Introduktion til LinkedIn-grupper

Af Nicolai Hæggelin, stifter af Digital Works

Brugen af LinkedIn-grupper bliver mere og mere populært, men hvilke er de største i Danmark, og hvad kan du bruge dem til?

LinkedIns størrelse i Danmark

I skrivende stund har knapt 900.000 danskere en personlig profil på LinkedIn, og i mange måneder har det sociale netværk haft en medlemsvækst på 15 %. 66 % af brugerne er over 40 år og 55 % er mænd.

Grupper på LinkedIn

I dag findes der mere end 5.600 danske grupper på LinkedIn og nye kommer til dagligt.

Grupperne kan være et stærkt udgangspunkt for at få et stærkt netværk, vidensdeling, sparring og nye relationer. Den aktive LinkedIn-bruger vil hurtigt erfare, at der findes grupper indenfor næsten alle brancher og netværk. Ved at bruge Groups Directory kan du hurtigt og nemt foretage en søgning og finde grupper indenfor alt lige fra IP telefoni, coaching, filmbranchen eller SAP-grupper. Dine søgninger kan både foretages lokalt og i hele verden.

En anden måde at finde interessante grupper på er ved at se nærmere på dine egne kontakter og hvilke grupper, de er en del af. Måske har du overset en relevant gruppe?

LinkedIn vil med jævne mellemrum også anbefale grupper til dig, som muligvis kunne være interessante. Grupperne udvælges efter de keywords og den branche, du har valgt at oplyse om på din profil.

Åbne eller lukkede grupper?

Nogle grupper er åbne, hvilket blot kræver at man klikker “join“.  Andre grupper er lukkede, hvilket kræver, at man godkendes af gruppens ejer eller managers. Det er altid en god ide at benytte group statistics (billede) og evt. se nærmere på formålsbeskrivelsen, inden man søger optagelse i en gruppe. Udgangspunktet for de fleste må være at blive en del af så mange relevante grupper som muligt.

De største LinkedIn grupper i Danmark

De 2 største grupper i Danmark er:

  1. Netværk hvor jobsøgende og arbejdsgivere mødes. Gruppen har til formål at fremstå som en seriøs samarbejdspartner/kobling mellem ledige og arbejdsgivere, headhunter, vikarbureauer o.l. i deres søgen efter nyt arbejde. Gruppen tæller lige nu 9.352 medlemmer og er lukket.
     
  2. Dansk projektledelse: Som der står, er dette en gruppe for projektledere og andre med interesse inden for ledelse af projekter. Gruppens mål er at tjene som et netværksskabende miljø, hvor alle kan oprette og deltage i diskussioner om relevante temaer. Gruppen har i skrivende stund 7.516 medlemmer

I top 20 finder du også grupper for personer med interesse for offentlige udbud, IT folk, innovation i kommunerne, morgendagens ledere og naturligvis CA´s gruppe for medlemmer af CA a-kasse, som bliver opdateret på spændende arrangementer og aktiviteter! Gruppen tæller 2223 medlemmer.  

Det gode gruppemedlem

Hvis jeg skal runde af med et par gode råd til dig, som måske for første gang bliver en del af en gruppe, eller hvis du endnu ikke har set værdien af gruppedannelsen. Tænk over følgende:

  • Husk at indhold, du deler, skal være relevant og nyttigt for andre gruppemedlemmer
  • Undgå at gentage dig selv igen og igen
  • Kommenter på andre medlemmers indlæg
  • Opret debatter og relevante links
  • Kommenter på emner, hvor du kan vise/demonstrere din ekspertise og besvar spørgsmål inden for dit kompetenceområde.

Om Digital Works

Digital Works hjælper virksomheder og organisationer med at arbejde professionelt med digitalt salg og marketing. Kompetencerne er fokuseret omkring nyhedsbreve, e-mail marketing, sociale medier samt bannereksekvering og behavioral targeting.

Læs mere på digitalworks.dk