerens opmærksomhed. Lav en skarp profiltekst i CV'et, så først dit CV og senere din ansøgning bliver læst.

Er dit CV ansøgningsklart? Sådan opbygger du et godt CV

Artikel 9 min.

Ud med standard CV'et! CA guider dig igennem opbygningen af et godt CV. Få svar på, hvad du absolut skal have med – og hvad der er mere 'nice' end 'need'.

Hvad kendetegner en god leder

Artikel 5 min.

Nøgleordene er balancegang og at være sig selv. Lederskab er en svær størrelse i dag, idet det kræver modsatrettede styrker af én og samme person; at evne og have øje for både proces og individ samtidigt.

Hemmeligheden bag High Performance teams

Artikel 9 min.

Effektivitetsoptimering, profitmaksimering og omkostningsreduktion. Når ledere måler virksomhedsresultater, handler det som regel om tal. Undersøgelser har imidlertid vist, at ...

Godt i gang som leder i et nyt job

Artikel 5 min.

30 % af alle ledere i ny stilling fejler. Erfaringer fra ledende erhvervspersoner peger på fem enkle redskaber, som dramatisk kan nedsætte risikoen.

Få en flyvende start i det nye job – de 100 første dage i jobbet

Artikel 6 min.

Du har selv rigtig stor indflydelse på hvordan dine omgivelser opfatter dig og hvordan de første måneder i dit nye job forløber.

Er du klar til elevatortalen?

Artikel 4 min.

Ingen jobsamtale uden spørgsmålet ''vil du fortælle lidt om dig selv?''. Det er en god anledning til at få styr på din elevatortale.

Brug dine personlige kompetencer til at få jobbet

Artikel 2 min.

Det er de personlige kompetencer, du sætter i spil for at opnå dine resultater. Derfor er de faglige kompetencer din adgangsbillet til jobsamtalen, men i sidste ende bliver du ansat på dine personlige kompetencer.

Få 3 gode råd til at matche dine faglige kompetencer med jobbet

Artikel 4 min.

Lær at sætte ord på dine faglige kompetencer. Fremhæv de rigtige eksempler i dit CV, så du kan optimere din jobsøgning og finde dit drømmejob.

7 killertips til uopfordret jobsøgning

Artikel 9 min.

Lær at lave en uopfordret ansøgning, der sætter modtageren i fokus, og skaber relevans for modtageren.

7 gode råd til at komme godt i gang med jobbet

Artikel 3 min.

For at komme godt i gang med det nye job er det vigtigt at vide, hvad man skal være opmærksom på. Derfor taler man ofte om de første ’100’ dage i det nye job. I denne artikel kommer vi med vores bud på ...

3 tips til de dumme dilemmaer i CV'et

Artikel 3 min.

Når du skriver CV, kan du støde på nogle problemstillinger, som det er værd at tænke nøjere over. Fx mange korte ansættelser eller huller i dit CV ...

Snyd dig selv i løn

Artikel 5 min.

Lønforhandling er svært for mange. Du får her en simpel liste med gode råd, der kan stille dig bedre, når du skal forhandle løn til jobsamtalen.

Sådan klæder du dig til jobsamtalen

Artikel 5 min.

Hvor meget skal man gøre ud af sit tø til jobsamtalen? Skal du komme i jakkesæt eller mere casual? Få tips til hvordan du klæder dig på til jobsamtalen.

Skriv den skarpe uopfordrede ansøgning

Artikel 6 min.

Hvordan skriver man en god og skarp uopfordret ansøgning? Hvordan skal ansøgningen indledes og bygges op, og hvad skal man slå på, når det er uopfordret?

Skriv en god motiveret ansøgning

Artikel 8 min.

Alle eksperter siger det: CV’et er meget vigtigere end ansøgningen. Det er den, der skiller fårene fra bukkene, fordi CV’et giver det hurtige overblik over, hvem ansøgerne er, og hvad de kan.

Slå dine klicheer ihjel

Artikel 4 min.

Hvis du skal fremstå levende, så skal din ansøgning ikke være en lang kliché. Så rens ud i dit sprog. Det er alt for nemt at forfalde til velkendte og nemme løsninger.

Sådan forbereder du din MUS på 10 minutter

Artikel 5 min.

