HR-eksperten deler ud af erfaringerne

Af Mai-Britt Petersen

Hvordan skriver du dig til samtalen, slår igennem med budskaber og personlighed og vækker interessen hos en potentiel arbejdsgiver?

Vi har spurgt HR-eksperten, Søren Bay Andersen fra Rigspolitiet, som dagligt arbejder med intern kommunikation og rekruttering. Snup 7 gode tips til, hvordan du sammensætter en rigtig god jobansøgning, og hvad du skal være opmærksom på i din skriftlige kommunkation.

1. Læser du CV eller ansøgning først?

Vi starter som regel med at læse CV’et, da vi her får et godt overblik over kandidatens erhvervserfaring, uddannelse og generelle profil. Ud fra CV’et gør vi os de første overvejelser om, hvorvidt der er et potentielt match mellem kandidat og stilling.

2. Hvor stor en rolle spiller ansøgningen – hvad får du ud af ansøgningen, som du ikke får i CV’et?

Ansøgningen spiller en meget vigtig rolle, da vi her får et indtryk af kandidatens motivation for at søge stillingen – og hvad kandidaten konkret kan byde ind med i forhold til det opslåede job.

3. Betyder god skriftlig kommunikation meget, når du læser en ansøgning igennem? Og hvis ja, hvorfor?

Da ansøgningen (og CV’et for den sags skyld) er vores første indtryk af kandidaten, betyder god skriftlig kommunikation meget – både i forhold til evnen til at formulere sig klart og tydeligt, men også rent grammatisk.

4. Hvad mener du, at ansøgere har sværest ved i den skriftlige kommunikation, ud fra de jobansøgninger du læser?

Desværre ser vi ret ofte, at ansøgninger (og CV) indeholder slåfejl og andre småfejl. Korrekturlæsningen af ansøgningen er en vigtig – men ofte overset – del af den skriftlige kommunikation.

5. Er billedsprog og metaforer gode at bruge i en jobansøgning?

Ja, men med måde. Der skal altid være en klar mening med brugen af fx billedsprog.

6. Rigtig mange ansøgere ved ikke, hvordan de skal starte ansøgningen – kan du give et eksempel på en begyndelse, som har ’tændt’ dig?

Det er en god ide at starte med motivationen for at søge stillingen. Med en god motivation har kandidaten mulighed for at differentiere sig fra de resterende kandidater.

7. Hvordan har du kunnet mærke en personlighed/et drive ved blot at læse en ansøgning, kan du give et godt eksempel?

De ansøgninger, som har et godt drive og en god dynamik, besvarer ofte tre spørgsmål:

  • Hvorfor er jeg det rette match til denne stilling?

  • Hvad kan jeg konkret bidrage med?

  • Hvad er min motivation for at søge stillingen?

Rigspolitiet

Rigspolitiet er dansk politis øverste myndighed. Det er Rigspolitiets opgave at sætte retningen for hele dansk politi - dvs. formulere strategier, understøtte arbejdet i politikredsene og koordinere politiets arbejde på landsplan.

Klik på logoet for at læse mere.

Decorative


Klik her, hvis du vil læse flere artikler med inspiration, tips og tricks om ansøgning >

Klik her, hvis du vil læse flere artikler med inspiration, tips og tricks om CV >Eller få CV-skabeloner >


 

Få CA's gratis e-bog "Jobbet er dit" med inspiration til din jobsøgning

**Med min indsendelse af denne webform accepterer jeg, at CA kontakter mig telefonisk og/eller på e-mail med henblik på en dialog om CA's medlemsfordele, hvor der kan ske yderligere indsamling af personoplysninger. Jeg kan til hver en tid få indsigt i samt tilbagekalde mit samtykke og CA opbevarer data i maksimalt 3 år efter seneste interaktion, som beskrevet i CA's persondatapolitik. Ved afmelding, spørgsmål eller klager kontaktes CA's dataansvarlige: Kurt Wolf, persondata@ca.dk.

Decorative

Søren Bay Andersen
Rekrutteringskonsulent i Rigspolitiet