Arbejde i udlandet

Er du parat til at arbejde i udlandet? Skal du med ægtefællen til udlandet? Læs om mødet med andre kulturer, og om de fordele og udfordringer, der er ved at arbejde og bo i udlandet.

Decorative

Hvad har vi lært siden krudtet?

Der er kæmpe innovationspotentiale i at lære af de andre i mødet med andre kulturer – men det kan også ende i konflikt og sammenstød. Derfor er evnen til at begå sig blandt andre kulturer en spidskompetence i en globaliseret verden. Det mener antropolog Bjørn Nygaard.

 

Decorative

Dansker i udlandet - fordele og udfordringer

Hvad skal man tænke på, før man rejser ud? Hvad er afgørende for, at det bliver en god oplevelse? Hvad med netværket og karrieren? Hvad med livet og jobbet i det fremmede? Få et indblik i udlandsdanskernes udfordringer, få gode råd og find ud af, hvad de gerne ville have vidst, før de tog af sted. 

 

Decorative

Jobsøgning i udlandet

Har du tænkt på, om job i udlandet kunne være noget for dig, og mangler du nogle værktøjer til at undersøge det hele nærmere? Få gode råd, fordele, ulemper og overvejelser, som du bør gøre dig, inden du gør drømmen til virkelighed.

Decorative

Nepal tur/retur

Herskab og tjenestefolk. Regnskaber tilrettelagt efter årets gang i rismarkerne. Undtagelsestilstand og tanks i gaderne. Da Lise Munksgaard og Niels Henrik Meedom flyttede til Nepal, fik de sig et par kulturchok. Da de kom hjem igen efter 3 år, fik de sig et kulturchok igen.  

Udland og a-kasse

Du kan under visse betingelser få dagpenge, mens du opholder dig i udlandet og søger job. Du skal også være opmærksom på konsekvenserne af evt. a-kasseskift, hvis du får job i udlandet.