Josefine fik boostet jobsøgningen

Af Ole Strand, kommunikationskonsulent i CA

Når jobbene er få, er det op ad bakke at være ledig på Fyn. Men en mental rusketur fra en af CA’s karriererådgivere og en virksomhedspraktik gav mod på mere, og endte med et fast job efter otte måneder.

Jobbene hænger ikke på træerne på Fyn. Især ikke, hvis man er nyuddannet. Det måtte Josefine Hjorth sande, da hun blev færdig som Cand.merc.aud. i Odense i oktober 2014.

”Jeg har samlet set været til 2 samtaler i de 8 måneder, jeg nåede at være ledig. Det var også de to eneste, hvor man i opslagene ikke stillede krav om erhvervserfaring”, siger Josefine Hjorth.

CA blev brugt flittigt

I sin tid som ledig har hun brugt CA flittigt i jobsøgningen.

Jeg har været på kursus i at skrive CV og ansøgning, og har også fået individuel karriererådgivning flere gange. Det har gjort, at jeg er blevet udfordret til at tænke ud af boksen og finde ud af, hvad mine kompetencer er”, siger Josefine Hjorth. 

Selvom CA har færre karriererådgivere i Odense, end i Aarhus og København, er det lykkedes fint med at få sparring fra CA.

”Der kunne godt have været lidt flere jobsøgningskurser i Odense, men ellers er det gået fint. Hvis jeg havde spørgsmål, var svarerne kun et klik væk, da man kan få hjælp på chatten på hjemmesiden med det samme. Jeg har også flere gange sendt en ansøgning ind til CA og fået hurtig sparring og konstruktiv kritik over telefonen fra en karriererådgiver”, siger Josefine Hjorth.

Karriererådgiver lagde ikke fingrene i mellem

Det bedste ved CA har dog nok været den løbende kontakt i Odense med en af CA’s karriererådgivere, Joy Ahlstrøm, som jævnligt har holdt møder med ledige på Fyn.

”Det er meget op ad bakke, når der er så få job at søge på Fyn, i Sønderjylland og på Vestsjælland. Og endnu mere op ad bakke, når man stort set aldrig er kommet til samtale. Der har Joy været rigtig god til at ruske op i mig, og sige tingene som de er – uden at lægge fingrene i mellem -  og sige ’Hallo, du kan jo godt. Kom nu i gang’”, siger Josefine Hjorth.

Virksomhedspraktik banede vejen for jobbet

Da der ikke har været så mange konkrete job at søge, har Josefine gjort meget ud af at kontakte arbejdsgiverne på eget initiativ. Hun har ringet til en masse, og et sted endte det med et praktikophold i 8 uger, som virkelig fik boostet Josefines jobsøgning.

”Jeg havde fået talt mig ind til et møde, men fandt hurtigt ud af, at de ikke havde et job. I stedet foreslog jeg en virksomhedspraktik, og det syntes de lød spændende. Jeg skulle selvfølgelig nok gøre mit for, at de fik noget ud af mig, og omvendt ville jeg jo også gerne lære noget. Og de var rigtig gode til at skrue det sammen, så jeg kom hele vejen rundt i virksomheden”, siger Josefine Hjorth.

Selvom praktikopholdet kun var på otte uger, gav det Josefine en ordentlig ballast, da hun kom til den samtale, som endelige endte med et job.

”Praktikopholdet gav mig indblik og erfaring og en tro på, at jeg faktisk ville kunne begå mig på en arbejdsplads. Så da jeg kom til samtale, havde jeg fået en hel masse mere at byde ind med”, siger Josefine Hjorth.

Den ekstra ballast og selvtillid gave pote, for samtalen endte med at Josefine den 15. juni 2015 starter i job som controller-trainee i økonomiafdelingen i Sanovo Technology Group – en virksomhed, der laver maskiner til håndtering af æg. Med 90 medarbejdere i Odense og afdelinger i blandt andet Holland og USA.

”Jeg har jo ikke så meget praktisk erfaring, så jeg skal igennem en indkøringsperiode. Jeg skal lave årsregnskab, styre økonomiprojekter, og hjælpe med starte nogle nye business-intelligence-systemer op i virksomheden. Det er spændende og med fine udfordringer, og det bliver dejligt at komme i gang med at bruge min uddannelse”, siger Josefine Hjorth.


Læs mere om CA's karriererådgivning: Nå dine mål med karriererådgivning >

Decorative

Flere medlemshistorier

Vil du læse flere eksempler på, hvordan CA's karriererådgivere har hjulpet medlemmerne, så klik her for overblik over Medlemshistorier.