swipegesture

Nu kan ChatGPT lytte og se - og skabe billeder

ChatGPT kan nu opfatte tale og billeder - og med DALL·E 3 integreret i ChatGPT kan du nemt også generere billeder på højt niveau.

Artikel
af Niclas Randgaard - den 10. oktober 2023

ChatGPT’s øjne og øre (for Plus-brugere)

OpenAI har introduceret nye stemme- og billedfunktioner til ChatGPT Plus, der giver brugerne mulighed for at interagere med assistenten på en mere intuitiv måde. Her er en kort guide og nogle eksempler på, hvordan disse funktioner kan anvendes professionelt:

Stemmeinteraktion:

Du kan nu bruge din stemme til at engagere dig i en samtale med ChatGPT.

For at komme i gang med stemmefunktionen skal du gå til Indstillinger → Nye funktioner på mobilappen og tilmelde dig stemmesamtaler. Derefter kan du trykke på hovedtelefonknappen øverst til højre på startskærmen og vælge din foretrukne stemme ud af fem forskellige muligheder.

Forestil dig, at du er på vej til et forretningsmøde og har brug for hurtigt at forberede nogle tal. Du kan simpelthen tale til ChatGPT og bede om en opsummering af de seneste salgstal eller markedsanalyser.

Billedinteraktion:

Du kan vise ChatGPT et eller flere billeder. For at komme i gang skal du trykke på fotoknappen for at tage eller vælge et billede. På iOS eller Android skal du først trykke på plus-knappen. Du kan også diskutere flere billeder eller bruge tegneværktøjet til at guide din assistent.

Hvis du arbejder med markedsføring, kan du fx tage et skærmbillede af en annoncekampagne og bede ChatGPT om feedback eller forslag til forbedringer.

Hvis du forbereder en præsentation og ønsker at inkludere nogle billeder, kan du vise billederne til ChatGPT og bede om forslag til, hvordan de bedst kan integreres i din præsentation.

Skab billeder med ChatGPT og DALL·E 3 (for Plus-brugere)

DALL·E 3 er den nyeste version af OpenAI's tekst-til-billede genereringssystem. Den forstår nuancer og detaljer meget bedre end tidligere versioner, hvilket gør det muligt at omsætte dine ideer til utroligt nøjagtige billeder. Det fungerer på samme måde som Midjourney, hvis du skulle have hørt om den AI.

Tekst-til-billede forbedring

Tidligere systemer havde en tendens til at overse ord eller beskrivelser, hvilket tvang brugere til at lære prompt engineering. DALL·E 3 kan generere billeder, der nøjagtigt svarer til den tekst, du giver.

Brainstorming partner

DALL·E 3 er integreret i ChatGPT, så du kan bruge ChatGPT som en brainstorming partner. Uanset om du giver en simpel sætning eller en detaljeret paragraf, vil ChatGPT hjælpe med at raffinere din prompt for DALL·E 3.

Automatisk generering

Når du giver ChatGPT en ide, vil den automatisk generere detaljerede prompts for DALL·E 3, der bringer din ide til live. Hvis du kan lide et bestemt billede, men det ikke er helt rigtigt, kan du bede ChatGPT om at foretage justeringer med få ord.