Det er altid en god ide, at bruge god tid på at forberede dig til din medarbejderudviklingssamtale (MUS). Men hvis det kniber med tiden er her et quickfix til, hvordan du kan forberede til din MUS på 10 minutter.

Hvordan finder jeg ud af, hvad jeg vil arbejde med?

Artikel 5 min.

Det er ganske naturligt at gøre status og tænke over hvilken vej du vil gå med dit fremtidige jobliv. Ingen ved mere om dig selv, end du gør! Derfor er ansvaret for din fremtid din egen.

De 8 S'er i dit nye job

Artikel 7 min.

Forventninger, pres, glæde, kan jeg klare det? Nye kollegaer, nye rutiner, nyt arbejdsindhold, nye regler/retningslinjer – lidt skræmmende er det også, samtidig med at det er spændende og en ny retning i dit liv.

Har du talentet til at toppe i en intelligenstest?

Artikel 7 min.

Flere og flere jobsøgende bliver bedt om at tage IQ-test og logiske test. Men hvad er grundlaget for intelligenstest, og hvordan forbereder du dig på dem?

Test - en del af rekrutteringsprocessen

Artikel 12 min.

Søger du job, så forbered dig på, at du også bliver testet til jobsamtalen. For brugen af psykologiske testværktøjer er mere reglen end undtagelsen i en ansættelsesproces.

De 10 dræberspørgsmål til jobsamtalen

Artikel 15 min.

Der er spørgsmål til en jobsamtale, som du med høj sandsynlighed vil blive spurgt om. Du skal derfor overveje og øve dig på dine svar.

Guldgrube i gamle jobannoncer

Artikel 2 min.

1 million jobannoncer. Så mange ligger der på Jobindex.dk - når man tæller de gamle jobannoncer med, hvor jobbet for længst er besat.

Den perfekte uopfordrede ansøgning... findes ikke!

Artikel 4 min.

Når du skriver en uopfordret ansøgning, kender du ikke virksomhedens behov. Du aner ikke, hvad de har brug for. Ej heller om de har økonomi til at ansætte dig. Så du skyder lidt i blinde.

Skriv CV

Artikel 4 min.

CV’et er bagudrettet og viser de erfaringer og kompetencer, du har opnået tidligere. Tilsammen er et struktureret CV og en god ansøgning din adgangsbillet til jobsamtalen og til jobbet.

CV og ansøgning - sådan får du jobbet

Artikel 10 min.

Dit CV og din ansøgning er afgørende for, om du fanger opmærksomheden og får det gode job. Få de gode tips, så du får jobbet.

Byg din ansøgning rigtigt op - skabelon på en god ansøgning

Artikel 10 min.

Din ansøgning skal vække så stor interesse, at arbejdsgiveren har lyst til at lære dig bedre at kende. Beskriv, hvordan dine kompetencer og din personlighed matcher stillingen.

Få styr på dine kompetencer, og brug dem til sælge dig selv, når du søger job

Artikel 5 min.

Hvilke kompetencer har du? Hvad har du at tilbyde arbejdsmarkedet? Hvordan kan du bedst udnytte dine kompetencer? Sæt ord på din viden og dine erfaringer, for på arbejdsmarkedet er du en vare!

Få en bedre profil på LinkedIn - din bedste ven i jobsøgningen

Artikel 9 min.

LinkedIn er vigtig i din jobsøgning. Det er dit online CV og dit ansigt udadtil. Derfor skal du gøre dig klart, hvad du vil kommunikere til omverdenen. Hvilken retning skal din profil pege i?

Lær at bruge dit netværk

Artikel 3 min.

Det kan være familie, tidligere kolleger, venner, naboer studiekammerater og lærere … eller bekendte fra den lokale sportsklub. Med andre ord: Personer som du kender godt nok til at du kan ringe dem op og snakke med dem.

Dine pauser gør dig mere effektiv

Artikel 5 min.

Vi har så travlt - nogle gange så vildt, at vi knapt under os selv en pause. Men pauser - uden skærm - er nødvendige. Og de gør dig bedre til at studere, få noget ud af undervisningen og til at passe gruppearbejdet effektivt resten af tiden.

Motion er vigtigt for dig mentalt

Artikel 6 min.

Motion gør en masse godt for dig rent fysisk. Men fordelene ved at være i god form er også til at få øje på, når det gælder om at have mentalt overskud til daglig – både på studiet og socialt.