12 gode råd til at fremme din karriere via de sociale medier

Af Erik Bernskov, partner i HEL Udvikling

For de fleste er sociale medier nu en del af deres hverdag. Brug derfor de sociale medier aktivt til at fremme dine karrieremuligheder! Her finder du 12 gode råd til, hvordan du kan gøre det, og hvad du skal være opmærksom på.

 1. Lav en kreativ og professionel profil
  Nøjes ikke blot med at fortælle, hvad du kan, men vis det. Din profil eller blog er den oplagte mulighed for at præsentere din kunnen.
   
 2. Opdater information regelmæssigt
  Opdatér dit CV, profilbillede, blogposts m.v. regelmæssigt. På den måde skaber du vedvarende aktivitet og interesse omkring dig selv og din sociale profil.
   
 3. Opbyg et solidt netværk
  Det handler ikke om, hvor mange kontakter eller venner du har på de sociale medier, men hvor ofte du har kontakt med hver især.
   
 4. Søg dig selv på Google
  Vær på forkant med, hvad andre – fx en potentiel arbejdsgiver – kan finde om dig på nettet.
   
 5. Vær fremme i skoene
  Foretag løbende research på relevante emner og nyheder og tilmeld dig diverse nyhedsbreve, så du hele tiden kan være opdateret, og bidrage med din viden
   
 6. Synes godt om eller tilføj som ven virksomhedsprofiler på Facebook
  På den måde kan du følge med i statusopdateringer og eventuelle jobmuligheder.
   
 7. Brug et profilbillede på Facebook, hvor du er identificerbar
  Hvis nogen leder efter dig og søger dit navn på Facebook, er det vigtigt, at du kan genkendes på dit profilbillede.
   
 8. Brug dit rigtige navn på Facebook
  Mange undlader at bruge deres rigtige eller fulde navn på fx Facebook, og bruger i stedet forkortelser eller kæle- og kaldenavne. Brug dit fulde navn som et værktøj til at blive “fundet” på nettet.
   
 9. Vær en engageret twitter
  Hvis du bruger Twitter, så vær en aktiv Twitter-bruger og deltag i samtaler og debatter – og bidrag med noget. Vær proaktiv i dine Tweets. Husk, at Tweets dukker op i Google søgninger og enten kan være til din fordel eller ulempe, når en rekrutteringsansvarlig læser det.
   
 10. Vær villig til at dele med dit netværk
  Opbyg tillid i dit netværk ved selv at være villig til at dele ud af din viden og erfaring, gode råd og ideer.
   
 11. Før og efter du klikker “follow” på en person på Twitter, som måske kan være relevant for dig i din karriere
  Når en person får en besked om, at du er hendes/hans follower, vil vedkommende højst sandsynligt læse dine seneste Tweets – så sørg for, at du skriver noget relevant om dit felt både før og efter, du klikker “follow”.
   
 12. Opret en karriereblog
  Blog om noget, du ved og er god til inden for dit felt! Blogs er en fantastisk måde at være “synlig” på og præsentere din kunnen og din viden.

Find andre relaterede artikler her

JobOgLedelse.dk ejes og drives af HEL Udvikling ApS, der siden 1991 har beskæftiget sig med lederudvikling, outplacement og search & selection. Der er således opbygget en stor viden om ledelse, jobsøgning, karriere og rekruttering, som løbende opdateres og videreformidles.